מאז הבוקר כאב חזק מאד בעיניים -

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מאז הבוקר כאב חזק מאד בעיניים -
    מאסקית
    20/11/2007

האם עשוי להיות קשור למיאסטניה?
    בעיקר עין ימין, אבל שתיהן קצת מצומצמות היום.
    האם לדעתכם עלי לרוץ לרופא העיניים, או שהענין סובל דיחוי עד המעקב שלי אצל הנירואופטלמולוג, פרופ' דותן, בעוד כשבועיים?

איייי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבים בעיניים ומיאסטניה -

משה פיק
    20/11/2007

שלום מאסקית,
    כאבים הם לא סימפטום של מיאסטניה.
    מיאסטניה מאופיינת ע"י "חולשת שרירים" שבמצבים מסוימים, כתופעה נילוות (עקב מאמץ יתר או שימוש בתרופות), חולים עלולים לחוש כאבי שרירים, אולם זה לא בא ישירות מהמחלה.

מאסקית, אם את חשה כאבים, אני הייתי מציע לא לחכות שבועיים ולגשת כבר עכשיו לרופא עיניים לבדיקה.

קיימת נטיה אצל חולי מיאסטניה לא מעטים ליחס כל מה שקורה להם לא טוב מבחינה רפואית למחלה (כאשר המחלה פעילה) וזה לא נכון בכל מקרה. אם חולה מרגיש החמרה בחולשת "שרירים רצוניים" שבהם מאובחנת המחלה, ניתן אולי ליחס זאת כ "החמרה במחלה". כל שאר הסימפטומים שמופיעים דרושים התיחסות של רופא מתאים ולא כדאי להזניח. זו כמובן דעתי האישית.

בברכה
    משה פיק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נבדקתי אצל נוירואופטלמולוג -

מאסקית
    11/12/2007

(נוירולוג של העיניים). לדבריו הכאבים נובעים ממאמץ היתר של השרירים.
    כל עוד הכאב אינו ממוקד במקום אחד דרך קבע, אין סיבה לדאגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו