שיפור הנשימה בעזרת חדרי מלח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיפור הנשימה בעזרת חדרי מלח
    עוז
    26/09/2010

שלום, אבי הוא בן 80 וסובל ממיאסטניה גרביס, עקב תיפקוד לקוי של שרירי הנשימה נוצר הקושי בנשימה. ע"מ להקל על צטברות הליחה והנוזלים בריאות רציתי לדעת האם חדרי מלח יכולים לעזור בנושא? מהי האפקטיביות? ומה ההבדל בין חדרי המלח השונים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חדרי מלח

ערן משה
    26/09/2010

לפי מה שאני יודע חדרי מלח נועדו לחולי אסטמה ומח' ריאות כרוניות כשבמח' אלו אחת הבעיות המרכזיות זה הפרשות יתר בדרכי הנשימה וחדרי המלח גורמים לספיגת ההפרשות. במיאסטניה הבעיה היא בחולשת שרירי הנשימה הצטברות ההפרשות היא בקושי בשיעול או בגלל חולשת שרירי הלוע ואז קושי בבליעה והצברות הרוק שעצם שהותו הממושכת באותו מקום הופכת אותו לצמיגי ושוב קושי בהוצאתו.
    לכן אני חושב שהפתרון של חדרי מלח לא יעבוד כאן, יש חומרים מרככי ליחה כגון מוקוליט או אצטיל ציסטאין שניתן לקחתם. ואם לאביך בעיות נשימה צריכה לעלות השאלה האם לא להתשמש במכשיר תומך נשימה והוא ייתן לשרירי הנשימה שלו מנוחה ואז יכולת השיעול תגדל והכיוח וכו'.
    תפקוד לקוי של שרירי הנשימה צריך להיות מטופל בהקדם ולא רק ע"י תרופות. שרירי הנשימה הם הקשים ביותר לשיקום, אין להשניח את הטיפול בהם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרגול נשימתי עם משאף מלח

א
    27/09/2010

כבת לחולה עם מיאסטמיה גרסביס אני יכולה להעיד שלאבי החדר מלח מאוד עזר בריכוך הליחה ובהוצאתה, אבל יותר מכך, עזר לו (ועדיין עוזר לו) המשאף מלח איתו הוא עושה תרגול נשימתי בכל יום. זה משאף שניתן לרכוש בכל בית מרקחת פרטי. אנחנו קנינו בחדר מלח והוא קיבל גם טיפול מתנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו