טיפול זהה לכל חולי Sero-Pos

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול זהה לכל חולי Sero-Pos
    משה פיק
    30/09/2010

כיום כפי שידוע לי הנוהל לטיפול בחולי Sero-Pos הוא דיי זהה והוא מתנהל בדרך כלל לפי סדר : מסטינון, קורטיזון, אימורן . . . . . וכו, כאשר נוירולוגים שונים במקרים מסויימים משנים את המסלול לפי מצבו הרפואי של החולה, גילו, ההיסטוריה הרפואית ומחלות נוספות בהן הוא מטופל ונסיונו האישי של הרופא המטפל. . . .

כפי שידוע קיימים 3 סוגי נוגדנים שניתן לאבחן בבדיקות הדם שהחולה מוסר לבדיקת נוגדנים לאצטילכולין והנוגדנים השונים משפיעים בצורה שונה על קולטני האצטילכולין שעל משטח השריר הפעולות השונות שהנוגדנים השונים גורמים לקולטנים הם: Binding או Modulating או Blocking.

בזמנו , בתהליך האבחנה ניסיתי לברר כאשר קיבלתי תשובה מהמעבדה בהדסה על גילוי הנוגדנים, איזה מהשלושה נמצאו בדמי קיבלתי תשובה מפרופ. ברנר (אם זכור לי שמה המדויק של מנהלת המעבדה) שהם אינם מקדישים לזה זמן ואם נמצאו אפילו אחד מהשלושה . . . . התשובה היא חיובית.

אני מסכים בהחלט לתשובה הנ"ל אולם האם לא היה כדאי בכ"ז לבדוק אצל כל חולה בנפרד איזה סוג/סוגים של נוגדנים נמצאו אצלו בדם ולפי הסוגים השונים לתת טיפולים שונים לחולה הספציפי ולא להכניס את כל חולי הSero-Pos לתוך קופסא כללית אחת ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול זהה לכל חולי Sero-Pos

הוספת תגובה

• לד"ר דורי

משה פיק
    02/10/2010

שלום ד"ר דורי,

מעוניין לשמוע דעתך בנושא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו