הקלות הבלתי נסבלת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקלות הבלתי נסבלת
    יעל פ
    04/10/2010

אני מקווה שימנו רופא אחר שיוכל לתת תשובות מוסמכות לבעיות אמיתיות. זה מה שעשה ד"ר דורי
    הקלות הבלתי נסבלת שאנשים משתלחים ברופאים כואבת לי במיוחד בגלל שיש לי בת רופאה ובן שמתעתד להתחיל את המסלול הקשה והארוך בשנה הבאה.
    מה שמצפה לו אחרי עשרות שנים של חרישה בחומר עבודה בימים ובלילות שכר לשעה פחות מעוזרת בית..זאת כפיות טובה של חולים. השתלחות חסרת רסן, נימוס וכבוד.
    עכשיו שופכים דמעות תנין ועל זה נאמר...סוף מעשה במחשבה תחילה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הקלות הבלתי נסבלת

הוספת תגובה

• מה שמצפה לו...

עליסה
    04/10/2010

יעל,

בנך בחר באחד המקצועות היפים ביותר,
    ומה שמצפה לו זה הרבה מאוד חולים, שהוא יוכל להרגיש שהיה שם בשבילם ברגעים הקשים.
    מה שמצפה לו זה מקצוע קשה ומסובך, אבל עם סיפוק רב.
    אם אכן ישכיל למצוא את הדרך לשלב את המדע והאמנות של המקצוע הזה.

נכון מדי פעם הוא ייתקל בחולה כועס, מאוכזב (לעיתים בצדק, עקב התנסות קשה קודמת), חולה שיאשים אותו במה שאינו אשם בו, חולה שיוציא עליו את הכעס על המחלה שלו.
    אבל אם ישכיל לראות את מה שנמצא שם מאחורי הכעס והכאב, ולתת מענה, גם לחולה כזה, הוא יזכה לסיפוק של אדם, שהצליח לעזור לאחר, ואין הרבה דברים שישתוו לזה.

נכון, יהיו תמיד גם כפויי טובה, שהוא יציל את חייהם, אבל הם יזכרו לו משהו קטן שהוא לא עשה. כי זו דרכם של בני האדם, הם לא עשויים מקשה אחת.

עשרות שנים של חרישה בחומר, עבודה בימים ובלילות יזכו אותו במאגר של ידע וכלים, שהצטברו במשך שנים על ידי רופאים שתיארו וחיפשו וניסו להבין ולמדו מהחולים. כלים שיעזרו לו יום יום בעבודתו. ואם יהיה לו מזל הוא עצמו יוכל גם כן לתרום את תרומתו לשיפור הידע הקיים, לתאר תסמונת חדשה, או למצוא צורת טיפול חדשה.

מה שמצפה לו זה שחולים שיראו אותו במסדרון יגידו לעולם לא אשכח איך באת בלילה לראות אותי, והיית המלאך בלבן, שעזר לי להתמודד עם הרגעים הקשים.
    מה שמצפה לו זה שגם אחרי שיחזור מחופשה ממושכת, החולים שלו ישמחו לקראתו, וירצו לחזור לטיפולו.

מה שמצפה לו זה שבן של חולה, יגיד לו, ד"ר כשאני יודע שאת מטפלת באבא שלי, אני הולך שקט ורגוע לעבודה, כי אני יודע שהוא בידיים הכי טובות שיש.

מה שמצפה לו זה הרבה שנים של עבודה קשה, טלפונים ביום ובלילה, בחג ובשבת ולפעמים אפילו בליל הסדר כשכל המשפחה יושבת ליד השולחן. כשהוא יודע. שכמה מילים שהוא יגיד במקום הנכון, יכולות להציל חיים, או להרגיע חולה חושש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליסה

יעל פ
    04/10/2010

תודה. העתקתי והעברתי לו. מי כמוך יודע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו