מיאסטניה גראוויס וניוון שרירים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיאסטניה גראוויס וניוון שרירים
    חיים
    12/10/2010

מזה שנתיים אני מאובחן כקסריו פוזיטיב. מטופל בסטרואידים וב- IVIG. בשבועיים האחרונים אני חש בהתכווצויות שרירים כואבות בכפות הרגליים ובשוקיים ובנוסף האצבעות בשתי כפות רגליי רדומות. כמו-כן החלק הקדמי של כף הרגל רדום.
    שאלתי היא, האם ייתכן שהתסמינים הנ"ל הם סימנים לניוון שרירים. האם ייתכן שחולה מיאסטניה יחלה גם בניוון שרירים או טרשת נפוצה או נוירופטיה מוטורית, לדוגמא.
    אני מוזמן בעוד 10 ימים לביקור בבית-חולים אך אם מישהו מכם יכול להאיר את עיניי - אשמח מאוד.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מיאסטניה גראוויס וניוון שרירים - תגובה

ערן משה
    12/10/2010

שלום חיים
    תופעות אלו שאתה מתאר מתאימות מאד הן לתופעות לוואי של סטרואידים, אני אישית סובל מהן- בדיוק איך שתיארת אותן והן כתופעות לוואי מאימונוגלובולינים (לי נראה יותר מסטרואידים), נוירופטיה סנסורית היא אותה תחושת נימול או רדימות של האזור- טיפול ליריקה היא תרופה לא רעה במיוחד עם תחושת הנימול והרדימות באות עם תחושת סיכות או דקירות. כמו כן נוירופטיה יכולה להופיע אצל כל חולה עם מחלות כרוניות כאלו ואחרות.
    חולה מיאסטניה יכול בעיקרון להיות חולה בכל מחלה אחרת נוספת הסיכוי לחלות המחלה אוטואימונית, לעומת אדם בריא, הרבה יותר גבוה ובזה טרשת נפוצה, מחלה נוונית כגון ALSהיא לא אוטואימונית ולכן הסיכוי לכך הוא כמו אדם בריא (כנראה, אף אחד לא חקר זאת, כפי הידוע לי). יש לא מעט חולי מיאסטניה עם מחלה אוטואימונית נוספת כגון לופוס (-זאבת), קרוהן, ראומטויד ארטריטיס (-שגרון).
    לקביעה האם זו נוירופטיה ניתן לבצע בדיקת EMG רגילה וזה אני מאמין מה שיציע הנוירולוג שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות להורדת קולסטרול

יעל פ
    12/10/2010

גם כן גורמות לכאבי שרירים. אצלי לפחות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות להורדת כולסטרול

משה פיק
    12/10/2010

שלום יעל,

את צודקת בהחלט שתרופות מסוימות (תלוי גם במינונים) להורדת כולסטרול עלולים לגרום לפגיעה בשרירים ולעיתים המשתמשים מרגישים בכאבים.

אני משתמש בתרופות אלו במשך למעלה מ 8 שנים ובשני מקרים פניתי לקרדיולוג כדי לשנות את סוג התרופה או הורדת המינון היומי.

כדי לדעת אם קיימת פגיעה בשריר כדאי לבצע בדיקות דם חוזרות לחמר שנקרא CPK שזה חומר שמוזרם למערכת הדם כאשר נפגע שריר. כאשר הרמה עולה מעל גובה מסוים סביר להניח שהרופא יבצע שינויים במתן התרופה. כדאי לפנות לרופא לבירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות להורדת קולסטרול - תגובה

ערן משה
    12/10/2010

אכן כן
    דרך אגב לא מחויבת עלייה ב- CPK

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• EMG

אלון
    24/12/2010

שהייתי מאושפז בגלל מניסטניה נלקחתי בטעות במקום חולה אחר ובוצע EMG.
    הרופאה בדק והמום אמר אין לי שום בעיה אחרת אלה מניסטניה.
    השאלה שלי האם את הבדיקה עושים כל כמה שנים לשליל מחלות אחרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• EMG - תגובה

משה פיק
    24/12/2010

שלום אלון,

לחולים שיש חשש שהם חולי מיאסטניה , בשלב הבדיקות לאבחנה מבצעים EMG ואם האבחנה מתקבלת אין צורך נוסף לבצע EMG, אלא אם החולה מתלונן על סימפטומים שאינם סימפטומים של מיאסטניה ויש חשש שאצל החולה התפרצה מחלה אוטואימונית נוספת, דבר שאינו בלתי סביר אצל חולים במחלה אוטואימונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רדימות ברגליים

משה פיק
    12/10/2010

שלום חיים,

כפי שכבר ציינתי לפנייך בשיחתנו הקודמת ועכשיו בתוספת הסבריו של ערן אני חוזר על דעתי שלא ניתן לאבחן את התופעה ללא בדיקה רצינית עם הרופא המטפל שלך. אנא פנה אליו לאיבחון וטיפול.

במידה שתישלל האפשרות שהתופעה קשורה למיאסטניה , כבר ציינתי בפנייך שקיימת תופעה לא נדירה שחולים במחלה אוטואימונית יכולים לפתח מחלות אוטואימוניות נוספות ולפי מחקר אישי (לא מקצועי כמובן) שבצעתי לפני שנים בשיתוף חולים בעולם הגעתי לחולי מיאסטניה שאיבחנו אצלם מחלות אוטואימוניות נוספות ללא קשר למיאסטניה.

בבריאות !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיאסטניה גראוויס וניוון שרירים - תגובה

ערן משה
    24/12/2010

חיים שלום, הסימנים אותם אתה מתאר אני סובל מהם מזה כשנתיים, הם סימני נוירופאטיה סנסורית0 תחושתית ולא מוטורית ומקורה כנראה בטיפול של הסטרואידים אותו אתה נוטל.
    אחד הטיפול לכך הוא ליריקה.
    האם חולה מיאסטניה גראביס יכול לחלות בניוון שרירים? (שאלו מחלות כגון ALS, דושן ועוד) כן יכול כמו כל אדם אחר.
    האם חולה מיאסטניה גראביס יכול לחלות בטרשת נפוצה שהיא מחלה אוטואימונית כמו המיאסטניה כן ואפילו בסיכוי גבוה יותר כמו בכל מחלה אוטואימונית אחרת. יש פתגם האומר כי החולה במחלה אוטואימונית אחת הסיכוי שיחלה במחלה אוטואימונית אחרת גבוה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו