בדיקות אבחנה ואיך שוללים ? -

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות אבחנה ואיך שוללים ? -
    אדם
    25/11/2007

דחוף-בדיקות EMG מסויימות

שלום ותודה מראש
    באפשרותי לעשות:
    Single Fiber EMG
    וגם Repetative Stimulation Test ,
    רשמית בגלל חשד למיאסטניה גרביס (MG), אך אני רוצה לגלות גם אם יש בעיות של לחץ על שורשי העצבים בעמוד השדרה( עמ"ש) או היצרות שם/בעיות דיסקליות, כדי שיהוו אינדיקציה/רמז עבור אורתופד עמ"ש.(הייתי אצל כזה, ומצאו בעיות דיסקליות קלות בבדיקות, כולל ב- EMG שטחי)

1.האם מזהים בבדיקות אלו גם את הבעיות הללו ב-עמ"ש?
    2.האם יכול להיגרם נזק מבדיקות ה- EMG הללו , או עיקצוצים או "טיקים"(עויתות קטנות) לתקופה משמעותית אחר הבדיקות?
    3.איך שוללים מיאסטניה גרביס? האם מספיק לעשות קודם סרולוגיה של MG בבדיקת דם, ואם היא שלילית- סימן שאפשר לוותר על ה-EMGהנ"ל,או שקודם צריך לעשות את הבדיקות הנ"ל?

אשמח על תשובות בהקדם,תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלותיו של אדם -

משה פיק
    25/11/2007

שלום אדם,
    בכדי להבין מה בדיוק אתה שואל בנוגע למיאסטניה צריך קודם לעשות סדר בדבריך ולדעת פרטים שאינם מופיעים בשאלתך, כגון: על מה אתה מתלונן, מה הסימפטומים שאתה חובה ואיזה רופאים שלחו אותך לעשות מה ולשם מה.
    כדי לעשות קצת סדר בדברייך אני מציע שתיצור איתי קשר בדוא"ל או (יותר מומלץ ויותר יעיל) בטלפון.
    לאחר, והיה ואתה חולה מיאסטניה תוכל להכנס לפורום ולשאול את שאלותייך בצורה יותר ברורה.

בברכה
    משה פיק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו