פלסמה פרזיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פלסמה פרזיס
    מיכל
    08/11/2010

שלום רב,

אני חיילת בת 20 שסובלת ממיאסטניה גרביס המופיעה אצלי בצורה קשה בהפרעות בליעה ושאר סימפטומים קלים יחסית.
    בעקבות חוסר יעילות של התרופות אימוראן ופרדניזון הוחלט על טיפול בפלסמה פרזיס. הייתי רוצה לקבל קצת מידע על הטיפול, איך הוא מתבצע, איפה הכי טוב לערוך את הטיפול, כמה זמן הוא אורך, תופעות לוואי ושכיחותם והכנות לטיפול-אם קיימות . אני קצת חוששת, יותר מהעניין שהטיפול לא יעזור כפי שאני מקווה כיוון שהגעתי למצב בו אני די תולה את תקוותי בטיפול הזה.

אשמח לכל תשובה.

תודה רבה:)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פלסמה פרזיס

הוספת תגובה

• פלסמה פרזיס - תגובה

משה פיק
    09/11/2010

שלום מיכל,
    פלסמהפרזיס הוא תהליך של שבו מחברים אותך למכונה בעזרת שני צינורות דם משני הידיים. הדם זורם מיד אחת, מופרד במכשיר בעזרת צנטרפוגה לדם ופלסמה אותה זורקים החוצה ומחזירים ליד השניה את הדם בתוספת חומר בשם אלבומין.

בצורה זו מנקים את הדם מהנוגדנים שגורמים למחלה. כדי להגיע לניקוי מכסימלי יש לבצע את התהליך במשך 5 ימים רצופים כאשר כל טיפול נמשך כ- שעתיים וחצי.

אין צורך בהכנות מיוחדות לטיפול מלבד להגיע שבעים, לשתות מספיק מים ולהתרוקן היות ואין אפשרות להתנתק מהמכשיר כל זמן הטיפול ,

אם הטיפול מתבצע במכון עם צוות מנוסה בד"כ אין כל תופעות לוואי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו