מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם מישהו מכיר ? -תהלה29/11/2007
שלום לכולם! השבוע הייתי אצל הרופא והוא זרק לאויר אפשרות לטפל בתרופה חדשה שנקראת MabThera או Rituxan. האם מישהו טופל/מטופל בתרופה הזו או שמע עליה משהו? אני אשמח לשמוע מנסיונכם או ממידע שברשותכם.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופת ריטוקסימאב
ענת14/07/2009אבי חולה בחלה שנקראת Multifocal motor neuropathy והציעו לו לקחת את התרופה ריטוקסימאב, הייתי מאוד רוצה לדבר עם אנשים שטופלו בתרופה ע"מ לדעת איך הרגישו והאם חל שיפור במצבם וכו'
תודה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהRituxan -
משה פיק30/11/2007שלום תהילה,
התרופה ריטוקסן / ריטוקסימאב (Rituximab) (שמה הנסיוני היה "DC20" ).
התרופה נמצאת בשימוש נגד גידולים סרטניים מסוג Lymphoma (סוג גידול של רקמת הלימפה).
התרופה נוסתה (בחו"ל) על חולה שעבר השתלת מוח עצם.
גילו שהיא עבדה יעיל על חולה מיאסטניה שמוגדר MuSK - Pos.
לעיתים לוקחים אותה בתוספת פרדניזון.
אני מכיר חולים בארה"ב שהשתמשו/משתמשים בה.
ישנם כרגע שני חולים שאני מכיר שקיבלו בזמן האחרון מירשם להשתמש בה ומחכים לקבלת אישור לקבלתה מקופת החולים (אני חושב שהיא אינה בסל הבריאות, לבטח לא עבור מיאסטניה).
אני משוכנע שהחולים הנ"ל יחזרו אלייך עם תשובה, למרות שאין להם עדיין נסיון ותגובות לגבי יעילות הטיפול.
בהצלחה
משה פיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריטוקסן-
ערן משה30/11/2007תהילה שלום
גם איתי דיברו על התרופה הנ"ל, מסתבר שבארץ היא נחשבת לתרופה ניסיונית ולכן לא אישרו לי אותה ובנסף, לדברי רופאי היא מיועדת לחולים עם נוגדנים לאצטיל כולין בעיקר ואני "ללא נוגדנים כלל" לכן זה בינתיים ירד מהפרק.
זו תרופה שמכילה אנטי בודיז (נוגדנים) ללימפומה ותוקפת את הגידול, בניגוד לכימותרפיה, מחוץ לגידול פנימה ולכן יעילותה גבוהה במקרים הנ"ל, נותנים אותה חד שנתי- 4 טיפולים של פעם בשבוע ובזמן הטיפולים יכולות להיות תופעות לוואי שנמשכות כ- 3 חודשים.
את יכולה לקבל מידע באתר של האגודה למלחמה בסרטן, או ב- MEDICINENET.COM
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה -
תהלה10/12/2007תודה רבה על תגובתכם. בינתיים עשיתי חיפוש באינרנט ומבחינתי כרגע התרופה ירדה מהפרק. זאת מכיוון שנראה שעדיין לא ברור האם היא עלולה לפגוע במערכת הרביה ומאחר שאני צעירה ועוד אין לי ילדים איני מעוניינת לקחת סיכון.
בברכת חנוכה שמח, אור, שמחה ובריאות
תהלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)