מהי שכיחות מחלת מיאסטניה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מהי שכיחות מחלת מיאסטניה?
    משה פיק
    01/12/2010

שלום רב,
    מהי שכיחות מחלת מיאסטניה? האם היא נפוצה בארצות מסויימות יותר מבאחרות? בגילאים מסויימים?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ערן משה
    01/12/2010

יואב שלום
    לפי הספרות שכיות המחלה בערך 1:1000, יותר בנשים. המחלה יכולה לפרוץ בכל גיל, נפוצה יותר בגילאי השלושים המאוחרות והארבעים המוקדמות.
    אם אני לא טועה יותר בלבנים מאשר בשחורים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכיחות, תפוצה וגילאים במיאסטניה

משה פיק
    01/12/2010

שלום יואב,

1. שכיחות המחלה -
    אין נתון קבוע שנבדק אי פעם על שכיחות המחלה ואתרים שונים מציינים מספרים שונים כגון:
    14:100.000 או 20:100.000 או 20-50:1.000.000 או 50-200:1.000.000 . . . וכ"ו.

אני מאמין שהנתון האמיתי הוא בסביבות 1:10.000 או כפי שמצויין בחלק מהמאמרים . . . 50-125:1.000.000, תלוי את מי שואלים .

בארץ עם אוכלוסיה של 7.5 מליון תושבים, אני מעריך שישנם כ- 750 חולי מיאסטניה.

2. לפי הידוע לי, אין הבדלים משמעותיים בשכיחות בארצות שונות וכפי ששמעתי פעם, בסין השכיחות היא הגדולה ביותר, אולם כפי שציינתי אין מעקב רציני בשום מקום בעולם שידוע לי.

3. הגילאים שבהם המחלה פורצת -
    אין גיל שאין בו חולי מיאסטניה. המחלה עלולה לפרוץ בגיל 0 ועד גיל 100. קיים משפט נכון שמגדיר את המיאסטניה "מחלה של נשים צעירות וגברים בוגרים" וזאת עקב כך שרוב החולים מתחת לגיל 40 - הן נשים ורוב החולים מעל גיל 60 - הם גברים (הכוונה לגיל שבה פורצת המחלה). בסופו של דבר קיים איזון בין החולים שהנטיה היא לטובת הנשים. ההסבר הניתן הוא שכנראה הגורם הוא ה Sex Hormon.
    אצל ילדים השכיחות היא נמוכה יותר או כפי שציין בי"ח ידוע בארה"ב : לביה"ח מגיעם בשנה 1-2 ילדים חולי מיאסטניה".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו