nmo +מיאסטניה גרביס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• nmo +מיאסטניה גרביס
    רוני
    06/12/2010

נבדקתי בבית חולים הרופא טוען שיתכן ויש לי מחלה NMO מחלה נירולוגית ששיכת לחוט השידרה וחלק מחולי המיאסטניה לוקים בה.האם ידוע לכם על הקשר בין שתי המחלות.והאם קיים טיפול למחלת ה NMO ?אודה לתגובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    nmo +מיאסטניה גרביס

הוספת תגובה

• nmo +מיאסטניה גרביס - תגובה

משה פיק
    07/12/2010

שלום רוני,
    כפי שידוע לי NMO היא מחלה שמערכת החיסון תוקפת את מעטפת המאלין (השכבה שמגינה על תאי העצב) בעצב הראיה ועמוד השדרה.

הסימפטומים דומים לסימפטומים של מחלת טרשת נפוצה ולכן בעבר קישרו בין המחלות וחשבו שזה בעצם מקרה קשה של טרשת. . . . אולם כיום יודעים שזו מחלה אחרת היות והנוגדנים של שתי המחלות הם נוגדנים שונים.

מיאסטניה גרביס היא שוב מחלה שונה, שבה הנוגדנים מופנים לעבר המרווח הסינפטי (מרוח עצב שריר) והמטרה היא קולטני האצטילכולין. . . . . כך שאין קשר בין שתי המחלות.

אני בקשר עם חולי מיאסטניה רבים מרחבי העולם ולא נתקלתי בחולי מיאסטניה שסובלים גם מ NMO . . . . כן נתקלתי בחולים במיאסטניה שחולים גם בטרשת

וידוע שחולים במחלה אוטואימונית אחת, סביר שיחלו במחלות אוטואימוניות נוספות שזה לדעתי הלא מקצועית/רפואית הקשר הבלעדי .

רוני, אני סבור ששאלתך מתאימה יותר לפורום תמיכה של חולי טרשת נפוצה מאשר פורום זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיאסטניה וNMO

דורית
    08/12/2010

אני חולת מיאסטניה שלאחרונה התגלתה גם כחולת NMO ונאמר לי ע'י פרופ' אברמסקי שבמחקרים נמצא שכל כל חולי NMO הם גם חולי מיאסטניה גרביס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיאסטניה וNMO - תגובה

משה פיק
    08/12/2010

שלום דורית,

מעניין מאוד !

אני סומך על פרופ. אברמסקי ומקבל בהכנעה את מה שלא ידעתי עד כה. זה רק מוכיח שתמיד ניתן ללמוד משהו חדש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדורית

משה פיק
    08/12/2010

שוב שלום דורית,

האם את חברה ב "קבוצת התמיכה MG באינטרנט" ? הקבוצה בה נמצאים רוב חולי המיאסטניה בארץ.

אני מעוניין לשמוע את סיפורך, גם על המיאסטניה וגם על NMO

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיאסטניה וNMO - תגובה

ערן משה
    08/12/2010

האמת מעניין מאד מאד, כי לפי מה שקראתי אלו נוגדנים אחרים, א ב ל בביקורי האחרון אצל פרופ' אברמסקי הוא הזכיר את המחלה והקשר שלה למיאסטניה ושהטפול המבטרה למשל נוסה בארץ יותר על חולי NMO , בהדסה לפחות ובהצלחה רבה.
    הסיפור לך מעניין מאד ואכן אולי כדאי שתכתבי עליו בפורום של חולי מיאסטניה, כמובן אם לא אכפת לך להיחשף.
    אני הייתי מאד מעוניין לשמוע את הסיפור שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו