מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זרת כף יד שמאל (יעל ש.) -יעל ש.07/12/2007
שלום וחג שמח,
אני חולת מאיסתניה בשליחות בצפון אמריקה,
השבוע הייתי כאן אצל רופא מתמחה במאיסתניה, הוא חלק מה-advisory board של חקר המחלה, במהלך הביקור אצלו הוא ביקש ממני להניח את יד שמאל ולהרים רק את הזרת ולא הצלחתי והוא אמר שזה משהו מאוד טיפוסי לחולי מיאתסניה,
האם כולכם מתקשים לעשות זאת? מישהו יודע מה הסיבה לכך?
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "טיפוסי למיאסטניה" -
משה פיק08/12/2007שלום יעל,
זו הפעם הראשונה שאני שומע על כך, אולם, אף פעם לא מפסיקים ללמוד דברים חדשים.
היות ואת אומרת שהרופא הוא מצוות הרופאים של " MGFA - advisory board" אני אשאל את החולים בארה"ב על כך ונראה כמה מהם יודעים על כך.
יעל, פרטי בבקשה יותר על המקרה, לשם מה הוא ביצע את הבדיקה הזו. הרי את מאובחנת במחלה ?
משה פיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת חולשה בזרת כף היד -
משה פיק10/12/2007כפי שהבטחתי במכתבי הקודם, שאלתי את החולים הפזורים בעולם שיש לי קשר איתם: האם הם מכירים את הבדיקה שערך הנוירולוג לחברתיינו יעל בארה"ב שנמצאת שם בשליחות. חולשה בזרת.
קיבלתי כמה עשרות תשובות. (עדיין ממשיכות להגיע עוד).
כפי שצפיתי, רוב המשיבים שמעו על כך בפעם הראשונה בחייהם ובקשו לשמוע בסוף התהליך את סיכום התשובות. אחד הגיב "אם זה לא היה רציני.... זה היה מאוד מצחיק" ואחר הגיב "הנוירולוג כנראה שתה משהו לפני הבדיקה".
אולם..... יש בכ"ז משהו בעניין חולשת אצבעות הידיים וזו בדיקה שיותר מנוירולוג אחד משמש בה לנסות לאבחן מיאסטניה.
חולה אחד ציין שזו הבדיקה הראשונה שהרופא בדק אותו והכן היו לו חולשת שרירים שלא איפשרו לו להרים את האצבעות והיום, כאשר הוא עם מסטינון וסלספט התופעה אינה קיימת.
חולה אחר סיפר שכילד למד לנגן על פסנתר , 13 שנה לאחר מכן חלה במיאסטניה וקשה לו להפעיל את האצבע הקטנה לאומת שאר האצבעות.
חולה נוספת סיפרה שכך התחילה אצלה המחלה, היה לה קשה בהקלדה ובכתיבה, היא נבדקה ונמצאה חולשה בשרירי האצבעות שהשתפרה עם שימוש של פרדניזון וסלספט. חולה זו טוענת שהשרירים ה"קטנים" (עיניים, פה ואצבעות) נפגעים ראשונים לפני החולשה בידים או ברגלים.
חולה נוספת סיפרה שגילה בעת תלית כביסה בעיה באצבע אמצעית ביד ימין שאינה מתרוממת (תופעה מוכרת באורטופדיה), עברה ניתוח ללא שיפור,הגיעה לנוירולוג שקבע- מיאסטניה גרביס. מצב זה נמשך 9 שנים.
וישנם עוד מספר סיפורים בנידון.............
ובכן ...... למדתי דבר חדש , חולשת שרירים באצבעות.
בין התשובות הייתה תשובה שנוירולוגים בודקים בזמן שהידים מושטות קדימה את חולשת השרירים באצבעות ע"י כך שהם מבקשים מהנבדק להפריד בכל פעם מרוח בין אצבעות שונות.
במידה ויגיעו ליידי תשובות מעניינות נוספות העדכן אותכם.
בברכה
משה פיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולשת שרירי אצבעות לאבחנת MG -
משה פיק10/12/2007למעוניינים,
בעזרת ידידה חולת מיאסטניה מארה"ב הגעתי לספרו של Henry J. Kaminski נוירולוג ידוע בנושאי המיסטניה במשך שנים רבות Myasthenia Gravis and Related Disorders
שם קראתי בפעם הראשונה על אבחנת מיאסטניה בה מוזכרת חולשת שרירי האצבעות. אני קורא מאמרים על מיאסטניה משנת 1998. במשך כל השנים הללו קראתי מאות מאמרים ומחקרים ולא נתקלתי בשום מאמר המזכיר חולשת שרירי האצבעות .
למי שמעוניין, האתר בו מתפרסם הספר הוא:
http://books.google.com/books?id=_zTBO7jqGdkC&pg=PA99&lpg=PA99&dq=myasthenia+gravis+lifting+fingers+as+test&source=web&ots=9PHdOGpCU0&sig=POqR_B_mHcqVvwsCgLnRW5ZcG4w
בברכה
משה פיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולשת שרירי האצבעות -
תהלה10/12/2007איני מכירה את הבדיקה הזו של הרמת הזרת אך בכל פעם שהנוירולוג בודק אותי (במיוחד כאשר נמצאים אצלו סטאז'רים) הוא מבקש ממני להושיט את ידי ולפתוח את אצבעותיי. אחר כך הוא מנסה לסגור אותם וכך בודק את רמת החולשה. אני גם יכולה להעיד שישנן תקופות בהן אני מרגישה חולשה באצבעות שמתבטאת בקושי להחזיק עט לזמן ממושך ונאלצתי למצוא כל מיני אחיזות שונות של העט (דבר שהקשה עליי לסכם הרצאות באוניברסיטה). לאחרונה (למרות שבסה"כ מצבי טוב) היו ימים בהם הרגשתי חולשה באצבעות והרגשתי קושי להחזיק את הסכו"ם.
חג אורים שמח ושרק נצמצם את מספר התופעות המיאסטניות ושחלילה לא נגלה עוד!
תהלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולשה בשרירי האצבעות
- אורית10/12/2007אצלי זה בדיוק כמו אצל תהילה.
הרופא שלי גם כן עושה לי את אותה בדיקה עם הידיים למעלה ופתיחת האצבעות.
התופעות שתהילה מדברת עליהן מוכרות לי.
אצלי החולשה באצבעות לפעמים מקשה עליי גם כן לכתוב ולהחזיק עט, להחזיק את מברשת השיניים ולצחצח שיניים, או מברשת שיער, להחזיק כוס, ללחוץ על משאבה של סבון נוזלי כדי להוציא את הסבון....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולשה בזרת, סיכום הסקר -
משה פיק13/12/2007ליעל (שפתחה את הנושא) ולכל אותם עם חולשה בידיים.
לאחר שבוע ששאלתי את השאלה על בדיקת הזרת כסימן לחולשה והוכחה נוספת למיאסטניה אני מסכם כאן את הנושא בכך:
הכן זו בדיקה קיימת שמספר חולים סיפרו שעברו אצל הנוירולוג לשם אבחנת מיאסטניה.
אמנם רוב החולים לא שמעו על בדיקה זו אף פעם וחלק מהחולים סיפרו על בדיקה דומה, בה הידיים היו מושטות קדימה והנוירולוג ביקש להרחיק את האצבעות אחת מהשניה (בכל פעם אצבעות אחרות) ולעיתים גם הקשה בזה שחסם את הדרך של האצבעות לראות כמה כוח החולה מצליח להפעיל.
אולם.... מספר חולים סיפרו שהנוירולוג בדק את חולשת הזרת בדיוק כפי שסיפרה זאת יעל.
סיכום: כנראה שבארץ הבדיקה הזו אינה מתבצעת, או שאינה מוכרת לנוירולוגים או....
לכל אותם שיש להם חולשה בידיים אני מציע לבדוק את עצמם אם הכן הבדיקה עובדת ואם כן.. ספרו לנו . תמיד טוב ללמוד דברים חדשים בעיקר בדיקות פשוטות שניתן לבצע לבד בבית ולאות אם ישנה החרפה במחלה. כמו כן להעביר את הידע (יותר טוב אם ניתן להוכיח זאת) לרופא המטפל.
בברכה
משה פיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולשת הזרת -
ערן משה13/12/2007אני בדקתי את זה לפני ואחרי מסטינון- אכן יש הבדל, לפני מסטינון הזרת מתרוממת ביחד עם הקמיצה ואפילו עם האמה, ואחרי היא מתרוממת כמעט כל הדרך לבד, כמובן זה בבוקר בערב היא מתרוממת רק עם הקמיצה, מה שמאד הגיוני כי השרירים של שתי האצבעות די קשורים אחד לשני ,אם תבדקו לעצמכם, הרבה יותר קל להפריד את הקמיצמה בצמוד לזרת מהאמה והאצבע מאשר רק את הזרת משאר האצבעות. לדעתי הבדיקה של פריסת האצבעות וניסיון הרופא לבדוק את כח הפתיחה שווה לבדיקת הרמת הזרת, ומנם אלו שני שרירים שונים אבל שניהם של הזרת שהיא האצבע החלשה ביד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה ליעל-
ערן משה19/12/2007יעל שלום
האם הזרת החלשה לפעמים נכנסת כביכיול מתחת לקמיצה? כאילו יש תחושה שהאצבעות לא באותו גובה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזהוי הכותבת יעל 2 -
משה פיק21/12/2007שלום יעל,
היות וקיימות שתי "יעל", אני מציע שתכנסי כ "יעל 2".
יעל השניה תופיע כ "יעל 1".
האם זה נראה לך ?
משה פיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולשה בזרת-יעל ש
יעל ש25/12/2007שלום לכולם,
על מנת למנוע את הבלבול של היעליות, כמו שאמר משה אני יעל שנמצאת במערב ארהב בשליחות של הסוכנות היהודית ומעכשיו אקרא לעצמי יעל ש.
משה- תודה על בדיקה יסודית של נושא הזרת.
האמת שזו נשמעת בדיקה קצת טפשית אך הנוירולוג שאל אותי האם יש לי חולשה בידיים ואמרתי שלא נראה לי..ואז ביעצנו את בדיקת הזרת.
הוא ביקש ממני להניח את כף יד שמאל על הירך ולשים את כף יד ימין על גב כף יד שמאל, בלי לגעת באצבעות, ואז הוא ביקש ממני להרים את כל ארבעת האצבעות יחד! בבדיקה ניתן היה לראות כי הזרת לא מתרוממת בגובה של שלושת האצבעות אלא נשארת מאחור וזה מרגיש כאילו אין שליטה מלאה על הזרת, אי אפשר להרים אותה.
בדיקה נוספת שביצעתי היתה כאשר הוא שאל אותי אם יש חולשה בעיניים ואמרתי שלא נראה לי ( כי עד אז החולשה היתה בליעה, נשימה ודיבור, כמובן שמהביקור הזה החולשה נהייתה גם בעיניים ובידיים...)
נתבקשתי להסתכל למשך דקה וחצי- שתיים למעלה, בלי למצמץ, במהלך הבדיקה הכל היה בסדר ולא היתה לי ראיה כפולה או חולשה בעיניים, מצחיק ( או אולי עצוב..) שבאותו שבוע הגעתי לערב בו ישבתי על הרצפה ישיבה מזרחית והסתכלתי על מישהי שדיברה ועמדה ממש לידי במשך חצי שעה, זה בדיוק אותו תרגיל שנתבקשתי לעשות אצל הנוירולוג, אבל הרבה יותר ממושך, בתום ההרצאה- העפעף בעין שמאל נפל ולא הצלחתי להרים אותו, רק אחרי שינה ממושכת הדבר השתפר.
יעל ש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל ש. -
משה פיק26/12/2007שלום יעל,
בכדי ששמך לא יופיע פעמיים (יעל.ש יעל)
במשבצת "שם" - רישמי יעל.ש.
במשבצת "כותרת ראשית" - רשמי רק את כותרת ההודעה ללא תוספת שם.
לגבי הטיפול בתא לחץ אני בדעה של ערן משה. ראשית מפני שאני רואה שהוא מבין בעניין ושנית, לא שמעתי על טיפול זה שחולי מיאסטניה עוברים או שניסו אותו בכל דרך שהיא.
דעתי בנושא הטיפולים האלטרנטיבים ומיאסטניה היא זו:
במיאסטניה אין פגיעה כגון דלקת או התנוונות וכו' שטיפול כל שהוא ברפואה האלטרנטיבית יכול לעצור אן לרפא. במיאסטניה קיימת בעיה של נוגדנים שגורמים להפרעה בתהליך המסירה בין העצב לשריר.
כל זמן שהנוגדנים מצליחים להגיע למרווח הסינפטי שבין העצב לשריר הם "מפריעים" לתהליך של הפעלת השריר הרצוני. הדרך היחידה לשפר את מצב הסימפטומים הוא למנוע מהנוגדנים להיווצר במערכת החיסונית, דבר שאף אחד עדיין לא יודע לבצע (לצערנו). או לחילופין למנוע מהנוגדנים להגיע לקולטנים שעל גבי השרירים.
עדיין לא נמצא שום טיפול ברפואה הקובנציונלית שיכול לבצע את המשימה הנ"ל שלא לדבר על הרפואה האלטרנטיבית.
מי שהולך לרפואה אלטרנטיבית כדאי שיחפש משהו להרגיע את הנפש, למנוע לחץ נפשי וכו' כדי שמצבים מהסוג הזה יהיו כמה שפחות ולא יגרמו להחרפת המחלה.
בברכה
משה פיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לערן משה -
יעל ש25/12/2007כן זו בדיוק התחושה שהזרת נשארת מאחור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)