מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תחליףאיתן30/12/2010
שלום לכולם אני לרוע מזלי חולה במחלה הארורה הזאת שנקראת מיסטניייה גראביס ואני נוטל באופן קבוע את המסטינון 60 mg בערך כל 3 שעות וזה תלוי יש מצבים בעבודה שזה דורש מאמץ פיזי אני נוטל מעל המותר עכשיו אני מגיע לדבר שאני רוצה להתעניין בו ההורים שלי לא מוכנים בשום אופן לעזור לי בנושא ,אני בפשטות לא יכול לחיות עם המסטינון הזה הוא לא מחזק אותי ברמה הרצויה אני מרגיש חולשה רבה בעניים/פה(שפתיים) ולא משנה כמה כדורים אני יקח באותו יום זה לא ישנה את זה אני לא יוכל להסתכל על בן אדם בעניים יותר מכמה שניות אני אהיה חייב להוריד תראש מעייפות אני פשוט לא מסוגל אני לא מתקבל לעבודות רציניויות כי חושבים שאני עם חוסר בטחון ועודף ביישנות ואני ממש לא כזה זה פשוט המחלה הארורה הזו בקיצור אני לא ירחיב על הבעיות שנובע מהמחלה אני פשוט לא מסוגל להמשיך לחיות עם הכדור הזה אני רציתי לדעת אם יש משהוא שהוא בהרבה !! יותר חזק ואני יוכל לנטול אותו כמו סטארואידים וכו.. אני מבקש את תשובתכם אני באמת כבר לא מסוגל להמשיך בחיים האלה אני מעדיף לחיות עוד 10 שנים נורמלי מחוזק עם כדורים שיחזקו אותי ולא יראו שאני עייף מאשר לחיות עד 60 ותמיד להיות עייף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איתן שלום
ערן30/12/2010ראשית אם אתה רוצה לההתיעץ בכל הנושאים עם חולי מיאסטניה אחרים כנס לתפוז אנשים לקומונה של מיאסטניה גראביס.
שנית מסטינון הוא כדור המכניס לגוף כמות מסוימת של אצטיל כולין בכדי לטפל זמנית בתסמיני המחלה כגון עייפות חולשת שרירי הצוואר וכו', להפתעתי ומניסיוני לפעמים הוא משפיע יותר על חולשת הרגליים ולא משפיע כלל על הקושי בהחזקת הראש למשל. ושרירים חלשים שלא מחזקים אותם נחלשים עוד יותר (הבעיה שאם תנסה לחזק אותם במחלה הארורה הזו רק תחליש אותם), אז ככה שאם תקח גם 20 מסטינון ביום לא יווצרו ניסים, לי היתה תקופה שנטלתי 12-13 כדורים ביום, אבל אצלי יש גם בעיות נשימה.
יש טיפולים נוספים אבל אינך יכול לקבלם אלא רק דרך הנוירולוג שלך. הצעתי לך לטפל אצל נוירולוג עם ניסיון במיאסטניה ולא אצל כל נוירולוג שבקופת החולים, באתר זה איני יכול להמליץ לך על נוירולוג כלשהו.
מה הטיפולים הנוספים?- החלפת פלזמה, קבלת אימונוגלובולינים, סטרואידים ותרופות ציטוטוקסיות (-שפוגעות במערכת החיסון, משהו כמו כימותרפיה בכדורים) בד"כ מתחילים עם החלפת פלזמה או אימונוגלובולינים וממשיכים עם השני, וכן הלאה במקרים חריפים נותנים סטרואידים להם בעיות נוספות אחרות.
כמו שכתבתי בהתחלה כנס לקומונה שם תוכל לקבל את כל המידע שתבקש מאיתנו החולים, כמה שנוכל לתת כמובן.
אין לך מה להאשים את הוריך באי קבלת טיפול, נראה לי שהנך אדם מבוגר, מעל 18 ואתה יכול לקבל החלטות משותפות עם רופא המשפחה שלך.
האם הנך סרונגאטיב, קרי , יש לך נוגדנים כנגד אצטיל כולין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיתן
מיכל30/12/2010קודם כל בהצלחה ב"מלחמה" ומקווה שתשיג שיפור במהירות.
יש לי רק עצה קטנה אליך אל תתחיל עם סטרואידים.
נכון שהם נותנים הרבה פעמים תוצאות שקשה להשיג עם תרופה אחרת
נכון שמהירות התגובה שלהם היא מהירה.
אבל..... ההרס שלהם גם. ובתור אחת [שנכון שידעה הכל מראש] שנלחמת להוריד מינון אחרי שהגיעו כל תופעות הלוואי ועוד.הצעתי לך כך אותם רק בתור אופציה אחרונה .
בהצלחה מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריטניזון
אלון30/12/2010אני לקחתי פרטניזון במינון גבוה 80 בהדרגה עד שהספקתי. אני רוצה לשאול
הסוכר בדם תקין וערך הT בצפיפות העצם הוא +1.5 האם יש עוד בדיקות שאני
צריך לעשות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפקודי כליה ובלוטת התריס, מעקב ל"ד
ערן31/12/2010ומעקב אצל רופא עניים על לחץ תוך עיני ושדה ראייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ערן
אלון31/12/2010אין בלוטת תריס . בניתוח של 8 שעות הורידו לי את התימוס תריס. אלך לרופאה
עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות לאלון
משה פיק31/12/2010שלום אלון,
לגבי פרדניזון : ערן כבר ענה לך על הבדיקות הרצויות , אני רק רוצה להוסיף שאם יצאת מהפרדניזון ואינך צורך אותו יותר אני מאמין שרוב תופעות הלוואי נעלמו . . . . מלבד "מחלות" שלעיתים השימוש בפרדניזון משאיר למשתמש שלקח מינון גבוה (80Mg) במשך זמן ממושך והן מחלות שאינן הפיכות ונשארות לטיפול גם ללא שימוש בפרדיזון ואותן עלייך לבדוק : אוסטאופורוזיס, קטרקט וגלאוקומה.
לגבי בלוטת התריס: אני מבין שאתה מבלבל בין בלוטת התריס ובלוטת התימוס שאותה אני משער שהוצאת. אילו שתי בלוטות שונות לחלוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה משה פיק
אלון31/12/2010לא אין לי בלוטת תירס. שיפוץ כללי בגרון. ניתוח של 8 שעות כולל התימוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאמת שיפוץ ניכר
ערן01/01/2011למה כרתו הכל ? בלוטת התריס היתה נמוכה בתוך בית החזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלערן
אלון01/01/2011בלוטת התריס הייתה מוגדלת אך עבדה בסדר. רק בסריקת הסיטי כאשר
התפרצה הגרביס עכשיו אי אפשר לחבר למכונת הנשמה בגלל בלוטת התריס
כוח השמור בגלל הגרביס 0 וזה בכל הגוף(כל שריר).להוסיף האלקטרודוד חסר
אחרי ניתוח היה ברדק אמיתי. הייתי בשיקום 5 חודשים. אתה שואל בטח
איך אני מרגיש עכשין . מתכונן לריצה והלכה של 40 דקות. בגשם וקר
זה אחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמי שמכיר מקרוב את הניתוחים הללו
ערן01/01/2011עדיין לא הבנתי מה קרה עם האלקטרודות וכו' ,אני מבים שהיית עם טריכואוסטומי בשיקום, לפחות בהתחלה. אחלה איך שאתה מרגיש. אני מקווה שאתה עושה מאמצים לא מעבר ליכולת שלך בכדי לא לגרום להחמרת המיאסטניה. תעשה חיים הליכה בקור- דבר נפלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערן אתה מבין עניין
אלון02/01/2011פשוט מאוד היו צרכים לשלוח אותי לאף אוזן שלחו אותי לנירולוגיה. אחרי שסידן
הגיע ל3 נזכרו רופאה מאנדרו . אם זה לא היה מספיק העבירו לי את מחלת השגילה
שזה שלשול תינוקות. עכשיו אין דיבור אין אכילה וגם לא יודעים זה מהניחוח או מחלה.
אחרי שבוע קיבלתי פריחה אז נתנו לי הידרו קורטיזון וזה סידר את הדופלר ועור.
עכשיו אני מחייך אבל הייתי במצב שראיתי שיש משהו באחרי החיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרשרת של טעויות אומללות
ערן02/01/2011שיכלו לגרום לך נכות קשהלכל החיים ולקרובים שלך צער רב כל החיים, לכן חשוב כ"כ שהמשפחה תהיה מעורבת במיוחד במחלות נדירות כמו מיאסטניה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות לאיתן
משה פיק31/12/2010שלום איתן,
ממה שאתה כותב על השימוש במסטינון וההתמודדות שלך בעבודה הרושם שאני מקבל הוא שאתה לא מבין את המחלה ואתה מתנהג איתה כאילו חלית בשפעת ואתה לוקח כדורים וממשיך ללכת לעבודה כדי לא להפסיד ימי עבודה במחשבה שתוך שבוע - עד 10 ימים הכל יעבור ותחזור לחייך הרגילים.
לצערי מיאסטניה היא מחלה שהחולים בה צריכים לתכנן להם את המשך החיים מבחינת עבודה ומנוחה ולא להשאר באותו מצב ולהלחם כל היום בסימפטומים, בעיקר אם הם אינם משתפרים.
מסטינון הוא כדור "פשוט" שברוב המקרים אינו עוזר לפתור את הבעיות של החולה ואם החולה מרגיש שאכן אין הטבה עם הזמן הוא צריך לשקול עם הנוירולוג להוסיף תרופות או טיפולים היות וללא טיפול מתאים ישנם כל הסיכויים שהמחלה תחמיר.
דבר נוסף הוא שאיניך יכול להעלות את מינון המסטינון מתי שבא לך וללא הוראות הרופא היות ואתה יכול להגיע ל "מינון יתר" שכתוצאה מכך אתה עלול למצא את עצמך ב "משבר קולינרגי" שהוא "משבר מיאסטני" ועלול להגיע למיון עם בעיות נשימה.
איני רוצה לתת לך עצות כרגע היות ואיני מכיר את סיפורך , אם תתן לי כתובת Email אשלח לך חומר על המחלה ותוכלו אתה והורייך להבין באיזו סיטואציה אתם נמצאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)