מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשד למיאסטניהאושרת20/01/2011
שלום רב,
עשיתי בדיקת דם לקוטלני לאצטיל כולין ותשובת הבדיקה יצאה 2.7 עברתי גם CT חזה שיצא תקין ובקרוב בדיקת SFEMG. הניורולוג אומר שלמרות שבדיקת הדם חיובית אין זה מחייב שיש לי מיאסטניה גרביס האם זה נכון? ברצוני לציין שהידיים שלי עייפות מאוד מתעייפות מהר כמעט מכל פעולה שאני עושה וגם כואבות.
אודה לך אם תוכל לעזור לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד למיאסטניה - תגובה
ערן משה20/01/2011אושרת שלום
לצערי כנראה יש לך מיאסטניה, עדיין לא פגשתי אדם שיש לו נוגדנים והוא לא חולה מיאסטניה למעט אלו שנמתאים בהפוגה מהמחלה.
נוגדנים, SFEMG' הן בדיקות עזר לאבחון המחלה, האבחנה העיקרית היא לפי תלונות החולה והסיפור שלו, כמו הסיפור שלך ולכן שולחים לבדיקות העזר הנ"ל ובמידה ויש נוגדנים יש מחלה במאת האחוזים.
כנראה שהנוירולוגמפקפק בכך בגלל שאין לך צניחת עפעפיים ואם זה כך אז זה עצוב מאד.
נשמח לענות על שאלו תנוספות.
באם הנך רוצה חומר נרחב על המחלה ולהצטרף לקבוצת התמיכה באינטרנט אנא פני לדוא"ל של משה פיק המצוין מעלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולת מיאסטניה
משה פיק20/01/2011שלום אושרת,
במצב אחר הייתי שמח לבשר לך שאינך חולה במחלה המתעתעת הזו שאפילו חלק מרופאים קצת מתבלבלים בה ואינם "משוכנעים" תמיד שהחולה הכן סובל ממנה.
אולם . . . לדעתי הבהחלט לא רפואית אני חושב בדומה לערן שאם בדמך מסתובבים נוגדנים כנגד קולטני אצטילכולין הדבר היחיד שברור כאן הוא שהכן את חולת מיאסטניה. הרי מה מבדיל בין אדם בריא ממיאסטניה לאדם חולה במיאסטניה אם לא קיום או חוסר קיום הנוגדנים ?
אם אומרים לחולה חשוד במיאסטניה לאחר שעבר את בדיקת הדם למטרת אבחנה ולא נמצאו הנוגדנים - "אמנם לא נמצאו נוגדנים, אבל זה עדיין לא מציין שאינך חולה מיאסטניה"
זו תשובה הגיונית. אולם במצב הפוך כפי שזה קורה אצלך זה לדעתי טעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)