מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הקשר בין נוגדנים למיאסטנהאלון21/01/2011
אני לא מבין את העניין פה אני מטופל באמוראן ומרגיש תפקודי השרירים משתפרים
מיום ליום. הנוגדנים בדם עולים. אני מרגיש שהמחלה נחלשת. השאילה שלי זה
האמוראן או כריתת התימוס.עצם שהייתי סביב השעון לוקה את המסטינון ופריטניזון
ועכשיו לא קשור לאמוראן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקשר בין הנוגדנים והבלוטה למיאסטנה
משה פיק21/01/2011שלום אלון,
קיים משפט במיאסטניה שאולי הוא לא נראה מובן, אולם הוא אמיתי שאומר: "אין קשר בין רמת הנוגדנים לחומרת המחלה".
חולה מיאסטניה אינו צריך להתעסק עם "רמת הנוגדנים" (לדעתי גם הנוירולוגים לא) היות ובדיקת הנוגדנים היא תהליך שמיועד לשם נסיון גילוי לשם אבחנת המחלה בלבד.
חולה מיאסטניה כן צריך להתעסק (בשילוב עם הנוירולוג, כמובן) עם שיפור או החמרה של מצב הסימפטומים כאשר הוא לוקח תרופה/טיפול ולהבין לאן המצב מתקדם. אם להטבה, ז"א שהתרופה/טיפול הוא נכון ויש להמשיכו . . . . או להחמרה ואז בשילוב עם הנוירולוג לבצע שינויים בטיפול.
אין קשר בין אימורן, פרדניזון מסטינון . . . . . כולם מיועדים לשפר את מצבו של החולה ובאיזה שילוב ומינון לקחת אותם זה תפקידו הבלעדי של הנוירולוג המטפל .
מעורבותה של בלוטת התימוס במיאסטניה אינו ברור דיו עד היום ולכן ניתן לשמוע מנוירולוגים שונים דעות שונות. כאשר יסתיים המחקר שמתבצע כיום (מעקב אחר חולים שנוטלים פרדניזון שחלקם עברו טימקטומי וחלקם לא) ניתן יהיה (אני מאוד מקווה) אחת ולתמיד לדעת אם וכיצד יש להתייחס לבלוטת התימוס אצל חולי מיאסטניה כאשר בסריקת CT לא התגלתה בלוטה "מוגדלת" או בלוטה עם "גידולים".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרשימת "תרופות אסורות" - לאלון
משה פיק21/01/2011שלום אלון,
אם עדיין לא קיבלת ממני את רשימת "התרופות האסורות" למיאסטניה. תרופות שעלולות להחמיר את המחלה. צור איתי קשר בדוא"ל ואשלח לך אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)