מיאסטניה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיאסטניה
    שיר
    22/03/2011

אני בת 62 חולה במספר מחלות כמו קרון, פיברומיאלגיה, סוכרת וכ"ו

לאחרונה לפני 3 שנים לאחר כריתת בלוטת התריס עקב גידול סרטני, התחלתי לסבול בקשיים בדיבור (שקישרתי לתופעת לאחר ניתוח בלוטת התריס), בקשיים בנשימה שקישרתי למחלת האסמה ולאחר בדיקת תיפקודי ריאות נסתבר ששרירי הריאות נחלשו בצורה קשה, הדלדלות שרירים בגפיים עליונים ותחתונים, הגורמים לקשיים בישיבה וקימה מכיסא, קשיים בהליכה ובעבודות כפיים.

לאחר אין ספור של בדיקות אצל פרופ' שדה שאצלו אני מטופלת נסתבר שהמחלה היא מיאסטניה גרביס, היום אני מטופלת בעירוי 30 גר' אימונוגלובינים לוריד כל 3 שבועות ובכדורי מסטינון ובתוספת בכדורי פורינטול 100 מ"ג ליום המשמשים גם את מחלת הקרון.

לאחר שעיינתי בהודעות שנכתבו בפורום שיש ברשותכם רשימת תרופות שאסורות לשימוש במחלת המיאסטניה, אודה לכם באם תמציאו לי רשימה ע"י כתובת האימייל שלי.

נתקלתי גם בהערה שחולי מיאסטניה אינם יכולים לבצע טיפולי שיניים, או שלא הבנתי את הערה ואשמח באם תאירו את עיני בנושא. אני סובלת לעיתים קרובות מאפטות בחלל הפה ועל החניכיים החסרות משיניים, דבר שמקשה עלי בטיפולי השיניים שגם שייכתי למחלת הקרון, בנוסף נאסר עליי לבצע השתלות שיניים.

אודה לכם באם תענו לי בהקדם

שיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיאסטניה

הוספת תגובה

• מיאסטניה - תגובה

משה פיק
    22/03/2011

שלום שיר,
    אשמח לספק לך את רשימת התרופות האסורות למיאסטניה ואינפורמציה על טיפולי שיניים אם תצרי איתי קשר לדוא"ל שלי (הפרטים למעלה).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיאסטניה - תגובה

ערן משה
    22/03/2011

שיר שלום
    אחד אחד
    במיאסטניה אין איסור לטיפולי שיניים, רק מומלץ לבצעם לאחר התיעצות רופא השיניים עם הנוירולוג המטפל, או לאחר קבלת התרופות המותרות ממשה פיק, כמו כן באם יש לך בעיות נשימה וביות של חולשת שרירי הלסתות מומלץ לבצע את הפעולות במרפאות של בתי חוליטם.
    שנית אפטות וחוסר שיניים לא נגרמים כתוצאה ממחלות אוטואימוניות כגון קרון או מיאסטניה אלא מהטיפול בהם כגון פורינטול.
    מדוע את עדיין מטופלת בפורינטול- תרופה שכמעט נעלמה מהעולם? אני טופלתי בה לקרון לפני יותר מעשור.
    לדעתי באם יש חולשת שרירי הריאות בירור בבדיקת ריאות, וקיימת בעית נשימה בלילה או גם ביום וגם בלילה יש להתיעץ עם רופא הריאות בקשר למכשיר תומך נשימה כגון CPAP, BIPAP.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו