חובת דיווח על המיאסטניה בשוק העבודה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חובת דיווח על המיאסטניה בשוק העבודה
    מיטל
    03/05/2011

שלום!
    אני חולת מיאסטניה בת 28, מוגדרת בביטוח לאומי כנכה ומקבלת קצבת נכות כללית. בימים הקרובים אני עומדת לחתום לראשונה על חוזה העסקה בחברה מכובדת. שאלתי אליכם: האם עליי להצהיר על המחלה? אני אדרש למלא טפסים עבור ביטוח מנהלים וקרן השתלמות - האם אני מחוייבת לספר על המחלה? האם אני מחוייבת להצהיר על אחוזי הנכות שלי ועל הקיצבה? מה החוק אומר בנושא?
    ומה לגבי הקיצבה שלי בביטוח לאומי? האם עליי להצהיר שהתחלתי לעבוד או שהם כבר יבינו זאת בעצמם לאחר שיקבלו את הפרשות המסים מהמעביד שלי?
    אודה על תשובתכם מקרב לב,
    בריאות שלמה ומהירה לכולנו!
    בברכה,
    מיטל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חזרת נכה למעגל העבודה

משה פיק
    03/05/2011

שלום מיטל,
    עלול להיות שתשובתי לא תהיה מדוייקת מבחינת החוק אולם אני אשיב לך מה שידוע לי בנושא.

לגבי המעביד רצוי שתדווחי לו על מחלתך ובעיקר שחברת הביטוח תדע על כך אחרת הביטוח שאת תקבלי לא יהיה תקף עקב אי דיווח על מחלה וחבל.

לגבי ביטוח לאומי, עד שנת 2007 נכה שקיבל קצבת נכות הורשה לעבוד עבודה נוספת ולהרוויח עד -.2600 ש"ח לחודש מבלי להפסיד את הקצבה.

בשנת 2007 (אחד מהשגיי שביתת הנכים) שונה החוק.

נכה עד 74% נכות - יחיד יכול לעבוד ולהרוויח עד -.4700 ש"ח וזוג עם שני ילדים עד -. 6700 ש"ח.
    מ 75% נכות ומעלה - יחיד יכול לעבוד ולהרוויח עד -.5200 ש"ח וזוג עם שני ילדים עד -. 7400ש"ח.

מיטל, עד כאן מה שידוע לי כרגע. יש לי חותן מתנדב בביטוח לאומי, אולם הוא מתמצא יותר בענייני אבטלה. הוא יבדוק עבורי את הבעיה ויחזור אלי מחר עם תשובה. במידה ויהיו שינויים באינפורמציה שמסרתי אני אשוב ואתקן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מיטל
    03/05/2011

תודה רבה משה!
    אשמח לקבל עידכונים רלוונטיים :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרת נכה למעגל העבודה - תגובה

ערן משה
    04/05/2011

חובתו של אדם לדווח על כל ליקוי בריאותי הן למעביד והן לחברת הביטוח המבטחת, בבוא היום באם תזדקקי לביטוח וללא קשר למחלה הם מקבלים ממך אישור לויתור סודיות בכדי להיכנס לתיקך בקופה או בביטוח לאומי ואם יש קשר למחלתך וולמקרה לא תקבלי פיצוי ואם אין קשר תמיד יוכלו להגיד שניסית לרמות בכך שלא גילית על מחלתך ועל היותך מוכרת בביטוח לאומי. זו עבירה על החוק לא לדווח על מחלות.
    בנוסף וזה לטובתך, באם יש לך 100% נכות מגיע לך פטור ממס הכנסה ,ביטוח לאומי וביטוח בריאות, לא תדווחי תשלמי, תדווחי לא יורדו לך המיסים ממשכורתך, כמובן שהפטור הוא עד סכום מסוים, שנתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרת נכה למעגל העבודה - עדכון

משה פיק
    04/05/2011

שלום מיטל,

לאחר בירור שערכתי עם מנהלת בביטוח הלאומי היא אישרה שכפי שכבר מסרתי לך את יכולה לחזור לעבודה מלאה דבר שלא יפגע בקצבת הנכות שיש לך אולם . . . . לאחר 3 חודשי עבודה את צריכה למסור לביטוח הלאומי תלושי שכר של שלושת החודשים האחרונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיאסטניה-בדיקות ENG

רחל
    03/05/2011

אני גם צריכה לעבור את הבדיקות
    הבנתי שכדי לעשות את הבדיקות בוולפסון.
    ואיך בתל השומר?
    חוץ מזה אני צריכה לעבור בדיקות תפקוד נשימתי.
    איפה עושים אותו? עדיין לא הצלחתי להבין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו