מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תשובה ל שעור בחשבון2neders27/05/2011
ובכן הכל ביחד מבלי להוריד אחוזים ממחלות קודמות סה"כ 75+35=77% סה"כ
לי דווקא יצא 84% סה"כ ולא 77
היש למישהו הסבר פרט לעובדה שמותר להתעלל בנכים זה במילא לא מעניין איש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשבון יחודי לביטוח לאומי
משה פיק27/05/2011שלום,
החשבון שאתה עושה כאשר אתה לוקח את מה שיש לך כבר מזה זמן ומוסיף את מה שקיבלת בזמן האחרון הוא חשבון שלומדים בכיתה נמוכה בביה"ס יסודי.
בביטוח הלאומי חשבון זה אינו קיים. אם יש לך אחוזי נכות על מחלה מסויימת ולאחר זמן נוספה מחלה שעליה אתה ניגש לוועדה ומקבל אחוזי נכות . הם עושים "חשבון כללי חדש" שהוא חישוב כולל של כל המחלות ביחד כאילו שבפעם הראשונה הגשתה בקשה לנכות עם רשימה כוללת.
לדעתי, כדאי לחשוב פעמיים אם רוצים "להוסיף" מחלה חדשה למה שכבר קיים ממקודם , היות ואתה עלול למצא את עצמך ב"אחוזי נכות חדשים" שהם פחותים ממה שכבר היו לך.
כאשר אני עברתי "התקף לב" שנתיים לאחר שקיבלתי את אחוזי הנכות עבור המיאסטניה ושאלתי בביטוח לאומי "כיצד אני מוסיף אחוזים בעזרת מחלה נוספת" ההסבר שקיבלתי הוא "אין להוסיף" יש להתחיל "הכל מהתחלה" . . . . . ויתרתי ואני שמח בחלקי על מה שקיבלתי עבור המיאסטניה ללא תוספת של "התקף לב" ו "דום נשימה בשינה".
זה מה שידוע לי בנידון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשבון יחודי לביטוח לאומי - תגובה
ערן משה28/05/2011אין אחוזים מתוספים מבחינת נכות כי יש אנשים יגיעו גם למאתיים אחוזים, אין גם ממוצע . יש להם איזושהי תוכנת שקלול לפי חומרת המחלה. לי היה 20% אחוז על קרוהן ו-64% על מיאסטניה ביחד יצא 72%.
אין סיבה לא להוסיף, נכון שבשביל להוסיף צריך להתחיל את כל תהליך הועדות מחדש אבל למה לוותר באם מגיע לך, אני לא ויתרתי, תהליך הועדות לא מפריע לי כלל כי אני לא ממציא ולא עושה עצמי מסכן וכיום יש לי 100% שאני חושב שרכשתי בכל הכבוד הניתן.
77% דינם כ-100% מבחינת הנכות השאלה כמה אי כושר עבודה אם גם מעל 75 אז דין הקצבה כדין למי שיש 100%, רק שבמקרה של 77% אין פטור ממס הכנסה מה שישי במעל 92%.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)





.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

