ליעל לגבי ניידות -

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ליעל לגבי ניידות -
    גל
    02/01/2008

הי יעל אולי תוכלי לעזור לי, אנחנו לפני וועדת ניידות עם בני בן ה-16 אשמח לאינפורמציה איזה מסמכים הגשת? בדיקות כלשהן? האם אישרו לך ישר או דרך ערער? ובכלל מה מצבך הבריאותי כתוצאה מהמאסטניה? אשמח לעזרה. רב תודות גל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ליעל לגבי ניידות -

הוספת תגובה

• תו נכה (תשובה לגל) -

יעל פ
    02/01/2008

אני חולה מספר שנים. אובחנתי רק לפני שנתיים, לאחרונה היתה החמרה במצבי.
    פניתי לועדה בדרך הרגילה וכמובן שלא אישרו לי. עירערתי וגם זה לא התקבל. אך הועדה כתבה בסיכום שעלי לפנות למשרד הרישוי לשם קבלת תו נכה
    משרד הרישוי החזירו אותי למשרד הבריאות. פניתי שוב, הפעם ליחידה לקבלת תו נכה עם פרוטוקול של הועדה בביטוח לאומי שאישרה לי 75% נכות (לצורך העיניין מספיק מעל 60%) ועם ההמלצה של ועדת העירעורים ורק עכשיו קיבלתי את האישור.
    אני מקווה שעזרתי
    בהצלחה, יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליעל עוד שאלה -

גל
    04/01/2008

הי יעל ותודה שענית לי, אבל לא הבנתי האם הוועדה הסופית שאליה פנית ואישרה לך 75% נכות היתה וועדת ניידות? או שאדם שיש לו מעל 60% נכות מקבל באופן אוטונמטי פטור ממס על רכב אחזקת רכב וכו'? מודה לך מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכות / ניידות -

משה פיק
    04/01/2008

שלום גל,
    את מדברת על שתי וועדות שונות.
    "וועדה לנכות כללית" מאפשרת לקבל "אחוזי נכות" ואחוזי "אי כושר עבודה" שמקנים קצבת נכות , תו נכה, הנחות במיסים וכ"ו.
    "וועדה לניידות" היא וועדה שונה שדרכה ניתן לקבל הנחה ברכישת רכב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניידות (תשובה לגל) -

יעל פ
    04/01/2008

כפי שמשה כתב, ועדה לנכות כללית בביטוח לאומי מסכמת את אחוזי הנכות. למיאסטניה לדעתי זה 60%+ מה שמקנה למיטב ידיעתי תו נכה
    קצבת ניידות נותנים רק לאנשים בעלי שיתוקים וכך גם הקלות במיסים
    אצלי אחוזי הנכות הם בגלל מחלות אוטואימוניות אחרות כגון לופוס וארוע מוחי בעבר
    שלא תדעו ושיהיו לכם כמה שפחות אחוזים
    הרבה בריאות
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניידות -

ערן משה
    05/01/2008

ליעל
    את טועה בנוגע לקצבת נכות וקבלת פטורים ממס לקניית רכב, לי יש 60% ניידות ואני מקבל קצבת ניידות, בגלל המיאסטניה, ואני עדיין לא משותק. מה שקובע בוועדת ניידות זה הקושי בהפעלת חלק הגוף התחתון, למי שיש פגיעה בשריר הרגלים המתבטאת בקושי בקימה והליכה, או משתשמש באביזרי עזר להליכה, יכול לקבל נידות אבל רק בוועדת ערער ואם תשאלי בפורום יש מס' אנשים שמקבלים זאת.
    צריך לנסות, אבל התנאי הוא מגבלה ברגליים.
    שלא תצטרכו, אבל כשצריכים זה מאד מאד עוזר, מניסיון אישי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניידות (תשובה לערן) -

יעל פ
    05/01/2008

תודה על הערתך. בועדת ערער זה מה שאמרו לי שמיאסטניה לא בקריטריונים
    אני שמחה על הערתך ושיתוף הפורום בנסיונך האישי ולכן אפנה שוב
    לי יש 75% נכות ולא הצלחתי לשכנע אותם בקשיים שלי שהם בקימה, הליכה ועליה במדרגות. גם בירידה אבל לכך לא עוזר רכב
    אם יש לך עצות נוספות אשמח לקבל
    תודה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניידות -

ערן משה
    06/01/2008

כמו שהצעתי לאחרים כאן, לא לקחת מסטינון לפני הוועדה ולהדגיש את חומרת הבעיה בקימה, לדוגמא הנוירולוג מבקש שתשבי על דרגש נמוך ע"מ לראות כיצד את קמה, אל תקומי לבד, תאלצי אותו לעזור וכשהוא עוזר לך תשעני עליו בכל כוחך, שוב ע"מ להדגיש את הבעיה. ובבדיקת כח גס ברגליים תזייפי קצת כדי להדגיש את החולשה, אין מה לעשות, לא מספיק שלא ידוע על המחלה הרבה ולא עושים מחקרים רבים גם כאן מתיחסים אליה בערבון מוגבל כי אין הרבה חולים המגיעים לוועדות, ובגלל שבארצינו נהוג להתחזות לכל דבר על מנת לקבל כל מיני הטבות מהמדינה גם כאלה שלא מגיע להם,עם אלה שמגיע מחמירים.
    אני הייתי בוועדת ערער פעמיים בפעם הראשונה, פשוט אמרו לי תחזור בעוד מס' חודשים נראה איך תהיה אז, בפעם השנייה נתנו לי 60% זמני ואישור לרכב קטן (סוזוקי סוויפט) והרי הבעיה היא להיכנס ולצאת מהרכב ולשם כך ערערתי על גודל הרכב בביטוח לאומי ואז הגעתי לוועדה ברשות למניעת תאונות דרכים (משהו כזה) והם החליטו לאשר לי רכב גבוה (שברולט ויואנט) עם מנוע 2000 מה שמקנה קצבה גדולה יותר והוסיפו כל מיני הגבלות בנהיגה כגון משקפיים בגלל הדיפלופיה, תפוח להגה בגלל החולשה בידייים, חיוב ברכב אוטומטי והגה כח. אל תוותרו כל כך מהר, ניתן להגיע גם לבית דין לעבודה בערעור ולדעתי שם זה יותר קל. אבל זה עולה בש"ט עו"ד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניידות (לערן) -

יעל פ
    08/01/2008

קיבלתי את המלצותיך. לא הבנתי איך זה קשור לבית דין לעבודה
    תוכל להסביר את הקשר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכות ובית-דין לעבודה -

משה פיק
    08/01/2008

שלום ערן,
    כפי שיעל מבקשת ואני חושב שזה יעניין אחרים :
    מה הקשר של נכות ו/או ניידות עם בית-דין לעבודה ?
    אם יש לך את הנתונים המלאים כדאי שתתן הסבר כללי על הקשר של חולי מיאסטניה, עבודתם ובית-דין לעבודה.

בברכה
    משה פיק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניידות (בית-דין לעבודה) -

ערן משה
    09/01/2008

אן קשר ישיר בין וועדת ניידות לבית דין לעבודה, פשוט כמו שמצוין במכתב התשובה מהוועדה, ניתן להגיש ערעור נוסף ולדעתי אחרי 2 ערעורים ניתן להגיש בקשה לבדיקה של בית דין לעבודה. אבדוק זאת יותר לעומק בסניף בו אני עובד ואם יש מה להוסיף או לשנות. אכתוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו