מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סימפטום העין הגיע באיחור..?! -יעל ש05/01/2008
שלום שוב, וסליחה על שאילת שאלות בלי סוף,
כשאובחנה אצלי המיאסתניה (לפני 5 חודשים) הסימפטומים היו דיבור ובליעה,
מאז כבר עברתי ניתוח להסרת התימוס אני מקבלת מסטינון כרגיל,
לפני חודש הבחנתי בסימפטום הזרת...וכף היד,
ולפני שבוע התחיל לי סימפטום נוסף של עין שמאל.
כמובן שאני נחה מתי שרק אפשר, שומרת על תזונה וחושבת חיובי :-(
מה עליי לעשות על מנת לוודא שזה לא יעבוד לעוד שרירים?
בכל המאמרים אודות מאיסתניה רשום כי סימפטום העין הוא בד"כ הראשוני ונחשב הקל ביותר,
אם כך, איך זה יכול להיות שהסימפטום של העין החל אצלי רק אחרי הרבה סימפטומים אחרים?
האם זו נחשבת החמרה? כי בינתיים שאר הסימפטומים עדיין קיימים?
איך מתמודדים עם עפעף שצונח? לא הולכים לעבודה? מה עושים?
יש לי משקפי ראיה, מה שאומר שאני מוותרת על העדשות ומטשטשת את המראה של העין עם משקפיים, אבל זה לא זה. איך מתמודדים עם זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפילת עפעפיים -
משה פיק05/01/2008שלום יעל,
את שוב צודקת, אני רואה שאת מעודכנת בכל מה שידוע ומפורסם על המיאסטניה. והיות ואת מעודכנת וממשיכה ללמוד כל מה שידוע על המיאסטניה ומפורסם את צריכה להוסיף לידע שלך (אני משוכנע שגם את זה את יודעת) את המשפט החשוב הבא:
" כל חולה מיאסטניה שונה מרעהו... אין שני חולים שמחלתם זהה מבחינת הסימפטומים, הטיפולים שהם מקבלים ותוצאות הטיפול ". אם תדבקי אך ורק במה שמפורסם ע"י רופאים וחוקרים הידע שלך יהיה לוקה בחסר היות ורוב הידע בה משיחות עם חולים על סימפטומים, תופעות לוואי ותוצאות של טיפולים שונים במינונים שונים, בזמנים שונים וכו'....... משם יש לי את הידע הנרחב ביותר.
אומרים שלטפל ולפתור את סימפטום העיניים הוא הטיפול הקשה ביותר והדרך היא בעזרת פרדניזון, אני לא הייתי מוכן לקחת סטרואידים כאשר הציעו לי לטפל בנפילת העפעפיים והראיה הכפולה שהייתה לי וטיפוליי הפלסמהפרזיס בשיתוף האימוניגלובולינים פתרו לי את הבעיה.
נפילת עפעפיים הוא אצל רוב החולים חלק מהתופעות הראשונות שמופיעות בפריצת המחלה, אולם זה אינו חוק כתוב ואצל חולים שונים התופעה הזו לא מופיעה בכלל ואצל אחרים היא מופיעה מדי פעם. ישנם חולים שהתופעה מפריעה להם וישנם חולים שזו רק בעיה אסטטית.
מה עושים בנידון ?
זו שאלה שמתאימה לכל סימפטום אחר של המחלה וזו שאלת ה- "מליון דולר".
אם התופעות אצלך מתרבות עם הזמן, זה מעיד שאת עדיין לא מאוזנת וכנראה מעמיסה על עצמך יותר ממה שאת צריכה להעמיס במצבך הנתון. אני מאמין שעם הזמן תגיעי לאיזון עם אורך החיים והתרופות/טיפולים שאת לוקחת ואולי גם יגיע הזמן שהניתוח יצדיק את ביצועו (זה לפעמים לוקח שנה או יותר....אם בכלל).
כפי שאני מכיר אותך, את אינך יכולה/מוכנה להפחית כרגע את עומס העבודה שלקחת על עצמך. אני יכול להציע לך פיתרון אסטטי שקיים בארה"ב והוא - הדבקת העפעף שלא יפול, מה שמצריך מדבקה יומית שמדביקים בבוקר ומורידים בערב. אם זה מעניין אותך אתן לך פרטים נוספים.
ליעל ולכולם שעדיין לא הפנימו זאת : " הספר על המיאסטניה עדיין לא נכתב" ולבעיה של סימפטומים אין פיתרון כתוב ומשותף שיתאים לכולם.
בברכה
משה פיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדבקת העפעף -
יעל ש06/01/2008משה, אשמח לקבל יותר פרטים על המדבקה הזו.
תודה על המידע ומהירות התגובה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרמת עפעפיים, ללא ניתוח -
משה פיק06/01/2008שלום יעל,
את הפתרון האסתטי ל- "נפילת עפעפיים" תמצאי אצל "Clavin Lab" באתר אינטרנט בארה"ב.
האתר :
http://www.clavin.com/clavin_labs/200F.htm
עלי להוסיף הזהרה בנושא :
ישנם חולים שחושבים שניתוח להרמת העפעפיים יעשה את העבודה.
ובכן:
זה אמנם ירים את העפעף , אולם זה ניתוח בלתי הפיך ואלה שביצעו אותו נתקלים בבעיות של אי סגירת האישון כאשר העפעף למטה שגורם לבעית שינה, כניסת סבון בזמן רחצה באמבטיה והעיקר יובש בעיניים שמצריך טיפות עיניים במשך היום.
בברכה
משה פיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדבקות להרמת העפעף -
יעל ש.07/01/2008תודה על המידע!!
אתם האור במנהרה החשוכה הזו שנכנסתי אליה...
שלחתי מייל לד"ר קלוין ונראה לי שאקנה את המדבקות ואנסה, אין הרבה מה להפסיד...
השתמשת במדבקות האלה בעצמך?
אדווח לכם אם זה באמת יעיל כשאתנסה בעצמי,
שבוע טוב,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדבקות להרמת עפעף -
משה פיק07/01/2008שלום יעל,
אני לא השתמשתי במוצר, אני חושב שאף אחד בארץ לא השתמש בו לפי ידיעתי.
שמעתי על מספר חולים בארה"ב שהשתמשו בו, לא שמעתי מאף אחד דברים לא טובים עליו.
אשמח לשמוע ממך , מה דעתך .
בברכה ובהצלחה
משה פיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדבקות להרמת העפעף -
יעל ש14/01/2008שלום משה,
בהתכתבות עם מייצר המדבקות להרמת העפעף, התברר לצערי הרב כי הם כבר לא מייצרים יותר את המדבקות האלה,
במידה ואשיג מידע נוסף אעדכן,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצניחת העין -
ערן משה06/01/2008יעל שלום
גם אצלי זה הופיע באיחור, בגלל זה היו רופאים שטענו שאין לי מיאסטניה כי אין צניחת עפעף (בולשיט כמובן), מה לעשות? כמו שמשה כותב זו שאלת מיליון דולר, לשכב לנוח עפ עניים סגורות, זה הפיתרון הפשוט ביותר והאמת שהוא לא תמיד מצליח, אין ברירה צריך לחיות ולהתרגל לזה וקלוות שתגעי הפוגה.
המדבקה שמשה מציע נשמע מעניינת למי שזה מפריע לו אסטטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)