מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשובהאביבה27/05/2010
שלום ד"ר
יש לי נכד בן 7 והפין והאשכים לדעתי מאד קטנים לגילו, הייתי מבקשת לדעת מה גורם לכך ומה יש לעשות במצב זה, אני מוטרדת ומבקשת שתענה לי במהרה וכמו כן בבקשה תמליץ לי רופא מומחה לנושא.
תודה אביבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב
ד''ר עמוס נאמן30/05/2010אם את מודאגת תפני לאורולוג ילדים לבדיקה.
במידת הצורך תופנו גם לאנדוקרינולוג
כמדיניות אנחנו לא ממליצים על רופאים בפורום
בברכה
ד"ר עמוס נאמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח אולטרסאונד כליותיעל26/05/2010
הבת שלי בת 5 ובגלל הרטבת לילה עשיתי בדיקות דם ואולטרסאונד כליות.
בשתן נמצאו כדוריות דם לבנות ללא תרבית.
באולטרסאונד היה רשום בשני הכליות גודל תקין עם פרנכימה שמורה ללא תהליכים וללא אבנים אבל בכלייה שמאלית הודגמה הרחבה קלה של מערכת מאספת אגן כלייה ברוחב 0.9 ס"מ .
שלפוחית השתן- נפח 302 סמ"ק.
לאחר התרוקנות -אין שארית שתן.
מה הממצאים אומרים?הרופאה שבצעה את הבדיקה אמרה שההרחבה הייתה בגלל שהשלפוחית הייתה מלאה אבל הרופא ילדים לא ידע להסביר לי את התוצאות ולכן שלח אותי לאורולוג ולבדיקת שתן חוזרת.
חוץ מזה כל בדיקות הדם היו תקינות ( כולל תפקודי כלייה ).
רציתי לדעת האם עלי להיות מודאגת?מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר עמוס נאמן30/05/2010כפי שתיארתי לעצמי אני רואה שלא פסחת גם על הפורום הזה לאחר שעניתי על אותה שאלה בשני פורמים אחרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמת פיןא26/05/2010
לבני בן 9 הפין עקום ופונה לצד שמאל, כדי לתת שתן בצורה ישרה צריך ממש להחזיק חזק ולעקם לצד השני. מה ניתן לעשות? והאם התערבות יכולה לפגוע בפוריות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר עמוס נאמן30/05/2010יתכן ומדובר בהיצרות של פתח השופכה.
מומלץ לפנות לאורולוג ילדים לבדיקה.
בברכה
ד"ר עמוס נאמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שלוש וחצי - לא גמולהרינת25/05/2010
שלום רב,
בתי בת השלוש וחצי לא גמולה. ניסינו כמה פעמים, אבל היא לא מראה שום נכונות ואנחנו לא חושבים שיועיל ללחוץ עליה. היא מודיעה בזמן האחרון אם הייתה לה תנועת מעיים, אבל גם לא מפריע לה להסתובב עם חיתול מלוכלך. הייתכן שיש לה בעיה בסוגרים? עם מי ניתן להתייעץ? שאלתי את רופאת המשפחה שלא ידעה איך לעזור. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר עמוס נאמן30/05/2010סבירות שיש בעיה בסוגרים נמוכה אך קיימת. תקופת הגמילה יכולה להיות מורכבתולעיתים מיאאשת אך לרוב הזמן עושה את שלו. בדיקת רופא ילדים או במידת הצורך אורולוג יכולה לרוב לשלול בעיה אורגנית.
בברכה
ד"ר עמוס נאמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשכים נידים?חסוי24/05/2010
אני בן 12 והאשכים שלי תמיד זזים כאילו נושמים...
אני רוצה לדעת אם זה דבר מסוכן...
ועוד משהו:הפין שלי באורך 7.5סמ האם זה ממוצע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר עמוס נאמן25/05/2010רצוי להיבדק ע"י אורולוג, וא יקבע אם מדובר במצב תקין או לא
בברכה
ד"ר עמוס נאמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרם שתן ארוך וקשתי - שאלה נוספתשרי22/05/2010
ראשית , תודה על התגובה המהירה, יש לי שאלה נוספת בסוף השבוע שמתי לב כי יש שינוי בזרם השתן וברוב המקרים הבן שלי הצליח לעשות פיפי בשירותים בעמידה ללא התערבות שלנו וללא זליגה מחוץ לשירותים. האם יכול להיות שבימים הראשונים זה נבע מהעובדה שהתאפק המון או התרגש? במידה ומצליח גם בהמשך עדיין כדאי לראות אורולוג ילדים? תודה ושבוע מצויין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרם שתן ארוך וקשתי - שאלה נוספת
ד``ר דוד בן מאיר24/05/2010אם התופעות חלפו אינכם צריכים להיבדק.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשכיםMAYA21/05/2010
תינוק שלי בן 11 חודש
היום הינו אצל רופא ילדים ו לאחר בדיקה הפנה אותנו לאנדוקרינולוג ילדים
בהפניה כתוב:
"אשכים נמושים בשק יחסית גבה וניידים אך לדעתי נמושים די רודימנטריים"
אני נורא בלחץ
מה זה אומר ?ל מה זה יכןל להשפיעה?מה צריך לעשות
תודה
מאוד מחכה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשכים
ד``ר דוד בן מאיר21/05/2010מיה שלום,
כדאי להבדק גם אצל אורולוג ילדים, לו יש נסיון רב יותר במקרים כגון אלה לפני שנכנסים ללחץ.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשכים ניידיםג'ודי20/05/2010
בבדיקה בטיפת חלב ואצל רופא הילדים נמצא כי אשכיו של בני בן השנה וחצי אינם נמצאים בשק האשכים. רופאת הילדים גם אמרה ששקי האשכים שלו קטנים מידי,בבדיקה אצל אורולוג ילדים, הוא טען שיש לו אשכים ניידים, אשר במצב של קור או לחץ, "בורחים למעלה".והכל בסדר. העניין הוא שאשכיו אינם נמצאים בשק האשכים בכלל, גם לא במצבי רגיעה, לא באמבטיה, לא בהחלפת חיתול. הרופא אמר שעד גיל 10 זה יסתדר, האם יש מקום לדאגה, אם האשכים לא נמצאים בשקים, השקים לא מתפתחים כראוי, ואשכים נמצאים בטמפרטורה גבוהה בגוף. מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשכים ניידים
ד``ר דוד בן מאיר21/05/2010ג'ודי שלום
אשכים ניידים במרקם תקין - לרוב תקינים גם אם אינם בשק וברובם המכריע יורדים לשק בגיל ההתבגרות. שק האשכים הינו איבר גמיש שמתרחב בקלות רבה. אם נבדק על-ידי אורולוג ילדים שקבע בוודאות שמדובר באשכים ניידים אין מקום לדאגה ויש לעקוב אחת לשנה ולהמנע מניתוח שהינו מיותר ב 90% מהמקרים.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרם שתן ארוך וקשתי אצל בן שנתייםשרי20/05/2010
שלום רב, בני בן השנתיים וחצי נגמל בשעה טובה . כאשר הוא עושה פיפי שמנו לב כי הזרם של השתן ארוך וקשתי מאוד. כאשר עושה מול האסלה עליי לכוון את הפין שלו כלפי מטה אחרת השתן מתפזר לכל עבר.
נקודה נוספת שחשוב לציין כי ישנן פעמים שיש פער גדול בין מתן השתן, לפעמים של כמה שעות. בימים הראשונים פיספס מעט אך כיום שולט באופן מלא על השתן גם בבוקר וגם בלילה
האם מדובר בבעיה שעליי לפנות לייעוץ רפואי או שמא מדובר במשהו נורמלי?
תודה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרם שתן ארוך וקשתי אצל בן שנתיים
ד``ר דוד בן מאיר21/05/2010שרי שלום,
יתכן שלבנך פיית שופכה מעט מוצרת. כדאי לפנות לבדיקת אורולוג ילדים. אין המצב קשור בשליטה במתן השתן.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזרם שתן ארוך וקשתי -שאלה נוספת
שרי22/05/2010ראשית , תודה על התגובה המהירה, יש לי שאלה נוספת בסוף השבוע שמתי לב כי יש שינוי בזרם השתן וברוב המקרים הבן שלי הצליח לעשות פיפי בשירותים בעמידה ללא התערבות שלנו וללא זליגה מחוץ לשירותים. האם יכול להיות שבימים הראשונים זה נבע מהעובדה שהתאפק המון או התרגש? במידה ומצליח גם בהמשך עדיין כדאי לראות אורולוג ילדים? תודה ושבוע מצויין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבה ביום ילדה בת 4יעל20/05/2010
בתי בת כמעט 6 מרטיבה בלילה וביום. פנינו לפסיכולוג ילדים שהמליץ על טיפול באמצעות חיישן מעורר בכל פעם שתחל רטיבות.לצערי פעלנו במשך 3 חודשים ללא הצלחה . הילדה עדיין מרטיבה ביום ובלילה. ראוי לציין כי בלילה החיישן צלצל בין 4 ל5 פעמים.
האם מדובר בבעיה פיזיולוגית? אם כן מה הבדיקה הנדרשת? ומה לגבי טיפול תרופתי?
לתגובתכם נודה. בתי עולה לכיתה א בשנה הבאה ואנו חוששים מדחייה חברתית כתוצאה מההרטבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה ביום ילדה בת 4
ד``ר דוד בן מאיר21/05/2010יעל שלום,
לדעתי אין מקום לטיפול בפעמונית כטיפול התחלתי בהרטבת יום ולילה היות שפעמים רבות תפקוד הכיס ואו הסוגרים אינו אופטימלי. במקרים כגון אלה, באם קיימת מודעות של הילדה ורצון שלה לפתור את הבעיה דרוש ברור וטיפול רב-תחומי.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאה צרהמיטל17/05/2010
שלום שמי מיטל אמא לילד בן 3 , בני סובל החל מלפני יומיים בכאבים עזים לאחר הטלת שתן אתמול לקחנו אותו למוקד והובחן "ביציאה צרה" dysuria,observation - patient under observation
והופננו לאורולג . הבנתי שכנראה הוא יצטרך לעבור ניתוח.
שאלתי היא האם הניתוח הוא בהרדמה מקומית או מלאה? והאם ההחלמה קשה?
מודה לכם מראש,
מיטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאה צרה
ד``ר דוד בן מאיר17/05/2010מיטל שלום
לא ברור למה הכוונה.
אם מדובר בהיצרות של פיית השופכה מדובר בפעולה קצרה ופשוטה.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורולוג או נרפולוג?אוסנת כהן16/05/2010
שלום רב,
האם יש הבדל בהתייחסות של נפרולוג לעומת אורולוג במצב של דלקת בדרכ השתן אצל ילדים ? למי עדיף לפנות לצורך חוות דעת והמלצות?
אוסנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר -
ד``ר דוד בן מאיר17/05/2010אסנת שלום,
לא משנה אצל מי מתחומים אלה נבדקים
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בעת זיקפה בגיל 3יערה16/05/2010
שלום רב,
בני בן ה-3 לא נימול. ביומיים האחרונים הוא מתלונן על כאבים בעת זיקפה. הכאב חולף ברגע שהזיקפה נעלמת.
לפני כשבועיים היינו בבדיקה אצל אורולוג (בלי קשר לסיפור הזה) שהיתה תקינה לחלוטין.
האם זהו משהו טבעי? האם צריך ללכת לחזור לאורולוג?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בעת זיקפה בגיל 3
ד``ר דוד בן מאיר17/05/2010יערה שלום
זיקפה בילדים עלולה לכאוב בלא קשר אם נימול או לא, תופעה זו אינה צריכה להדאיג, בהנחה שבדיקתו הגופנית תקינה.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמת הפיןיעקב15/05/2010
שלום שמי יעקב אני בן 16 וחצי ובעת זיקפה אני שם לב שהפין שלי מעוקל למטה ממש כמו בננה, אני מפחד שזה ייגרום לקשיים בעת קיום יחסי מין עם חברה שלי וזה גם מביך אותי.
ולרוב האנשים הוא מתעקל למעלה, בדיוק בכיוון הווגינה, אבל אצלי הוא בכיוון ההפוך (השיפוע ממש ממש משמעותי)
תודה,
יעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת הפין
ד``ר דוד בן מאיר15/05/2010יעקב שלום
נראה שיש לך עקמת של הפין. יש להיבדק אצל אורולוג ויתכן שאתה זקוק לתיקון כירורגי שישפר בעיה זו.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבת לילה אצל ילד בן 8.מורן חן14/05/2010
שלום!
אני אמא ל-3 ילדים.
בני הבכור,בן ה-8,תלמיד כיתה ב' מרטיב לפחות פעם ביומיים.
יש לציין שהשינה שלו די עמוקה,ואני עומדת על כך שילך להתפנות לפני שעולה למיטה.
גם אז-הוא מרטיב.
הבעיה גורמת לו סבל ומבוכה כשחבר מבקש שיישן אצלו/משפחה שהוא הולך להתארח אצלה...
אודה לך אם ניתן יהיה לבוא לפגישת ייעוץ.
יש לציין שערכתי לו בדיקות שתן,דם-הכל תקין,ללא דלקת או משהו שעשוי להשפיע.
מבחנה פסיכולגית-איני רואה משהו שעשוי ליצור טריגר.
אך איני רופאה ואני משאירה את זה לרופאים.
יש לציין בנוסף,שאני בתור ילדה הייתי מרטיבה לעיתים רחוקות עד גיל 10........
בבברכה,
מורן חן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה אצל ילד בן 8.
ד``ר דוד בן מאיר15/05/2010מורן שלום,
המצב אותו את מתארת שכיח ואם בנך מוטרד מבעיה זו ממליץ לפנות למרפאת הרטבה ייעודית.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)