מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בפיןטניה03/08/2010
בני בן 3.5 מתלונן על כאבים בפין כאשר יש לו זקפה.
למה זה קורה, ומה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בפין
ד``ר דוד בן מאיר06/08/2010טניה שלום,
הסיפור שאת מתארת נורמלי לחלוטין ועובר עם הגיל.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםליאת02/08/2010
לבני בן ה2.5 יש אשך אחד והשני לצערנו התנוון..
שק האשכים של בני בהשוואה לשל בני גילו (לפי ראות עיני )קטן יותר.
שק האשכים של בני באמת נראה קטן יותר לגילו...
מה המשמעות?האם זה יכול להצביע על בעיה מסוימת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד``ר דוד בן מאיר02/08/2010שלום רב,
ראשית, ראוי לוודא שאכן מדובר באשך מנוון ולא באשך שאינו נמוש.
שק אשכים שאינו מפותח הינו גמיש וניתן לשתול בו תותב לאחר גיל ההתבגרות בלא קושי מיוחד.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ניסחתי את עצמי
ליאת03/08/2010ידוע לנו שהאשך התנוון הוא גם עבר ניתוח והרופא הודיע לנו על אשך מנוון אבל השאלה שלי היא לגבי האשך השני התקין והשק שנראה קטן לגילו בהשוואה לילדים אחרים...על מה יכול להצביע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "טפטוף" שתן לילדה בת 4הילה31/07/2010
שלום רב,
בתי בת 4 שנים. נגמלה מחיתולים כשהיתה בת שנתיים. לפני כחצי שנה החלה תופעה מוזרה אצלה והיא טוענת כל הזמן ש"רטוב לה בפיפי" ו"מטפטף". (לפני כן לא היתה בעיה). היא מנקה ומייבשת ומנגבת שוב ושוב ושוב לאחר מתן שתן. בבדיקה אצל רופא (פעמיים) - הכל היה תקין. (בדיקת שתן)אין צריבה מזמן מתן השתן, אין חום / כאבים בבטן תחתונה. הדבר נמשך ומתסכל אותה מאוד. היא חוזרת שוב ושוב לשרותים כדי "לנגב" ומנסה לדחות כמה שיותר את ההליכה לשירותים. (למשל בבוקר או מבקשת לעשות פיפי כשעושים מקלחת).
אודה לך מקרב לב אם תוכל להסביר לי מה קורה לילדה ולמה כדאי לשים לב. אולי אף לדרוש מהרופא לבצע בדיקה כלשהי (אני מתגוררת בארה"ב)
בתודה מראש,
הילה - אמא מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טפטוף
ד``ר דוד בן מאיר02/08/2010הילה שלום,
ראשית כדאי לוודא שלילדה אין גרד או זיהום (יכול להיות אפילו מתולעים) שגורם לה לנהוג כפי שנוהגת. אם נשלל ואכן מדובר בטפטוף מתמיד הדבר דורש ברור מקיף יותר על-מנת לשלול אנומליות בדרכי השתן.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לאשך טמירהילה26/07/2010
שלום,
בבדיקת התפתחות של גיל שנה וחצי הרופאה הביעה חשד כי אחד האשכים לא ירד והפנתה אותנו לברור אורלוגי.
האם יש צורך לערוך בדיקת אולטראסאונד לפני בדיקת אורולוג? (לא הופננו על ידי רופאת הילדים לאולטראסאונד)
תודה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר עמוס נאמן27/07/2010אין הוראה מפורשת לבצע US. במידה והאשך אכן נמוש בבדיקה לרוב אין צורך ב- US. לציין שישנם מקרים שאני כן ממליץ לבצע US אך זאת אני לרוב אני יודע לאחר בדיקת הילד.
מצד שני אין זה טעות לבצע בדיקת US
בברכה
ד"ר עמוס נאמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לבן שנתיים ו- 4אורטל25/07/2010
שלום, בגיל חודש וחצי בני אושפז בעקבות ריפלוקס בשתן היינו במעקב נפרולוג במשך שנה וחצי הריפלוקס עבר ובעקבות זאת המעקב הופסק, בבדיקה שעבר נתגלה כי כלייה ימין מתפקדת 80%, האם יש צורך בהמשך מעקב?
כמו כן לבני חור קטן והופנינו לניתוח, האם יש סיכונים או סיבוכים העלולים להיווצר?
תודה מראש אמא מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר עמוס נאמן27/07/2010אענה קודם על השאלה השניה:
ניתוח מיאטוטומי הינו ניתוח בטוח ופשוט יחסית. כמובן שבכל ניתוח יכולים להיות סיבוכים בין היתר דימום, הישנות של ההיצרות ועוד אך כפי שציינתי אחוז הסיבוכים בניתוח כזה מינימאליים.
השאלה ששאלת אינה מלאה, לא ציינת באיזה צד הרפלוקס, לא ציינת מה התפקוד של כליה שמאלית, בלי פרטים אלו קשה לענות על השאלה.
ממליץ שתפני את השאלה לאורולוג שמטפל בכם או תפנו לחוות דעת נוספת
בברכה
ד"ר עמוס נאמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתן יוצא מחור שהוא לא החור הנכון?ד``ר דוד בן מאיר23/07/2010
שלום,
ילדנו לפני כשבוע. הרופא בתינוקיה אמר לנוכי יש לילד היפוספדיאס וכי לא ניתן לבצע ברית.
ביום הראשון בהיותנו בבית ראיתי כי בעת מתן שתן אכן השתן יוצא לא ממרכז הפין אלא מצידו.
היום נראה כי השתן יוצא מתוך מרכז הפין במקום בו נראה כי אכן אמור להיות החור בד"כ. מוהל שבדק אותו אבדיוק בעת מתן שתן אמר שהוא לא רואה בעיה.
האם היפוספדיאס משמעותו שבכל מתן שתן, השתן יוצא מחור שהוא לא החור הנכון? או שישנה אפשרות לחור מרכזי ודליפה מחור נוסף? האם יכול להיות כי היפוספדיאס יסתדר תוך שבוע? אמרו לנו בבי"ח כי המצב יכול להסתדר אחרי 3 חודשים.
האם יש למשהו המלצה על אורולוג ילדים טוב באזור קרית גת, ב"ש, אשקלון שיכול לבדוק את הקטן?
חשוב לנו לודא האם ישנה או בעיה או לא כמה שיותר מהר כדי לבצע את הברית בגיל קטן ככל האפשר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפוספדיאס
ד''ר עמוס נאמן27/07/2010היפוספדיאס הינו מום מולד המתבטא בכך שקצה השופכה אינה במיקום המיועד בקצה העטרה.
לעיתים בבדיקה מיד לאחר הלידה קשה להתרשם בצורה מדויקת מהמראה . היפוספדיאס אינו חולף לבד, יתכן ועכשיו ניתן לראות יותר טוב את מיקום הפתח
בברכה
ד"ר עמוס נאמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגני כליה מורחבים ימני - 7 ושמאלי - 7.5ד``ר דוד בן מאיר23/07/2010
שלום
במהלך ההיריון נמצא אצל העובר שלי אגני כליה מורחבים
ימני - 7 ושמאלי - 7.5
שבוע לפני הלידה הערכים ירדו קצת לימני - 6.7 ושמאלי 6.5
לאחר הלידה הרופא בבית החולים אמר שאין צורך באולטאסאונד מאחר והערכים מתחת ל -7
כיום התינוק בן 3 חודשים והרופאה בטיפת חלב שלחה אותי לבדיקה ונמצא
כי עדיין קיימת הרחבה של 6
רופא הילדים שלי אומר שאין צורך לעשות שום דבר כי זה גבולי ושרק אם יתפתחו דלקות בשתן נתחיל לטפל
האם זה נכון לפעול כך ? או שעלי לפנות למומחה ?
תודה
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגני כליות מורחבים
ד``ר דוד בן מאיר23/07/2010שירה שלום,
להרחבה כפי שאת מתארת, בלא קליניקה, לרוב אין משמעות. כדאי לעקוב במסגרת נפרולוג או אורולוג ילדים. אם רופא הילדים שלכם מרגיש בטוח לעקוב אחריכם הרווחתם.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה מתוצאה של ילדה בת שנתייםשירן21/07/2010
שלום בתי בריאה עברה פעמיים אישפוזים בשל חיידק בשתן מטופלת כשנה וחצי בטיפול מונע אנטיביוטיקה מיפוי כליות וציסטוגרפיה יצא תקין אתמול לקחו לה בדיקת שתן בכוס תרבית וכללית ואלה התוצאות
SPECIFIC GRAV-U STRI-1.005
PH- U STRIP-6.5
NITRITE- U STRIP-pos
ERYTHROCYTES-U STRIP-10
מבקשת לדעת מה התשובה אני לחוצה תודה
יש לציין שאין לבתי תאבון היא לא אכלנית גדולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשירי
שירן22/07/2010שירי שלום דבריאיתי בנייד שירן רווח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות
ד``ר דוד בן מאיר23/07/2010שירן שלום,
התשובה מצביעה על כך שיתכן שיש חיידק בשתן. לא ברור איך נלקחה התרבית וראוי להתייעץ עם רופא מטפל האם התוצאות מהימנות והאם דרוש טיפול.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסטולה לאחר ניתוח היפוספדיאסאם מודאגת21/07/2010
שלום,
בני בן השנה וחצי עבר לפני שבוע וחצי ניתוח שני לתיקון היפוספדיאס.
היום ראינו שנוצר חור חדש ( יותר גבוה מהפיסטולה שהיתה לפני הניתוח) . האם יש מה לעשות בינתיים כדי לדאוג שהחור שממנו אמור לצאת השתן לא יסתם או שאפשר איכשהו לסתום את הפיסטולה החדשה?יש לנו תור בעוד 3 חודשים...
תודה ,
אשמח אם תענו לי בהקדם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסטולה
ד``ר דוד בן מאיר23/07/2010שלום רב,
לבי איתכם.
פיסטולה לאחר תיקון היפוספדיאס היא סיבוך מתסכל שלמרבה הצער כל אורולוג ילדים שמנתח ניתוחים אלה חווה "על בשרו". גם ניסיון רב וכירורגיה זהירה לא מחסנים מפני הנ"ל. יש צורך להמתין כ 6 חדשים עד התיקון הבא ואם הילד מטיל שתן ללא קושי אין בינתיים מה לעשות.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורך פין תינוקשרה20/07/2010
שלום
בני בן 9.5 חודש אורך הפין שלו תמיד היה נראה לי קצר מאד גם בהשןןאה לתמונות של תינוקות בספר למרות שהם לא נימולים. במצב רגיל הפין כמעט לא בולט כשהוא עושה פיפי הוא נמתח החוצה ואז אורכו נראה לי קצר מאד ביחס לגילו. גם שק האשכים נראה לי קטן ביחס לתמונות בספר . זה בטוח לא גנטי לא ממשפחתי ולא ממשפחת בעלי. אני מודאגת מכך. מה אורך הפין אצל תינוק בגיל זה ? האם זה יכול להשתנות? ומתי ?כיצד זה יתכן אם לא גנטי
מודאגת
אודה לתשובה
שרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורך פין תינוק
ד``ר דוד בן מאיר23/07/2010שרה שלום,
לרוב מדובר בפין שקוע שנותן רושם שהפין קצר. ממליץ לפנות לרופא הילדים ולא להתרשם מתמונות בספרים. במידה שלא יהיה בטוח יפנה אתכם לאורולוג ילדים.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פין מוטה מעלה לתינוקגל20/07/2010
היי,
לבני בן השנה יש פין מוטה מעלה בצורה עדינה, כשהיה יותר קטן היה עושה פיפי לכיוון פניו.
כעת כאשר הוא עומד הוא עושה פיפי כלפי מטה.
היינו אצל אורולוג בגיל חצי שנה שם נאמר לנו לחזור בגיל שנה ולשים לב לאיזה כיוון עושה פיפי, אמר כי לא חמור.
לצורך קבלת הפנייה חזרתי לרופאת הילדים והיא אמרה כי במידה ואנו רוצים לטפל זהו ניתוח עם הרדמה כללית וכי היא לא ממליצה כרגע לבצע אותו וכי ניתן הבחירה בידיי בני לכשייגדל, שכן הבעיה איננה בריאותית אלא קוסמטית בלבד.
האם אתם ממליצים לי לחזור לאורולוג או שתשובת הרופאה מספקת?
האם בעיה זו תתנקם בו בעתיד???
בבקשה תעזרו לי להחליט....
*נא לא לפרסם את המייל בבקשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרם שתן מוטה
ד``ר דוד בן מאיר23/07/2010גל שלום
גם אם קיימת היצרות מסוימת של פיית השופכה, לרוב אין ההיצרות משמעותית אלא לאיכות החיים ופרקטית, לכיוון שתן לתוך האסלה. לפיכך כדאי לראות את כיוון הטלת השתן כאשר נגמל ואם בעייתית לטפל בזה.
דר'' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפיכה בגיל 10 חודשיםדנה20/07/2010
שלום, בני בן 10 חודשים.
היום הוא הוציא המון קיבה ואף שילשל.
בהחלפה האחרונה שוב היה שילשלו או קיבה רקה והייתה יחד עם זה הפרשה לבנה שבריח שלה מזכירה את ריח השפיך.
האם יכול להיות דבר כזה אצל תינוק בגיל הזה?
האם יש מקום לבדוק ממנה נובעת ההפרשה הלבנה שקטפה שהייתה מעט דביקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפיכה בגיל 10 חודשים
ד``ר דוד בן מאיר20/07/2010דנה שלום,
אין שפיכה בגיל כזה, יש לבדוק אם אין זיהום בדרכי השתן.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת אגן כליה שמאלאתי20/07/2010
אני נמצאת בשבוע 33+בדיקת שקיפות עורפית יצא תקינה בדיקת סקירת מערכות יצא תקינה חוץ מכליה שמאל שהיתה מעט מורחבת המשכית במהלך ההריון לעקוב אחר הכליות ונאמר לי שהרחבה הצטמצמה היום האיתי אצל הרופא ונאמר לי שהרחבה שוב גדלה בצד שמאל של הכליה ל10.3 ויש אקוגניות של המעי מה זה אומר דרך הגב עברתי גם אקו לב הובר וזה יצא תקין אני גם עם סוכרת הריון מאוזנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבת אגן כליה שמאל
ד``ר דוד בן מאיר20/07/2010אתי שלום,
יש לעקוב אחר ההרחבה של הכליות על-ידי 3-4 US ימים לאחר הלידה.
באשר לשאר הדברים שציינת אינני בקיא מספיק וראוי להתייעץ עם רופא הנשים שביצע את הסונר.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורית18/07/2010
שלום. לביתי בת החמש יש דלקת בשתן, בתרבית התגלו שני חיידקים coli klebsiella pneumoniae . מקבלת ציפורל 3 פעמים ביום. בעבר סבלה מכמה דלקות בשתן. למרות שכול הזמן כואבת לה הבטן. הרופאה נתנה לנו הפנייה לאולטרה סאונד בטן וכליות בעוד כמה ימים.
האם יש צורך בציסטוגרפיה?
האם ניתן לבצע ציסטוגרפיה תחת אנטיביוטיקה?
והאם שיש דלקות בשתן מדי פעם, זה יכול לפגוע בצמיחה לגובהה?
אודה אם תוכל לענות לי על שלושת השאלות. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד``ר דוד בן מאיר19/07/2010מיכל שלום
חושבני שרוב האורולוגים ימליצו עם תמונה כזו לבצע ציסטוגרפיה (צריך לבצע עם תרבית סטרילית וטיפול אנטיביוטי). דלקות חוזרות בשתן עלולות לפגוע בצמיחה.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פן זקוףאמא דואגת17/07/2010
שלום
בני בן חמש בתקופה האחרונה הפין שלו עומד והוא סובל מזה לדעתו שזה כואב לו, האם הדבר נורמלי שבן חמש יעמוד לו זה לא מוקדם מדי? ומה עלי לעשות בתור אמא ואיך עלי לטפל בעניין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוף
ד``ר דוד בן מאיר19/07/2010שלום רב,
התופעות שאת מתארת תקינות לחלוטין ואין מה לדאוג. אם הילד מספר שכואב להרגיע ולהגיד שיעבור בתוך זמן קצר.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)