מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תיקון UPJ לתינוק ע"י לפרוסקופיהיוחאי15/04/2010
האם ניתן ומומלץ, או רק בניתוח רגיל?
האם הניתוח (לפרוסקופי או רגיל) נחשב למסובך? בעל שיעור סיבוכים גבוה?
האם יש מצבים מסוימים שעדיף זה על האחר?
מי בארץ מתמחים בניתוח זה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון UPJ לתינוק ע"י לפרוסקופיה
ד``ר דוד בן מאיר15/04/2010יוחאי שלום,
ניתוח לפרוסקופי הוא ניתוח מורכב שדורש מיומנות גבוהה בלפרוסקופיה, בתינוקות קטנים אינו מומלץ. ניתוח פתוח מוכר שנים רבות ושיעור ההצלחה שלו גבוה בכל הגילאים.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת אגני כליה-גיל 3 חודשיםאביבית14/04/2010
שלום, לבני מצאו הרחבת שני אגני הכליה בהיריון, כבר בסקירה הראשונה. מאוחר יותר, כליה ימין התקרבה לנורמה. היום בבדיקת אולטראסאונד, כליה שמאל - 1.08. מה משמעות הדבר?
תודה רבה רבה
אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבת אגני כליה-גיל 3 חודשים
ד``ר דוד בן מאיר15/04/2010אביבית שלום,
הנתון שציינת אינו ברור.
כדאי לפנות לנפרולוג או אורולוג ילדים עם הצילומים לצורך הסבר מפורט.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצילו...ורד13/04/2010
ביתי בת 4 (בדיוק היום). בגיל שנה וחצי היא עברה בדיקת ציסטוגרפיה בעקבות ריח חריף של אצטון בשתן. הבדיקה העלתה שהיא סובלת מדלקת בשתן- הדלקת טופלה ובעקבותיה עברנו את הבדיקה ובה התגלה ריפלוקס בדרגה 1 ו 2 דו צדדי.
לא ניתן לה טיפול מונע באנטיביוטיקה עד אשר חלתה שוב בדלקת בשתן הפעם עם חום גבוה ובעקבות כך אושפזה וקיבלה גאראמיצין. הוחל טיפול מונע במקרודנטין במשך כשנה - לא היו דלקות על לפני חודשיים התפתח חיידק ניתן טיפול של שבוע בצפורל - הטיפול לא עזר כי התפתח חיידק אחר שרגיש לאוגמנטין - הטיפול באוגמנטין היה כ- 10 ימים. יומיים אחרי הטיפול שוב חזרה הדלקת עם חיידק אחר ממשפחת ה- e.coli שלא רגיש לכלום מלבד מיקרודנטין או גארמיצין היום אנו עם אנטיביוטיקה זו אך עדיין היא חסרת שקט ומתלוננת על כאבים בבטן התחתונה בעת מתן שתן - בעיקבות כך נמנעת ממתן שתן. כמו כן במהלך האשפוז ההוא התגלתה לה אבן - ראו ממש בסיר , בתוך השתן אבן אחת גדולה עיקרית ועוד משקע חולי - נערכו בדיקות סידן ואחרות במסגרת האשפוז שיצאו תקינות. כל 4 חודשים אנו עורכים לה בדיקת אולטראהסאונד אצל רופאה בבית חולים הבדיקות תקינות מלבד אותה הערה שוב ושוב של אי ריקון השלפוחית עד תום. בנוסף עברה מיפוי כליות שהיה תקין.היום הנפרולוגים לא נותנים לה יותר טיפול מונע - לדבריהם פיתחה כבר עמידות. הם מדברים על ציסטוגרפיה חוזרת , ואף מתן כדורים לריקון השלפוחית. אנחנו הורים צעירים , חרדים הבת שלנו הגיע לחיינו לאחר טיפולים ארוכים ולצערי היא תהיה ביתנו יחידתנו.אנו מפוחדים מול החוסר אונים של הנפרולוגים לאור הדלקות החוזרות - החודש היו לה 3 כאלה... הפחד שלא ישאר אנטיביוטיקה במלאי כדי לטפל בה - כל פעם הטווח מצטמצם.
עזור לנו.
אנו מפחדים מנזק כלייתי בלתי הפיך.
מצטערת על האורך
ההורים של נועל'ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתעלמים מהודעת ההצילו שלי ... וחבל
ורד17/04/2010מדוע לא עונים לי???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה-
ד``ר דוד בן מאיר19/04/2010ורד יקרה,
לא ניתן לענות על שאלותייך בפורום זה.
אם לא קיבלתם תשובה מספקת ממספר נפרולוגים - ילדים פנו לאורולוג ילדים.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מילה מומלצת מבחינה רפואיתמיכאל13/04/2010
ראיתי כמה מחקרים על התועלת של הברית, וגם על הסיבוכים האפשריים לאחר הברית, ותהיתי האם רופאים ממליצים לעשות ברית מילה, מסיבות רפואיות בלבד.
אני יודע שהנושא רגיש מבחינה חברתית, ולכן אני מעוניין לשמוע רק דעה רפואית מקצועית, ללא התייחסות לאספקט החברתי.
תודה
מיכאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה
מיכאל14/04/2010במה שונה מילת גברים, ממילה חלקית של נשים, שגם בה מדובר סה"כ בהסרת עורלה.
ולגבי מילת גברים, האם קיים יתרון לעשות אותה בגיל צעיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פין קטן לילד בן 9אולג13/04/2010
שלום רב,
בני בן 9.5 ולדעתי הפין שלו ממש קטן.
האם בשלב הזה יש צורך לעשות משהוא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פין קטן לילד בן 9
ד``ר דוד בן מאיר15/04/2010אולג שלום
הפין מתחיל לגדול בגיל ההתבגרות ועד אז יש להתאזר בסבלנות.
באם אתם חושבים שהפין קטן בצורה חריגה ניתן לפנות לבדיקה אצל אנדוקרינולוג או אורולוג ילדים.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק לקראת ברית עם היפוספדייסדני12/04/2010
שלום רב,
בשעה טובה נולד לנו בן , ושוחררנו היום מביה"ח עם ממצא של Coronal Hypospadias באיבר מינו.
הרופא ציין כי צריך להגיע לביקורת עם התינוק בעוד שלושה חודשים מהיום.
שאלתי היא האם ניתן לקיים ברית לתינוק עם היפוספדייס . האם מוהל רגיל מספיק לביצוע ההליך ?
או האם צריך רופא לביצוע הברית ?
אודה לתשובה דחופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק לקראת ברית עם היפוספדייס
ד``ר דוד בן מאיר12/04/2010דני שלום,
אם מעונינים בברית יש להוריד מעט עורלה ככל האפשר על-מנת שתהיה רקמה זמינה לתיקון באם תידרש. כל מוהל יודע זאת וכדאי לדבר איתו על כך טרם ביצוע הפעולה.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמת הפיןאמא12/04/2010
בני בן ה-6 עבר ניתוח ליישור פין עקום בגיל חצי שנה.
בתחילה נראה היה שהניתוח הצליח אבל כעת ברור שהפין עקום. מה שמציק לו מאוד בעת הטלת השתן.
אנו שוקלים לנתח אותו שוב.
מה הסיכונים בניתוח נוסף בגיל הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת הפין
ד``ר דוד בן מאיר12/04/2010שלום רב,
הסיכונים בניתוח חוזר דומים לניתוח הראשון- בעיקר דימום, פתיחת פצע ותיקון לא מספק מסחינה אסתטית.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לילד יש בעיה בשלפוחית\צינוריותלילך10/04/2010
יש לי ילד בן 5 שמזה כשבועיים הולך להתפנות כל רבע שעה ואומר יש לי פיפי וכך גם בגן וגם באמצע הלילה .בלילה זה בערך כל שעה.עשיתי לו בדיקת שתן וכן תרבית שתן והכל תקין אין לו צריבה או כאב.
השאלה אם יש צורך בבירור נוסף אצל אורולוג או שזו תופעה חולפת?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב
ד''ר עמוס נאמן10/04/2010בהחלט רצוי לפנות לאורולוג ילדים לצורך בירור, הרי ברור שמצב זה אינו תקין והשקמה כל שעה בלילה יכולה לפגוע באיכות השינה
בברכה
ד"ר עמוס נאמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתכיפות מוגזמת במתן שתן
לילך11/04/2010שלום רב ,אני מנסה לקבוע תור אצל אורולוג ילדים אך התןרים רק ביוני האם אפשר לחכות עד יוני?רופאי ילדים שהייתי אצלהם טוענים שהבעיה בראש של הילד הייתכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוספדיאס קלתום08/04/2010
שלום רב,
בני בן 11 חודשים.
אבחנו אצלו היפוסדיאס קל. אין בעיה תפקודית כרגע ומתן השתן תקין.
היינו אצל שני רופאים-
רופא אחד אמר שכדאי לבצע ניתוח כי בעתיד עלולה להתפתח בעיה במתן שתן.
רופא שני אמר שאין צורך וזה ניתוח אסתטי בלבד.
אשמח לשמוע מה דעתך- אנחנו קצת מבולבלים וקשה לנו להחליט האם לבצע את הניתוח או לא.
וכן אשמח להבין על מה בדיוק מדברים כשהם אומרים ניתוח אסתטי?.
האם יכולות להתפתח בעיות בעתיד אם לא נעשה את הניתוח?
מהם הסיכונים בניתוח מסוג זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפוספדיאס קל
ד``ר דוד בן מאיר09/04/2010תום שלום
היפוספדיאס קל כרוך לרוב בבעיה אסתטית ולא תפקודית,
יחד עם זאת נחוצה בדיקה של הילד על-מנת לתת מידע מדויק.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבר מין לא אסתטי בגלל הבריתמיכל08/04/2010
שלום,
בני בן 4. כשעבר את ברית המילה המוהל לא עשה זאת כמו שצריך ונשאר לו מים עודף עור בחלק הפנימי של איבר המין וזה גורם לכל איבר המין לסטות שמאלה בצורה חדה. היינו אצל אורולוג שהציע לא לעשות שום דבר ומצד שני היינו גם אצל ד"ר גונן שאמר שצריך לנתח .אני עדיין חושבת שמבחינה אסתטית זה מאוד לא יפה דבר שיפריע בגיל ההתבגרות לא מבחינה תפקודית אלה מבחינת ביטחון עצמי. האם עושים ניתוחים אסתטיים ואם כן עד איזה גיל כדאי לעבור את הניתוח.
בנוסף החור שממנו הוא מטיל את מימיו קטן והרופא אמר שצריך להרחיב אותו כי הוא עלול לקבל דלקות, עד היום לא הייתה לו אף פעם דלקת.
אשמח לקבל עיצה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבר מין לא אסתטי בגלל הברית
ד``ר דוד בן מאיר09/04/2010מיכל שלום,
לצערי לא ניתן לענות על השאלה ללא בדיקה של הילד.
גיל אופטימלי לתיקון הינו בין 6-12 חדשים.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן?חסוי08/04/2010
שלום אני בן 15 וחצי.
כבר קרוב לשבועיים שהאשכים שלי ממש צמודים כלפי מעלה לאיבר המין ואשך אחד ממש נפוח לי ובזיקפה האשך הנפוח מגיע ממש לצידו של איבר המין ורק בהפעלת לחץ אני מצליח להחזיר אותו למקומו, לפי מה שקראתי באינטרנט שזה שלב ראשוני של סרטן האשכים ואני מאוד לחוץ!
רציתי לדעת האם כבר בגיל הזה אפשרי לקבל סרטן?כי לפי מה שאני יודע סבתא שלי נפטרה מסרטן ולדודי היה סרטן שהוא הצליח להתרפות ממנו,אז בטח שיש לי את הגן הזה.
שאלה נוספת האם אני יכול ללכת לבדיקת רופא מבלי שההורים שלי ידעו על כך?
והאם במקרה שבאמת יש לי סרטן האשכים מה עושים?כורתים את האשך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן?
ד``ר דוד בן מאיר09/04/2010שלום רב,
סרטן אשכים הינו ממצא נדיר ביותר, וקרוב לודאי מקור הנפיחות - סיבה שכיחה יותר כמו נוזל סביב לאשכים. יחד עם זאת יש לפנות לרופא משפחה או לאורולוג לבדיקה בהקדם ולא לחשוש מכך.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשכים "נושמים"חסוי07/04/2010
אני בן 12 ו בערך לפני שנה שמתי לב שהאשכים שלי כאילו נעים לבד
אני רוצה לדעת אם זה דבר נורמאליי
יש לי עוד בעיה:הפין שלי באורך 7ס"מ בזקיפה האם זה נרמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשכים "נושמים"
ד``ר דוד בן מאיר09/04/2010שלום רב
יתכן שיש לך אשכים ניידים ממצא שלרוב מסתדר עם ההתבגרות. מציע לך לפנות לאורולוג ילדים לבדיקה.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
חסוי09/04/2010מה זה אשך נייד? זה יכול לפגוע בפוריות?
ועוד שאלה:האם הפין בגודל תקין או שהוא קטן מהרגיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח הידרוצל והרחבת פתח השופכהדינה06/04/2010
שלום.
בני בן 6 וחצי וצריך לעבור ניתוח הידרוצל והרחבת השופכה.
רציתי לשאול אם הכרח לעשות ניתוח זה ומה יקרה אם לא נעשה אותו? מה הסיבוכים?
מה זמן ההחלמה מהניתוח ומה הסיבוכים האפשריים במידה וכן עושים אותו?
בברכה
דינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח הידרוצל והרחבת פתח השופכה
ד``ר דוד בן מאיר09/04/2010דינה שלום,
בגיל של בנך, בד"כ תיקון של הידרוצל מתבצע דרך המפשעה כמו תיקון של בקע ובגיל זה הכרחי לבצע אותו. סיבוכים - לא שכיחים, כוללים זיהום ודימום ולעיתים נדירות עלולה להיות פגיעה בכלי הדם או צינור מוביל הזרע של האשך. ניתוח להרחבת פיית השופכה הינו פשוט, יכול להגרם דמם לעיתים רחוקות שדורש השמת תפר וכן הפתח יכול להסגר אם לא מרחיבים אותו בבית לפי הוראת הכירורג.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברית מילהיעל03/04/2010
שלום רב,
בני בן השלש אינו נימול ואני מעוניינת שיעבור ברית מילה.
מה כוללת הפרוצדורה בגיל הזה?
עד כמה ההרדמה מסוכנת?
מה תוכלו לומר לי על תהליך ההחלמה?
האם עדיף לבצע את הניתוח כמה שיותר מוקדם, או להמתין להפרדות העורלה ואז לנתח?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברית מילה
ד``ר דוד בן מאיר04/04/2010יעל שלום,
כפי שציינת הפעולה מתבצעת בהרדמה כללית ולכן בחדר ניתוח. הרדמה שמתבצעת על-ידי מרדים ילדים מנוסה בטוחה מאד. מנוחה בבית כשבוע.
לרוב אין אישור של קופות החולים לטופס 17 ולכן כדאי לברר זאת לפני פניה לבית חולים ציבורי אם מעונינים לבצע במסגרת זאת.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם לבן על התחתונים של ילד בן 4ורד03/04/2010
שלום לדר' דוד בן מאיר
שמתי לב שלבני בן הארבע לפעמים (כלומר פעמיים)היה כתם לבן על התחתון שנראה כמו אבקה לבנה אחרי שהוא עשה פיפי וגם פעם אחת עשה פיפי בשירותים ואתה רואה במים כמו אבקה לבנה מה זה יכול להיות? ואיך צריך לטפל?
תודה ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד``ר דוד בן מאיר04/04/2010ורד שלום,
חסרה לא מעט אינפורמציה.האם הייתם בטיול באזורים טרופיים? התופעה לא שכיחה ויכולה לנבוע מסיבות שונות מזיהום בדרכי השתן, חלבון בשתן ומשקעי פוספטים ועד הפרשת שומן בשתן.
אם אכן הטלת השתן בצבע שציינת כדאי לשלוח שתן לבדיקה מיקרוסקופית וכן לבצע איסוף שתן לפי הנחיות רופא מטפל. כדאי גם לשלוח דם לבדיקת אלקטרוליטים בדם, פוספט וסידן וכן להשלים סונר דרכי שתן וסונר בטן. כן יש לברר אם היה שינוי בדיאטה לאחרונה.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
ורד04/04/2010אוהה נשמע רציני .הצבע של הפיפי לא שונה פשוט היה נראה כאילו יש אבקה לבנה בשתן האם יש צורך להלחץ? ולא היינו במקומות טרופיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ורד04/04/2010ומה זה בדיקת סונר? ומאיזה סיבה קורה מצב זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
ד``ר דוד בן מאיר09/04/2010ורד שלום,
אם לא מדובר בהפרשה "חלבית" של שתן אלא רק "אבקה" לבנה - אין מדובר במשהו מדאיג. הייתי ממליץ על בדיקת שתן לכללית כולל מיקרוסקופיה וכן איסוף שתן לסידן ואוקסלט.
כן הייתי משלים סונר או US של דרכי השתן
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)