מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ראש עובר קטן בשבוע 37אורית13/11/2017
שלום רב, אני בת 42 במעקב הריון בסיכון בגלל חשד שהיה למיעוט מי שפיר שבינתיים מתברר בנורמה. ב26/10, שבוע 34.4 הודגמו באולרסאונד הנתונים הבאים:
Bpd-80.6 מתאים לשבוע 32+6
Ofd-106.5
Hc- 296.3 מתאים לשבוע 32+1
Ac- 272.4 מתאים לשבוע 31+1
Femur- 67 מתאים לשבוע 33+6
ממוצע גיל ההריון 33.6.
ב13/11, שבוע 37+0
Bpd- 81.9 מתאים לשבוע 33.2
Ofd- 104.5
Hc-297.9 מתאים לשבוע 32.6
Ac-312.4 מתאים לשבוע 35.1
Femur-72.6 מתאים לשבוע 36.5
ממוצע גיל ההריון 34.5.
הרופא במרפאה לסיכון כתב שעקב גיל ההריון וחוסר בזמן אין הצדקה לבירור נוסף. הניתוח אמור להיות ב26.11.
אני בלחץ נוראי כי גודל הראש קטן בשתי סטיות תקן+ 3 מ"מ.
האם ייתכן שלא שולחים אותי לבירור נוסף? קראתי על תסמונת הראש הקטן וכן ניתן לראות כי הראש לא גדל כמעט בשלושת השבועות האחרונים. מלבד זאת כל בדיקות ההריון, סקירות וציפ גנטי היו תקינות.
מהו הסיכון? האם עליי לפנות באופן פרטי לרופא המבצע סקירה?
אודה על תשובה מהירה מפאת לחץ הזמן. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראש
בוריס סחנוביץ15/11/2017צריך לבצע סקירה נוספת לראש ומוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)