מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תאום אחד קשור אלי מאודשירלי03/07/2011
שלום, יש לי תאומים זהים בנים בני שנתיים וחצי. בחודש האחרון אחד מהם התחיל לרצות רק אותי, לדוגמא: שרק אני אוציא אותו מהמקלחת, רק לי הוא מוכן לתת יד כשחוצים כביש, שרק אני אלביש אותו ולא מוכן שזה יהיה אביו או הסבתא (כשאני לא נמצאת בסביבה אז הוא משלים עם זה ולא מקטר). עד היום בחלק מהמקרים לא ויתרנו לו ואביו קילח אותו על אף שלא רצה ובחלק מהסיטואציות כן ויתרנו למשל בחציית כביש. השאלה היא איך לנהוג במצבים כאלו? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאום אחד קשור אלי מאוד - תגובה
אדוה דרור04/07/2011שירלי שלום,
את מספרת על כך שאחד מבנייך בתקופה האחרונה מעדיף אותך על פני אביו וסבתו. את מדגישה ואומרת בחלק מהמצבים לא ויתרנו לו וכאשר אני לא בסביבה הוא משלים עם זה ולא מקטר. המצב שאת מתארת הוא מצב שכיח בגיל הזה והוא מתרחש בקרב משפחות רבות, זוהי תופעה טבעית לחלוטין ומקורה במספר סיבות ביניהן: משך הזמן שכל אחד מכם מבלה עם הילד, מינו של הילד בדר"כ ילד מגלה העדפה להורה מהמין האחר וכן הגישה החינוכית של כל אחד מכם וטיב הקשר עם הילד.
אשמח אם תפרטי על הסיטואציה קצת יותר
איך את מרגישה עם זה?
איך בעלך מרגיש עם זה? הסבתא?
מה אתם אומרים לילד כאשר מתרחשת סיטואציה כזו ?
איפה נמצא התאום האחר בכל העניין? האם הוא מעורב?
אשמח לשמוע ממך ולהמשיך את השיח
בברכה,
אדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)