להפריד בגן כבר בגיל שלוש הקריטי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להפריד בגן כבר בגיל שלוש הקריטי
    יחד ולחוד
    17/07/2011

פסיכולג ילדים איתו נפגשתי המליץ להפריד בין התאומים הזהים שלי. אין להם שום בעיות התפתחותיות אפילו להיפך הם מפתיעים מאוד ועושים מעל לגילם למרות פגות של חודשיים אבל הוא מסביר בצורה נחרצת שתאומים חייב להפריד ולגישתו כמה שיותר מהר ויותר מוקדם למען התפתחות תקינה של אישיותם והבנת הנבדלות ביניהם אני מקבלת את דבריו והסבריו ונוטה להאמין שאכן בסופו של תהליך מאוד כואב זה יהיה לטובת הילדים השאלה האם לא עדיף לחכות לכיתה א כי ממש קשה לי אני לא ישנה בלילה ואני ממש בדיכאון מהחלטה קשה זו מה שגורם לי להבין שאולי אני באמת מדביקה בינהם אחרת לא היה לי כל כך קשה אני מפחדת מהקושי מאוד ותחושת גורליות ההחלטה אני גם לא יודעת בדיוק איזה עזרה אני צריכה כי אין אף אחד שיוכל להבטיח לי שזה יהיה לטובתם ואיך ניתן ללכת נגד כל תחושת האימהות שלי אני מוכת חרדה ועצב אבל מרגישה שאני חייבת להם את ההחלטה הנכונה איך אדע מה היא אולי יש מחקרים בנושא סטטיסטיקות שתוכלו לומר לי מה קרה לרוב התאומים הזהים שהופרדו בגיל 3 ומה קרה לאלו שהופרדו בכיתה א
    בעצם היותם תאומים הם צריכים את הביחד גיל שלוש הוא קריטי דיו אני כל כך חוששת ומתקשה בבקשה תאירו לי את הדרך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אשמח לתגובה מפורום זה

יחד ולחוד
    18/07/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להפריד בגן כבר בגיל שלוש הקריטי - ת

אדוה דרור
    20/07/2011

יחד ולחוד שלום
    את מספרת על התלבטות מאוד משמעותית אשר מטרידה אותך בימים אלו
    מצד אחד חשוב לך לדאוג לנפרדות של התאומים שלך ולכך שלכל אחד מהם תהיה הזדמנות שווה וטובה להתפתח ומצד שני את מרגישה שעבורך כאמא עצם המחשבה להפריד אותם בגיל שלוש קשה ומלחיצה. הפרדת התאומים היא התלבטות לא פשוטה כלל ומלווה את כולנו כהורים לתאומים כחלק בלתי נפרד מגידול התאומים . אכן עידוד וחיזוק הנפרדות הן אחת המשימות החשובות שלנו אבל אני אישית מאמינה שכאשר אנחנו מאמינים ושלמים עם הדרך בה אנו פועלים כך היא תצליח יותר , אין ספק שיש להפריד ביניהם בשלב כלשהו ולדברייך את מודעת לכך ותפעלי כך . אם את חוששת לגבי גיל 3 אפשר לדעתי גם לחכות לכיתה א׳ הם יהיו יותר בוגרים ולך מן הסתם יהיה יותר קל. אני הפרדתי את התאומות של בא כיוון שלא היתה אופציה לפני כן ומבחינת כולנו זה היה מצוין, חשוב לפעול כל הזמן במחשבה על הנפרדות וזה כרגע לא חייב לבוא לידי ביטוי רק במסגרת החינוכית יש הרבה דרכים כמו בדיבור אליהם, בלבוש , בזמן פנאי תמצאי עוד בנושא בתשובות קודמות בפורום
    מקווה שעזרתי
    בברכה
    אדוה דרור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ל"ביחד ולחוד"

לימור
    03/09/2011

גם לי יש תאומים היום בני 10, אני חושבת שתלכי עם הרגשתך, אני אישית לא הפרדתי את תאומיי גיל הגן, אלה בהגיעם לכיתה א' - שיהיה בהצלחה(:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו