עיקר וטפל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עיקר וטפל
    אוני
    06/08/2011

שלום
    יש לי תאומים בנים בני 3.5 וילדה בת 4.5 הבעייה שלי היא בזמן שאני משחקת עם הילדים הבת נהנית ומשתתפת והבנים עסוקים במה יש לאח השני ולו אין .הם מאד רכושניים וקנאים אחד לשני ,שהמשחק שאמור להיות חוויתי ומהנה הופך להיות משני
    והם עסוקים בלסמן טריטוריה
    זה מהר מאד הופך להתקף זעם ובכי של אחד מהם משחק עם והמשחק כבר לא מהנה
    זה גם פוגע באיכות הילד שכן רוצה לשחק איתי,אני עסוקה בלהרגיע את הצד שנפגע

אשמח לעצה כיצד לנהוג כשזה קורה

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עיקר וטפל

הוספת תגובה

• עיקר וטפל - תגובה

אדוה דרור
    06/08/2011

אוני שלום,
    מדברייך עולה שפעמים רבות כאשר את משחקת עם ילדייך יחד התאומים מתחילים לריב ולהתחרות על המשחק ואת מוצאת את עצמך בסיטואציה לא נעימה ולא נוחה. למעשה תכננת בילוי/משחק משפחתי חוויתי והוא הופך להתנצחות ומריבה של שני הבנים.

מריבות בין אחים הן טבעיות ולא רק שכך הן משרתות צורך משמעותי בנפרדות, בלמידה על דרכיו של עולם, אצל תאומים כפי שבכל דבר העוצמה היא כפולה ומכופלת כך גם במריבות , לא רק שיש יותר אלא הן מתחילות בגיל צעיר, כיוון שהתאומים בעצם מתחרים על כל דבר מרגע לידתם, מה שלא אופייני לתינוקות יחידים. בשביל מריבה צריך שניים ותחרות על משאבים אצל התאומים מתחילה ממש בגיל צעיר כיוון שהם שניים עוד מהבטן. מערכת היחסים בין אחים באופן כללי מלווה בקנאה, תחרותיות והשוואות, אצל התאומים על אחת כמה וכמה כי הסביבה כולה מרגע לידתם משווה ביניהם במודע ושלא במודע (מי זחל קודם? מי יותר רגוע..... ועוד ועוד). תפקידנו כהורים לתאומים הוא לנסות לצמצם ככל האפשר את ההשוואות ביניהם ולעודד כל אחד ואחד מהם להתפתח בכיוון שלו ראשית צריך להיות מודעים לכך שזה מאפיין טבעי של היחסים בין תאומים ולהוריד את רמת המתח בעניין. שנית כדאי לעודד ולטפח את הנפרדות ביניהם בדרכים שונות ועל כך תמצאי הרחבה בתשובות קודמות בפורום.
    ושלישית לעצם הסיטואציה עצמה , אפשר מראש לתת לכל אחד תפקיד משלו במשחק ואחר כך לעשות רוטציה, רצוי לשדר להם שאת לא מתרגשת מהמריבה ואז היא תעלם כי כשאין במה למופע אז אין מופע.
    נקודה מחשבה - מה הם משיגים ממך באמצעות המריבה? איך אפשר לתת להם את זה בצורה אחרת?

מקווה שעזרתי אשמח להמשיך דיון בנושא אם תרצי לאחר תבחני עם עצמך את הסוגיות שהעליתי

בברכה,

אדוה דרור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו