מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תאומים שרוצים כל הזמן ידייםשרה31/08/2011
שלום,יש לי תאומים בני כמעט 3 חודשים, ילדתי אותם בשבוע 35, הם כבר שבועיים שבוכים הרבה ונרגעים רק בידיים או בטיול בעגלה בחוץ. לגביי הרגעה בידיים, הם נרגעים רק עליי ויש לי עזרה, אני רוצה לדעת מה אוכל לעשות כדי שיהיו רגועים יותר אצל אחרים (משפחה). אציין שאני מנסה להרגיע אותם בטרמפולינה ולשחק איתם באוניבריסטה וזה לא מעניין אותם הם רוצים שניהם ידיים.כשאני לבד איתם בבקרים, קצת קשה לי ואני לא יכולה לשמוע אותם הרבה בוכים, לפעמים אני בוכה יחד איתם כשאני רואה שאני יכולה לתת מענה רק לאחד והשני ממשיך לבכות ולצרוח. מה אפשר לעשות? אשמח לקבל תשובה בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים שרוצים כל הזמן ידיים - תגובה
אדוה דרור03/09/2011שרה שלום
נשמע שאת עוברת תקופה מצד אחד התמודדות עם גידול תינוק במקרה הזה שניים מבחינת בניית סדר יום, טיפול פיזי ומענה על צרכיו ומצד שני ההתמודדות המשמעותית של להיות הורה לתאומים, לחלק את עצמך כל הזמן. הורות לתאומים היא אכן משימה לא פשוטה כשאנחנו הופכים הורים מיד נולדים אצלנו גם רגשות האשם וכשאנחנו הורים לתאומים כמו כל דבר אחד שקשור בתאומות זה כפול ומכופל. הרבה הורים לתאומים חווים את מה שאת מתארת את הרצון העז לענות על צרכיהם כל הזמן והתסכול שבעצם תמיד צריך לבחור ביניהם , למי לתת אוכל קודם את מי להרגיע קודם. מניסיוני האישי אני יכולה להגיד שההתמודדות עם התחושות האלה אינה קלה וזהו תהליך שעליך לעבור כאמא , תהליך ממושך שבו תלמדי שאת יכולה לתת רק מה שאת יכולה ואין אפשרות לענות על צרכיהם באופן המושלם שהיית רוצה. זה תהליך שמלווה את ההורות לאורך כל השנים ולאט לאט לומדים להשלים עם זה. מה גם שהתאומים שלך עדיין צעירים מאוד לא ציינת אם יש לך עוד ילדים אבל להנתי הם הראשונים כך שאת מתמודדת עם להיות אמא בפעם הראשונה וזו גם משימה מורכבת ומשמעותית, תני לעצמך זמן עם סבלנות, הקשבה ואהבה אני בטוחה שתמצאי את הדרך הנכונה.
לגבי הבכי פטנט שעבד אצלנו מצוין הוא הנדנדה האוטומטית היו לנו שתיים וברגעים קשים השתמשנו בהן להרגעה או של שתיהן יחד או של אחת מהן ואז את השניה מרגיעים על המדים ואחכ מחליפים. אותו דבר אפשר בעזרת מנש אינדיאני אני החזקתי אחת במנשא ואחת על היד וככה הרגעתי אותם ברגעים קשים.
בהצלחה ובקלות
אדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאומים+ ילד בן 3
שרה03/09/2011תודה רבה על התשובה,אני שוקלת לקנות נדנדה חשמלית,היא ממש תעזור לי ולגבי ילדים נוספים, יש לי ילד בן 3 ,ב"ה הוא לא מראה לי סימני קנאה ותחרות, אבל אני מוצאת עצמי לפעמים עם שלושתם יחד לבד והתשומת לב מופנית לתאומים ונורא מפריע לי שהילד רוצה גם את הפינוק שלו ואני לא יכולה כ"כ לתת לו,או שאני מחליטה כן לתת לו כי גם מגיע לו, בסה"כ הוא ילד שזקוק לתשומת לב ולפינוק ואז אני שומעת את אחד מהם או שניהם בוכים וזה מציק לי בתוך הלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאומים+ ילד בן 3 - תגובה
אדוה דרור04/09/2011שרה היקרה
מאוד מזדהה עם המצב שאת מתארת גם אני ילדתי את התאומות שלי כשבתי הגדולה היתה בת שלוש ואכן זה לא קל ולא פשוט בכלל. הרבה פעמים את מוצאת את עצמך עסוקה עם התאומים ומתמרנת עם הגדול חשוב מאוד כהורים לתאומים וילד בכור לשים לב לכך ולעשות מאמצים להקדיש לבכור זמן איכות אישי כמה שאפשר. יתרה מזאת שמעתי לא פעם אמהות לתאומים ולילד בכור מספרות שבעקבות הלידה נהייתה חלוקת הורים ברורה מדי כלומר אבא עם הגדול ואמא עם התאומים לכן חשוב לשים לב ולחלק את הזמן שלך ושל בעלך עם הילדים באופן פחות או יותר שווה כלומר שלפעמים את תהיי עם הגדול והוא עם התאומים ולהיפך וזאת כדי לא ליצור דפוס קשר מקובע וחלקי .
ציינת שיש לך קצת עזרה אם אני לא טועה אז הייתי מנצלת את העזרה הזאת גם כדי לבלות זמן איכות עם הגדול, אני בזמנו לקחתי בייביסיטר שבאה בצהרים ונשארה עד הערב וכך אחהצ בחלק מהימים השארתי אותה עם התאומות וביליתי לבד עם הגדולה וזה היה מצוין.
בברכה,
אדוה דרור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)