תאומים לא זהים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תאומים לא זהים
    אורחת2
    28/09/2011

שלום רב
    אני אמא לתאומים ,בן ובת, מלאו להם שלוש שנים בחודש שעבר
    רציתי לדעת איך אוכל לחלק את הזמן שלי איתם כדי לשבת עם כל אחד לחוד בזמן "למידה" כי כל הזמן הם רבים ואחד מפריע לשנייה.
    ניסיתי להיות איתם בן זמנית ולנסות לעבוד עם שניהם אבל ממש-ממש לא הצלחתי..
    אודה לכם מאוד אם אוכל לקבל כמה טיפים שיעזרו לי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תאומים לא זהים

הוספת תגובה

• תאומים לא זהים - תגובה

אדוה דרור
    03/10/2011

אורחת שלום,

גידול תאומים וחלוקת הזמן והמשאבים ביניהם היא משימה לא קלה ולא פשוטה.
    זהו תהליך ארוך שבו לאט לאט לומדים להתאים את החלוקה לכל אחד ואחת מהם וגם לקצב ולאופי של הבית. מדברייך עולה שמאוד חשוב לך להקדיש להם זמן נפרד וזה באמת משמעותי ונדרש.
    הייתי ממליצה ראשית לא להתייאש מלעבוד איתם יחד תוך כדי חלוקת משימות לאחד ועבודה פרטנית עם השני, כלומר כשאת יושבת עם שניהם תני לאחד משימה ובינתיים הנחי ועבדי עם השניה ולהיפך. את יכולה להרגיע את זה מביניהם שלא עובד איתך ואולי מפריע ומתלונן ולהסביר שעוד מעט יהיה תורו.
    חלק מהותי מהתאומות ומהחיים בעולם זה ללמוד לחכות לתורי, ללמוד לדחות סיפוקים ובגיל שלוש זה שלב התפתחותי משמעותי ונחוץ. נחישות שלך בעניין תלמד אותם שהסבלנות משתלמת.
    בנוסף, אין הרבה אופציות מעבר לכך כל עוד את לבד , במידה ואת יכולה, אני בזמנו כשהתאומות שלי היו קטנות לקחתי נערה לשעה שעתיים אחה"צ ונעזרתי בה ליצירת הזמן הזה.

בהצלחה

אדוה דרור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודהההה

אורחת2
    04/10/2011

תודה רבה
    באמת זה מעודד ועוזר שיש אנשים"שעברו ועוברים" את הקשיים האלו!!:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודהההה - תגובה

אדוה דרור
    05/10/2011

היי אורחת2

אכן לא פשוט להיות הורים בימינו ובטח לא הורים לתאומים
    מי שלא באמת חווה את ההורות היומיומית לתאומים יתקשה מאוד להבין
    את הקשיים בעיקר הנפשיים שמתמודדים איתם , הצורך "להשוות" יחס , הצורך לתת לכל אחד מה שמגיע לו בלי להרגיש אשמה על כך שבאותו רגע את בעצם זונחת את השני.
    הצורך לנווט בין שני עולמות ולסייע לכל אחד ואחת מהם להיות מה שהוא ולהגשים את עצמו שלא ביחס לאחיו או אחותו.
    לא קל אך בנימה אופטימית עוזר לזכור את תאוריות ה90% /10% שאומרת
    ביסודה כי 10% מהדברים שקורים לנו בחיים אינם תלויים בנו ו 90 % מהדברים שקורים לנו בחיים הם בעקבות הבחירה שלנו איך להגיב ל10% שאינם תלוים בנו.

בברכה,

אדוה דרור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו