מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה עם ילדות בגןרוני16/10/2011
שלום, יש לי תאומות זהות מתוקות בנות 3.5 שהולכות לאותו גן, הילדים לא מבחינים בינהן וקוראים להן באותו שם, כל כמה זמן מחליפים את השם ואז ממשיכים עם אותו השם (לשתיהן), אני לא יודעת מה לעשות כי אני רוצה ליצור אצלן נפרדות, אבל הילדים בגן מסרבים להפריד בינהן. אני רואה את ההבדל - גם בהתנהגות, וגם הגננות, אבל הילדים בשלהם. מה עושים?
אני לא מעוניינת לכפות עליהן שום דבר ולא לעשות שום שינוי מאולץ במראה שלהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה עם ילדות בגן - תגובה
אדוה דרור20/10/2011רוני שלום,
את מספרת על כך שתגובת הסביבה במיוחד בגן הילדים של בנותייך מאוד
מתסכלת אותך וגורמת לך לחששות לגבי היכולת שלהן לראות עצמן כנפרדות והיכולת של החברה לעשות זאת. זה אכן נושא לא פשוט הסביבה באופן אוטמאטי גם אם התאומים לא זהים ולא דומים כלל נוטה לקטלג אותם יחד ולפנות אליהם כאחד, על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בתאומות זהות. באופן כללי ממליצה לך לבדוק קודם כל את עצמך ואופן התייחסות שלכם בבית אל התאומות מבחינת פנייה, לבוש, מרחב פרטי וכו' את יכולה למצוא הרחבה על זה בתשובות קודמות בפורום בנושא הנפרדות. אחרי שבדקת את עצמך בהנחה שאת בעצמך מקפידה לדבר אל כל אחת בלשון יחיד , לדבר עם הגננת על כל אחת בנפרד ולא עליהן כיחידה אחת, אז כמובן שפנייה אל הגננת והצוות יכולה לסייע, אפילו לבקש מהגננת שתרחיב את אוצר הידע שלה ושל הצוות בנושא תאומות כי זה משמעותי. מעבר לכך מבחינת הילדים אין הרבה מה לעשות מלבד לתקן כאשר פונים בטעות, מניסיון אצל הילדים הטעויות האלה עוברות עם הגיל. לא הייתי ממליצה לעשות שינויים שלא מרגישים לך טבעיים או מתאימים במראה אבל כן להקפיד על לבוש שונה.
הבנות שלי לא זהות ובתקופת הגן כולם התבלבלו אפילו הסבתות וכל הזמן תיקנתי, בסופו של דבר ככל שהן גדלו יותר ופיתחו לעצמן ערוצים חברתיים נפרדים זה נעלם.
אם יש עוד שאלות בעניין את מוזמנת
בהצלחה וחג שמח
אדוה דרור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)