מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינה תאומותשירי05/11/2011
שלום, יש לי שתי תאומות בנות חודש וחצי. לאחרונה התחלתי להשכיב אותן לישון ביום על מזרן פעילות בסלון אחת ליד השניה. לפני כן היו ישנות בשתי עריסות נפרדות בסלון. בלילה הן ישנות בחדר השינה שלנו בקומה העליונה בשתי עריסות נפרדות. האם השונות במקוםן השינה ביום הוא טוב? היה לדעתי פורום שבו אמרו שזה דווקא כדאי, כי אז מפרידים בין שנת היום ללילה. האם זה שבלילה הן ישנות בעריסות נפרדות וביום אחת ליד השניה יכול להיות בעייתי. סה"כ הן ישנות ברצף בלילה בערך מ-10 11 עד השעב 5 6. יש שונות ביניהן. במשך היום ישנן שינות ארוכות יותר משעה ויש קצרות יותר.ההרידמות במשך היום היא לרוב עצמאית . בלילה למרות טקס השכבה, מקלחת האכלה וכו, מתקשות להרדם בעריסות, ולפעמים אנחנו אני ובעלי מתחילים לנסות להרדים על הידיים, ואז מעבירים למיטה, לפעמים השינה נתפסת , ולפעמים לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה תאומות - תגובה
אדוה דרור10/11/2011שירי שלום,
ראשית מזל טוב את ממש ממש בהתחלה , מן הסתם עדיין מסתגלת לשינוי המשמעותי אז שיהיה בקלות ובכיף ולזכור שהרבה פעמים יש גם תסכול זה חלק בלתי נפרד, לא יוצא דופן בכלל !
מדברייך נשמע שבסך הכל בניתם לכם שגרה יפה והבנות רק בנות חודש וחצי! יחד עם זאת עולה מדברייך חשש, האם אני עושה את הדברים נכון? האם אני לא גורמת לנזק לבנותיי? את למעשה אומרת חשוב לי לעשות את הדבר הנכון ביותר עבורן. חששות אלו אופייניים מאוד לכולנו כהורים, הם מלווים אותנו מרגע הלידה ואילך לכל חיינו.
ישנה נטייה חברתית במיוחד אצלנו הישראלים לייעץ ולהמליץ מהכי נכון במיוחד כאשר מדובר ביולדת טרייה, יש מגוון דיעות ורעיונות שתשתמעי מסביבך. חשוב תמיד להיות עירניים לסביבה ולבחון את עצמך לאורם , אבל בהחלט חשוב שאת ובעלך תפתחו לכם את הדרך שלכם, המתאימה לסגנונכם ותהיו שלמים איתה גם אם לפעמים היא לא יוצאת בדיוק כמו שרציתם זה חלק מתהליך הצמיחה בהורות.
לשאלותייך: באופן כללי אני מאמינה שלכל חלל/חדר בבית תפקיד משלו ולכן חדר השינה מיועד לשינה, מטבח לאכילה וכו' , אם רוצים לשמור על התנהלות סדירה של בית אז זה נכון לשמור על הפונקציות של כל חלל כי זה מסייע גם לשמירה על הגבולות הפנימיים.
יחד עם זאת ,כמו שציינתי בפורום בעבר במספר תשובות,את צריכה לבדוק האם זה נכון ומתאים לך ולבעלך, לכל אחד מאיתנו אורח חיים שונה מדובר בסקאלה שכל אחד נמצא במקום אחר על פני הרצף ולדעתי בעניין זה אין נכון ולא נכון באופן מוחלט, אלא צריך שהדבר יתאים למשפחה המדוברת, לאופי שלכם ולאופי של בנותיכם, למבנה הבית שלכם, אם למשל קשה לך ביום להתנהל כשהן ישנות למעלה כיוון שלא בטוח שתשמעי אותן, אז ברור שיותר מתאים שתארגני להן מקום שינה למטה בשעות היום.
לגבי השינה המשותפת ביום על המזרן, בגני הילדים גם כן מוציאים מזרונים והילדים ישנים אחד ליד השני כך שאני לא רואה עם זה בעיה, חשוב כן להקפיד בחדרים שלכל אחת יש את המרחב האישי שלה והמיטה שלה , המצעים שלה, הבגדים הבובות וכדמ'
כדי לחזק את הנפרדות שלהן מההתחלה. (תוכלי למצוא הרחבות בנושא בתשובות קודמות בפורום)
לגבי ההירדמות בלילה, לדעתי זה עניין של זמן אם ביום הן נרדמות בכוחות עצמן אין סיבה שבלילה זה לא יקרה ואתם צריכים פשוט סבלנות ונחישות, כל עוד ההרדמה על הידיים היא קצרה ועניינית אין עם זה בעיה, הבעיה מתחילה כשלכם כהורים כבר אין שליטה בסיטואציה וזה הופך לארוך ומתיש.
אני מאחלת לך בהצלחה, סמכי על עצמך ועל האינסטינקטים שלך
בברכה,
אדוה דרור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)