זקוקה להחלטה דחופה בנוגע לבדיקת מי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זקוקה להחלטה דחופה בנוגע לבדיקת מי
    גולן
    30/11/2011

אני בהריון עם תאומות שונות שבוע 20 . לאחרונה אני חרדה מאוד בנוגע לבריאותן ורציתי להתייעץ
    בדיקת השקיפות שלהן היתה 1.8 (סיכון של 1:4000) ו 2.5 (סיכון של 1:900). לפי הגיל שלי בלבד הסיכון הוא 1:1100 מאז שהתחלתי להרגיש אותן אני מרגישה אחת הרבה יותר מהשנייה וכל פעם נלחצת מחדש שאולי זה מסמן שמשהו לא טוב עם אחת מהן. יש לי ילד בן שנה וחצי בריא ומדהים ההריון שלו עבר חלק ולא היו לי חששות לרגע. הרופא שלי ד"ר דרייזין בעל שם בנוגע לבדיקות רנטגן והוא פחות או יותר שלל על הסף בדיקת מי שפיר. אני עדיין מפוחדת... צריכה להחליט השבוע... מה דעתכם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• זקוקה להחלטה דחופה בנוגע לבדיקת מי - תגובה

אדוה דרור
    01/12/2011

ליליאן שלום,

מדברייך עולה שאת מאוד חרדה מכל עניין התזוזות בבטן באופן טבעי מרביתנו חרדות וחוששות מאוד בתקופה זו, במיוחד בשנים האחרונות לאור ריבוי האינפורמציות, הבדיקות והאזהרות. ממליצה לך למצוא לעצמך זמן שקט, דרך להירגע באמצעות מדיטציה, נשימות, תכנית אהובה, משהו שישחרר את המחשבות המלחיצות על בסיס יומי
    זה בהחלט יכול לסייע לך להפחית את החרדות.
    לגבי התזוזות בבטן יכולה להעיד שבהריון שלי גם אני הרגשתי הרבה
    יותר אחת מן השנייה זה כנראה נובע מהתנוחה של כל אחת בבטן. לעניותי דעתי אי אפשר לדעת באופן ודאי את מי מרגישים ולפעמים יכול להיות שאת חושבת שהרגשת את א' וזו בעצם ב'. (צריך לזכור שבסופו של דבר מדובר בתחושות אין כאן משהו מובהק ותחושות הרבה פעמים מושפעות ממצבי לחץ וחרדה)

לצערי בעניין הבדיקות לא יכולה לסייע ממליצה לך לפנות לייעוץ רפואי חוות דעת שנייה תמיד יכולה לעזור. בפורטל זה יש פורום לענייניי הריון ולידה המנוהל על ידי רופאים תוכלי התייעץ גם שם.

בברכה,

אדוה דרור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו