מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה ההמלצות לגבי גידול?לירז21/12/2011
היי,
אני בהריון עם תאומים (חודש רביעי). ורציתי לדעת מה ההמלצות היום לגבי גידול תאומים כי שמעתי הרבה דעות בנושא.
מבחינת שמות: כדאי לתת שמות דומים?
מבחינת לבוש: זה מגוחך להחלביש אותם אותו דבר או דומה (נניח אותה תלבושת בצבעים שונים)? זה פשוט חמוד בעיניי...
כאשר הם גדלים, להקצות לכל אחד חדר משלו עוד מגיל צעיר או שבסדר שיהיו באותו חדר עד גיל 6-7 נניח?
מה מומלץ מבחינת ביה"ס? אותה כיתה/כיתות שונות?
תודה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה ההמלצות לגבי גידול? - תגובה
אדוה דרור24/12/2011לירז שלום,
ראשית מזל-טוב והרבה הצלחה בריאות ואושר.
לשאלתך,
באופן כללי אם אנחנו רוצים לגדל אותם בצורה הכי בריאה ונכונה לכולם, המשימה המרכזית שלנו היא לעודד את הנפרדות שלהם וזה מתחיל מרגע הלידה ואילך, בלבוש, בפנייה האישית , בשם, בטיפול האישי וכמובן בהקציית המרחב האישי לכל אחד ואחת מהם.
את יכולה לעיין בפורום בתשובות קודמות יש הרבה התייחסויות לעניין הנפרדות.
בכל מקרה חשוב שתמיד תהיי קשובה לעצמך ולבן זוגך ותחליטי על צעדים בהורות
שלכם בהתאם למה שמתאים לכם ולאופי הבית שלכם ולא בהכרח לפי מה שאומרים שכדאי.
הרבה פעמים התסכול הכי משמעותי שלנו בהורות נובע מניסיונות שלנו כהורים ללכת עם הזרם ולא עם התחושה הפנימית שלנו.
בברכה,
אדוה דרור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה ההמלצות לגבי גידול? - תגובה
אדוה דרור24/12/2011עוד משהו על נפרדות:
חשוב להדגיש שאחת המורכבויות בגידול תאומים היא הנפרדות, היכולת של כל אחד ואחת מהם לפתח זהות אישית מגובשת ואינדיבידואלית, קושי זה יכול ליצור מספר מצבים:
-תלות של התאומים זה בזה עם קושי בפיתוח עצמאות
-חוויה עצמית של יחידה אחת- התאומים חווים את עצמם כחלקים בלתי נפרדים של יחידה אחת
-חלוקת תפקידים נוקשה כך שכל תאום הופך להיות בעל תפקיד בלעדי
ביום יום שלנו כהורים הדברים שלכאורה נראים קטנים או פחות הרי גורל הם אלו שמסייעים לפתח ולחזק את הנפרדות וזה מתחיל בעריסה בבגדים, באביזרי התינוקות וממשיך לאלבומי התמונות, לשפת הדיבור (שבלי לשים לב הופכת לזוגית), לגן וכו'...
ככל שתקפידי כבר מהתחלה על הדברים הקטנים תוכלי ליצור לאט לאט אצלך ואצלם את היכולת לפתח עצמי נפרד בריא ושלם. וכמובן יש לזכור שתפקידכם כהורים הוא , לפחות בשנים הראשונות, להקפיד שגם הסביבה תתייחס אליהם באופן כזה כי יש נטייה כללית להתייחס את תאומים כאחד גם אם הם לא זהים כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגידול
אמאלה215/02/2012יש ספר מעולה על תאומים שמצאתי כשהייתי בתחילת ההריון- מומלץ מאוד:
"שנינו ביחד וכל אחד לחוד" של רונית פלוטניק. היא מחלקת את הספר לגילאים,
מהרגע שהם ברחם ועד גיל 6 בערך... כשהיא כותבת גם את העקרונות הפסיכולוגיים,
וגם עצות מעשיות לכל שלב התפתחותי.
זה ספר שמאוד עזר ועוזר לי, ומומלץ! אפשר להשיג בכל חנות ספרים...
אני מאמינה שהדבר הכי חשוב זה להסתכל על הילדים ולהרגיש אותם כי יש תאומים
שיהיה להם מאוד טוב להיות ביחד ויש תאומים שיצטרכו את ההפרדה בכיתות וכו' כדי
לפתח את האישיות הנפרדת שלהם. וזה תלוי בילדים עצמם ולא בגורמים חיצוניים בד"כ.
כרגע התאומים שלי בני שנה ורבע והם במעון באותה קבוצה, וזה מאוד טוב להם!
אני לא יודעת איך ננהג בקטע של הכיתות, כי אני מחכה לראות אותם- מה יעשה להם טוב כשיגיעו לשלב הזה.
אז הקשבה לילדים ולהרגיש אותם- זה הכי חשוב לדעתי!
ובגדול- ודאי שעם תאומים תמיד צריך לזכור שמצד אחד יש להם קשר מאוד מיוחד שיש
רק לתאומים וחשוב לשמור עליו, ומצד שני- לזכור שהם לא שני חצאים אלא שני ילדים נפרדים ושונים,
ולכל אחד יש את האהבות שלו, הכשרונות שלו והיכולות שלו. ולהשתדל לעשות הכל כדי
לתת כל אחד לפתח את עצמו ולבטא את עצמו כפי שהוא ולא ביחס לאחיו.
ב"הצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)