הפרדת תאומים בכיתה א

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרדת תאומים בכיתה א
    ורד
    22/01/2012

שלום לכם,
    רציתי לשאול את דעתכם על הפרדת תאומים בכיתה א'.
    יש לי בן ובת בני 6 שלהם יחסים נהדרים, אין כלל תחרותיות, לכל אחד חברים משלו ותחביבים משלו.
    שניהם קצת ביישנים.
    מנהלת בית הספר שאליו אני רוצה לרשום אותם הודיעה לי שהיא לא תסכים שיהיו באותה כיתה.
    בבית ספר אחר מוכנים לשבץ אותם באותה כיתה.
    אני מאוד מתלבטת רק מכיוון שבית ספר יסודי נמשך 6 שנים וקצת קשה לי לצפות את העתיד היותר רחוק.
    מצד שני, אני חוששת שהפרדה בגיל זה תהיה קשה להם, ולא בטוח שהיא מוצדקת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרדת תאומים בכיתה א

הוספת תגובה

• הפרדת תאומים בכיתה א - תגובה

אדוה דרור
    22/01/2012

ורד שלום,

מדברייך עולה שאת מאוד חוששת להפריד בין ילדייך במיוחד לאור העובדה שהם ביישנים ושבסך הכל אתם מקפידים על הפרדה בריאה ביניהם מבחינת חברה, משפחה ויחסים.

אשמח אם תרחיבי קצת על המערכת היחסים ביניהם, האם יש אחד/אחת מהם שיותר דומיננטי/ת? את אומרת שאין ביניהם תחרות, האם הם רבים מדי פעם? האם אחד תלוי בשנייה או להיפך? כיצד אתם מתייחסים אליהם בבית האם הם "התאומים"? האם אתם מקפידים לפנות אל כל אחד/אחת בנפרד? כיצד הם מתנהלים בגן? האם בגן הם נחשבים "התאומים" בקרב הילדים? איך אצל הגננת? חשוב שתבחני את העניין גם בהסתכלות רחבה יותר מבחינת איך החברה הפוגשת אותם ביומיום תופסת אותם,
    אנא הרחיבי קצת על החששות שלך מה את חוששת שיקרה אם יופרדו?
    ומה כוונתך ב"קשה לי לצפות את העתיד"

המעבר לכיתה א' הינו שלב מאתגר ומשמעותי עבור כל משפחה על אחת כמה וכמה עבור הורים לתאומים הנאלצים להתמודד עם פרידה כפולה, הפרידה מהילד והפרדת התאומים עצמם ברוב המקרים.

המגמה הכללית היום היא אכן להפריד בין התאומים כדי לאפשר לכל אחד מהם התפתחות תקינה ובריאה, עצמאות ונפרדות כמה שניתן. אני מאמינה גדולה של הגישה הזו ומניסיון זה עושה להם רק טוב, אל תשכחי שיש להם האחד את השנייה כל הזמן בבית וזה מעבר לנוכחות פיסית אחד במחיצת השנייה אלא משהו פנימי בהרגשה התמידית שמלווה אותם כתאומים ותלווה אותם לאורח כל חייהם, ככל שיגדלו תחושות אלו יבואו יותר לידי ביטוי במערכת היחסים ביניהם ובמיוחד בגיל ההתבגרות.

אשמח לשמוע את תשובותיך לשאלותיי ומשם להמשיך את הדיון

בברכה,

אדוה דרור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו