מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תאומים בני חודש וחצידינה19/02/2012
שלום רב,
נולדו לי תאומים (בן ובת) לפני כחודש וחצי. בנוסף יש לי 3 ילדים גדולים יותר (גיל 10, 8 ו-4). אני שומעת כל הזמן על תינוקות בגיל זה שאמורים לישון בלילה לפחות 5 שעות אך במקרה שלנו זה לא עובד. . אני לא מצליחה לקבוע איזה שהוא סדר יום. יש תחושה קשה של בלגן גדול רוב הזמן. מן כיבוי שריפות והחלק הכי גרוע הוא בשעות הלילה כשהתאומים ערים גם בלילה. אוכלים כל 3 שעות ומתישים אותנו מאוד. למעשה אנחנו מתעוררים מדי שעה בלילה ולא ישנים כלל וכמובן נאלצים לתפקד בכל שעות היום
מצב זה קשה לי מאוד.
רציתי לברר מה אני עושה לא נכון. איך אני אמורה לקבוע סדר יום? ואיך אני גורמת לתאומים להתחיל לישון לפחות 5 שעות רצופות בלילה? אנחנו משתדלים שלא ישנו בין השעות 20-24 כדי שלפחות ישנו בלילה אך גם זה לא ממש עובד. אני לא זוכרת שהיו לי בעיות כאלה עם ילדיי האחרים.
חשוב לציין שהם נולדו במשקל 2.500 בשבוע 36.5 . הם עולים יפה במשקל ושוקלים כרגע 4.350 ק"ג. נראה כי הם עדיין הפוכים. ישנים יותר ביום ולא ישנים בלילה. איך הופכים את המצב הזה? אודה לעזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים בני חודש וחצי - תגובה
אדוה דרור21/02/2012דינה שלום,
ראשית מזל-טוב וכל הכבוד נשמע שיש בפנייך משימה לא פשוטה
ותקופה לחוצה מאוד ואינטנסיבית , ללדת תאומים לבית עם שלושה ילדים קטנים
זה בהחלט לא פשוט ונראה שאת עוברת תקופה מאוד מורכבת.
אני מקווה שקודם כל את דואגת לקצת עזרה לעצמך זה מאוד חשוב וחיוני
על מנת להסתדר בתקופה העמוסה הזאת, אפילו להיעזר במישהי לשעתיים שלוש
בצהרים על מנת שתוכלי לנוח ולנשום אוויר זה חשוב!
לשאלתך בעניין סדר היום , באופן כללי לקראת גיל חודש וחצי צריך להיווצר כבר סדר יום שכולל שנת בוקר קצרה, שנת צהרים יותר ארוכה ושנת לילה כאשר תינוקות ופעוטות זקוקים לשינה של כ- 10 שעות בלילה. מבחינת שעות שינה בלילה זה מאוד משתנה ותלוי בטמפרמנט של התינוק ובאלמנטים ביולוגים-סביבתיים, יש תינוקות שישנים לילה שלם ויש תינוקות שמתעוררים כל שעתיים שלוש. במיוחד כאשר מדובר בתינוקות קטנים שנולדו טרם זמנם הם מתעוררים יותר לארוחות וזה טבעי.
מבחינת סדר יום מציעה לך לבנות לו"ז קבוע, היות ומדובר בבית עם שלושה ילדים גדולים יותר ועם הרגלים וסדר יום קיים וגם ככה די עמוס. אם תרחיבי קצת מבחינת שעות והתנהלות של הבית אוכל לסייע לך יותר בבניית הלו"ז
בהצלחה ועם הרבה שעות שינה...
אדוה דרור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסדר יום לתאומים בני חודש וחצי
דינה22/02/2012ראשית תודה רבה על המענה. המצב כרגע הוא מן בלאגן אחד גדול. גם מבחינת הארוחות של התאומים אין סדר מכיוון שהתינוקת יונקת והתינוק לא. למעשה כרגע אין שום סדר יום. הם מכתיבים לי מתי הם ישנים, אוכלים וכדומה.
מבחינת סדר היום של הבנות הגדולות יותר מדובר בסדר יום רגיל - חזרה מבית ספר/גן. בילוי של שעות אחר הצהרים עם חברות, שיעורים, הכנה למבחנים וכד'. לקראת השעה 19 ארוחת ערב ואמבטיות. ביתי בת ה-4 נכנסת למיטה בין 8 ל8 וחצי והבנות הגדולות יותר בשעה 9 בערך. הבעיה היא שלאחר שסיימתי עם הגדולות מתחיל הלילה הארוך שבו התאומים ערים. גם כשאנו מנסים בשעות הערב לא לאפשר להם לישון הרבה זה לא ממש עובד. אני יודה לך מאוד אם תוכלי לרשום לי איזהשהוא סוג של לו"ז מפורט לשעות היום שאנסה לעבוד על פיו. יש לציין שכרגע במרבית הימים גם אי אפשר לצאת איתם החוצה מבחינת מזג האויר ובשעות היום הם משלימים את השעות שהם ערים בלילה. בקיצור הכול הפוך. הם גם לא יוצרים פער בשעות האכילה שלהם. כלומר מידי 3 שעות הם אוכלים כך שהם לא יכולים למעשה לישון לילה רצוף.
אני מוצאת את עצמי חסרת נסיון בנושא מכיוון שעם בנותיי הגדולות יותר המצב לא היה כך ובערך מגיל חודש וחצי הם ישנו כמעט לילה שלם.
תודה רבה על הנסיון לעזור .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסדר יום לתאומים בני חודש וחצי - תגובה
אדוה דרור25/02/2012דינה שלום,
אכן הלו"ז שלך עמוס ומעייף זה לא פשוט לסיים יום ובעצם להתחילו שוב
בלי הפוגה ומנוחה.
חשוב לזכור שכל ילד הוא משהו אחר , לכל ילד יש הצרכים שלו, הטמפרמנט שלו
הוא מגיע אל המשפחה בשלב אחר ובזמן אחר, גם אתם כהורים אחרים ממה שהייתם כשנולד הילד הראשון שלכם וכן הלאה, לכן אי אפשר לקבוע לו"ז מדויק אשר יתאים לכולם במיוחד לא כאשר מדובר בתאומים, כמו שאת רואה התאומה יונקת והתאום לא וזה כבר תהליך שמשפיע מאוד על שעות הערות והשינה שלהם.
בכל זאת יש מספר כללים שכדאי לפעול על פיהם , קודם כל חשוב שההתעוררויות בלילה
לא יהפכו לפעילות חברתית, תינוקות באופן טבעי מגלים אט אט את העולם ואת העובדה שהבכי שלהם מביא את ההורים אליהם ומספק להם חברה ונחמה ולכן חשוב לבחון איך אתם מתנהלים כאשר הם בוכים בלילה? מומלץ לבוא לתת מוצץ להרגיע במילה שתיים, לחבק ולהחזירם למיטה ולחזור לישון לא לשבת בחדר או להרגיע על הידים במשך זמן ממושך.
דבר נוסף , קשה יהיה לשלוט באופן מלא על סדר היום כאשר אחד התינוקות יונק והשני לא כי בדרך כלל כאשר יונקים יש אכן יותר ארוחות, לכן כאן עלייך לקחת החלטה האם את ממשיכה להניק ולוקחת בחשבון שיקח עוד קצת זמן עד אשר תוכלי להכניסם לסדר ארוחות מקביל או משנה את אופן ההאכלה שיהיה אפשר לתאם זמנים. אני הפסקתי להניק את התאומות שלי בגיל חודש וחצי כי זה הפך לבתלתי אפשרי מבחינתי האישית, הייתי מותשת! כמו שאמרתי חשוב לבדוק גם מה מתאים לך ואיפה את דואגת לעצמך כי בסופו של דבר אמא רגועה ונינוחה משפיעה גם על הנינוחות של ילדיה.
באופן כללי ההרגל שלאכול כל שלוש שעות צריך להשתנות פחות או יותר מהגיל בו נמצאים התאומים שלך וניתן לעשות זאת על ידי הפחתה הדרגתית של כמות האוכל כל פעם במשך כמה ימים.
מבחינת סדר יום כמו שציינתי בתגובה הקודמת
בדר"כ יש האכלה לפנות בוקר 5-4
קימה סביב 6-7 בבוקר
ארוחת בוקר סביב 9
תנומת בוקר של כשעה
ארוחת צהרים סביב 12
שנת צהרים של כשעה וחצי עד שעתיים
מקלחת בסביבות 18-19
ארוחת ערב
ושינה סביב 19:30 -20:00
לכל אחד עובד משהו אחר ואין כללים מדויקים את יכולה גם לנסות להעיר אותם לארוחת לילה בסביבות 23:00 ולראות אם זה משפיע ומשנה את הלילות.
בכל מקרה ככל שיגדלו קצת ויהיו פעילים יותר בשעות הבוקר ואת תלמדי להכיר יותר את הצרכים שלהם והצרכים שלכם כמשפחה, סדר היום יבנה ויסתדר.
בהצלחה ולילה טוב,
אדוה דרור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)