מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תאומים ומה שבינהםשלומית20/02/2012
יש לי כמה "בעיות" ,הקטנים שלי הולכים לישון ב7:30 אחרי ארוחת ערב טוהב ובריאה ,אמבטיה וחלב. את החלב (חלב רגיל)בם לוקחים במיטה:( אני יודעת שזה לא טוב אבל הבן שותה בכוס בישיבה ונרדם אחרי שסיים הבת לא מוכנה בכוס והיא עדיין עם בקבוק ולא נרדמת בלי(הוא המוצץ שלה) הבן קם באופן קבוע ב1 ומקבל מים ונראה שהוא צמא מאוד ושניהם מתעוררים ב5-6 בבוקר מקבלים שוב חלב וחוזרים לישון עד 7:30-8 ,במרפאה אומרים לי שיקומו ב5-6 ולא להחזיר אותם לישון כי זה הרגל רע????זה נכון?
אשמח לשמוע דעות
אך מונעים שיקום ב1 ?
בעייה שנייה הבן לא אוהב לישון צהריים (הם יושנים רק פעם ביום) הם הולכים לישון ב1 אחרי ארוחת צהריים והוא קם אחרי שעה ולפעמים פחות ואז הוא מעיר אותה. היא יכולה לישון שעתיים + אם לא התעוררה ממנו ,מה עושים? מפרידים?
הבעיה הנוספת והכי הכי שלי, הבת מרביצה לו ולוקחת לו כל דבר שישחק איתו, לפעמים הוא מוותר ולוקח משהו אחר ולפעמים בוכה (יש הרבה פעמים שהם משחקים ממש ממש יפה) וכשהיא מרביצה מושכת בחולצה דוחפת ומפילה אותו מהאופניים....הוא בוכה המון וזה נראה שנותן לה סיפוק. כשאנחנו אומרים לה לא או תופסים אותה היא יותר משתוללת ומנסה להגיע אליו שוב
אך מסבירים לה? הם נראים לי קטנים ולא מבינים
מצטערת על האורך:))))))))))תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים ומה שבינהם - תגובה
אדוה דרור21/02/2012שלומית שלום,
נשמע שידיך מלאות ושאת קצת מתוסכלת מנושא השינה ומהריבים בין התאומים שלך.
השמטת פרט מאוד חשוב והוא הגיל שלהם, בכל גיל יש מאפיינים התפתחותיים שונים הבאים לידי ביטוי בהרגלי שינה, גבולות , יכולת לדחיית סיפוקים, הקשבה וכדומה , על כן על מנת שאוכל לסייע לך אנא התייחסי לשאלות הבאות ומשם נמשיך:
בני כמה התאומים?
האם הם הולכים למסגרת כלשהי?
ילדים ראשונים? יש עוד אחים ואחיות?
באופן כללי לגבי החזרתם לישון אחרי שהתעוררו בשעה 5-6 בבוקר, אני חולקת על עמדת המרפאה ולא נראה לי הגיוני שילדים קטנים צריכים להיות ערים כבר ב5 בבוקר, זה ידוע ומקובל שתינוקות ופעוטות קמים בחמש בבוקר וחוזרים לישון , מה גם שצריך לחשוב על ההורים ואם השעות האלה משמעותיות לכם מבחינת התנהלות, זמן התאוששות בוקר, התארגנות וכו' אז בטח ובטח שלא צריך להתחיל את המירוץ כל כך מוקדם.
אשמח לשמוע ממך להרחיב בנושא השינה והמריבות ואת מוזמנת גם לעיין בתשובות קודמות בפורום המתייחסות למריבות בין תאומים
בברכה,
אדוה דרור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית תודה
שלומית21/02/2012המתוקים הם ילדים ראשונים שלי והם בני שנה וחודשיים, הם איתי בבית ופעמיים בשבוע יש להם חברה של ילד שאני שומרת עליו ואני מפגישה אותם הרבה עם ילדים של חברות ומשפחה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית תודה - תגובה
אדוה דרור25/02/2012שלומית שלום,
בהמשך לדבריך לגבי שנת לילה את יכולה לראות תשובות קודמות שלי בפורום באופן כללי התעוררות אחת בלילה היא טבעית ומתרחשת אצל הרבה תינוקות בגילאים האלה.
פתרון אחד לעניין יכול להיות להעיר אותו באופן יזום לשתיה לפני שאת הולכת לישון בסביבות 23:00 וכך אולי תמנע ההתעוררות בהמשך. בנוסף את יכולה לצמצם את כמות המים בכל פעם שהוא מתעורר במשך כמה ימים ואז הוא יתרגל לשתות פחות ואולי לא יתעורר.
כמו כן בחני את עצמך כיצד את מגיבה להתעוררות שלו, האם את מוצאת את עצמך מבלה זמן רב סביב זה, הוא מבהירה לו שעכשיו לילה צריך לישון וחוזרת לחדרך?
לגבי המריבות עסקתי בנושא הרבה בפורום, מריבות בין אחים הן דבר נפוץ, טבעי ומעבר לכך גם חיובי כיוון שהוא מכשיר את הילדים להתמודדות עם העולם בחוץ. אצל תאומים כמו בכל דבר העוצמה היא כפולה ומכופלת וצר לי שאינני אשת בשורות בעניין כי בדרך כלל זו רק ההתחלה. יחד עם זאת תגובתנו כהורים חשובה ומשמעותית למצבים אלו:
חשוב לזכור שמריבות הן חלק מהעניין, הן בריאות ומקדמות את התפתחותם של הילדים והשתלבותם בעולם בחוץ
יש לוודא שאנחנו לא מעודדים את התאומים לתחרותיות והשוואות - נטייה טבעית שלנו
(מי ראשון במקלחת....)
חשוב לא לתייג את התאומים כאחד "הרע" והאחד ה"טוב"
חשוב ליצור להם סביבה חברתית נפרדת , זמן נפרד עם אמא ואבא, זמן נפרד עם חברים או סבא וסבתא
יש לקבוע גבולות ברורים למריבה למשל מותר לריב , לכעוס אבל אסור להרביץ או להגיד מילים לא יפות.
התאומים שלך אומנם קטנים אבל זה בדיוק השלב בו הם לומדים את העולם ולאט לאט כל מה שתגידי ותלמדי אותם עכשיו יחלחל ויבוא לידי ביטוי בהמשך כך שלחלוטין את יכולה לדבר אליהם ולהסביר כמובן בקצרה ובפשטות, מה אזור ומה מותר.
בברכה,
אדוה דרור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)