מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משיכה בשיערותשלומית17/04/2012
אני אמא לתאומים בן ובת בני שנה וארבע ,הבת מאוד דומיננטית והבן יותר עדין. בכללי הם משחקים יפה אבל כבר כמה זמן היא מושכת לו השערות וצוחקת .ניסיתי הכל , ניסיתי לכעוס ,ניסיתי לגרום לה ללטף אותו, ניסיתי להסיח את דעתה....כלום לא עזר היא ממשיכה וזה כל כך חזק שהוא לא נושם מבכי אחרכך וכוקורע לי את הלב ואני גם כועסת עליה שחוץ מזה היא נשמה טובה .
אני מרגישה שהיא מנסה למשוך תשומת לב בצורה כזאת( לא שחסר לה כי אני איתם כל היום בבית) פשוט נראה שכשהיא רוצה אותי היא עושה את זה או כשהוא עסוק היא באה לו ואני מיואשת מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משיכה בשיערות - תגובה
אדוה דרור17/04/2012שלומית שלום,
לא קל לראות את הילדים שלך רבים ומציקים אחד לשני ובטח לא קל כאשר זה חד צדדי
ואינטנסיבי כפי שאת מתארת ובגיל צעיר. ראשית חשוב שתדעי שאת לא לבד בעניין וזוהי התנהגות אופיינית בקרב אחים, בקרב תאומים ובמיוחד בקרב תאום ותאומה, מערכת יחסים המאופיינת בדרך כלל בדומיננטיות של התאומה (אנחנו יודעים מי שולט בעולם באמת..(: ) .
בסופו של דבר במריבות בין אחים/תאומים כמו בכל דבר הקשור לגבולות, אנחנו כהורים צריכים לקבוע את הגבולות האדומים ולהיות עקביים ונחושים בתגובה שלנו על מנת שהילד ידע מה נכון ומה לא נכון. ההבחנה בכך שמטרת המשיכה בשיער היא השגת תשומת הלב שלך היא צעד חשוב לעניין. את נשמעת מתוסכלת כיוון שניסית מספר דרכים ולא הצלחת, על מנת להתמקד ולהצליח יותר שאלי את עצמך את השאלות הבאות:
1) מה הוא הגבול האדום מבחינתי, האם המשיכה בשיער, האם הצחוק? מה באמת חשוב לי שיקרה? והאם זה מציאותי? למשל חשוב לי שלא יריבו בכלל, זה מציאותי? לא! אבל חשוב לי שלא יהיו משיכות בשיער, זה כבר גבול ברור ומציאותי!
2) מה עושים כשעוברים את הגבול? בחרי תגובה אחת ודבקי בה לאורך זמן, אם החלטת שכאשר היא מושכת בשיער וצוחקת את מוציאה אותה נניח לפסק זמן הסבירי לה את זה באופן ברור ותתמידי בכך, מספר ימים של תגובה עקבית יבהירו לה שאת מתכוונת למה שאת אומרת
3) מה אפשר לעשות אחרת? למדי אותה כיצד היא יכולה להגיב אחרת כאשר היא כועסת, מתוסכלת, למדי אותה להביע את הכעס במילים
את יכולה להיעזר בספר מצוין שנקרא "איך לדבר שיהלדים יקשיבו, איך להקשיב שהילדים ידברו" ספר מאוד פרקטי ומתאים להתמודדויות ההוריות בגילאים האלה.
חשוב להבין שהילד צריך לדעת בבירור מה אסור, אולם גם מה מותר, צריך תמיד שתהיה לה אפשרות , חלופה כדי שלא תישאר עם רגשות התסכול והזעם.
מקווה שעזרתי, תוכלי למצוא בפורום תשובות קודמות שלי בנושא מריבות בין אחים ולהיעזר גם בהן, אשמח להרחיב עוד אם יש שאלות או אי בהירות
בברכה,
אדוה דרור
3)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשיכה בשיערות - תגובה
סימונה פלג18/04/2012בוקר טוב שלומית.
מתוך דברייך את מבינה את הצורך והרצון של בתך למשוך תשומת לב וזה נכון.
אתיחס לכמה דברים:
1.משיכת השערות לבנך - עושה רושם שכל אחד מהילדים מצא את מקומו בסיטואציה הנוכחית.
אחד הדברים שאנו כהורים יכולים להמעיט את הנישה שהילד חושב שזה המקום שלו היא להתיחס אל המקרה ביחד ולמה הכוונה?
כאשר בתך מושכת בשיער ללכת אליה ולחבק אותה. לא לדבר הרבה , לא לכעוס או להטיף. יחד עם החיבוק שבתך מקבלת באותו זמן לחבק גם את בנך.
בעצם שניהם מקבלים את החיבוק ששניהם צריכים או רוצים באותו זמן.
2. הנקודה השניה שאליה אני מסבה את תשומת היא זמן אישי עם כל ילד. למרות שאת נמצאת בבית עם הילדים כל היום. הצורך של כל ילד להיות עם ההורה לבד הוא צורך בסיסי וקיים.
הרי הם ביחד מרגע היווצרם וכן חשוב שאם תוכלי למצוא זמן אישי עם כל אחד הקשר שלך אליהם והם אלייך יקבל זוית נוספת של חיבור בינכם.
שיהיה בהצלחה. אשמח להתעדכן.
בברכה ויום טוב
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקסימות
שלומית18/04/2012איזה תשובות עמוקות ומפורטות ואוו תודה רבה כמה כייף שיש לאן לפנות
אעדכן בהמשך:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)