שינוי התנהגות של אחות תאומה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינוי התנהגות של אחות תאומה
    מיכל
    24/06/2012

שלום,
    יש לי תאומות לא זהות מקסימות בנות שנה ושמונה חודשים עוד כמה ימים.
    אחת תמיד הייתה חברותית יותר, מלאת שמחת חיים, דורשת הרבה פחות תשומת לב, משחקת יותר באופן עצמאי והשנייה הייתה מאוד פינוקי,נדבקה אלינו נורא, שיחקה פחות באופן עצמאי. מי שהייתה מאוד פינוקי נפתחה בהדרגה מאז שהתחילה ללכת, שמחה יותר, שרה ורוקדת ונראה שחלה התקדמות עצומה אצלה גם בגן. ודווקא החברותית פתאום לאחרונה שינתה את התנהגותה. מאוד פינוקי, נצמדת אלינו, פחות עצמאית, בוכה לעיתים קרובות גם ללא סיבה, עושה דברים שאסור כמו משיכת שיער לאחותה, פתיחת ארונות וכדומה כנראה כדי למשוך תשומת לב כי היא מסתכלת עלינו ויודעת שזה אסור (גם בעבר היא הייתה מאוד שובבה, זה דבר שנשאר ואולי קצת התעצם). בגן גם אמרו לנו שהיא מאוד עצבנית ובוכה ומתנהגת אחרת מהרגיל.

אני מאוד מודאגת ומקווה שהמצב יחזור לקדמותו. היא ילדה כל כך שמחה והיא פתאום השתנתה כל כך. אנחנו חושבים שאולי זה קרה בעקבות כך שאחותה נפתחה ובולטת יותר והיא פתאום מרגישה שתופסים את מקומה? אנחנו מהיום שהן נולדו נותנים לשתיהן המון תשומת לב ולכן אני לא בטוחה אם זה המקור לבעיה.

אני אשמח לדעת אם יש לכן המלצה עם מי אני יכולה להתייעץ לגבי זה.
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שינוי התנהגות של אחות תאומה - תגובה

סימונה פלג
    24/06/2012

שלום מיכל,
    אני מסכימה איתך: את מתארת מצב בו שתיהן הכירו וידעו את מקומן - כל ילד במשפחה, בין אם זה תאום או ילד שנולד בנפרד יש לו את הטריטוריה ואת המקום שלו. ואכן, כאשר ילד אחד זז מהטריטוריה שלו הוא משנה את המאזן המוכר וזה משפיע על בני המשפחה האחרים.

אם תרצי, אשמח לעזור לך באופן פרטני להכיר את השינוי שחל במשפחתך מזווית אחרת, ולהתמודד איתו.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו