מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הנקה של תאומיםשאלה03/07/2012
אני בהריון עכשיו, חודש 7 עם תאומים.. ואני תוהה מה יהיה עם הנקה.. אפשר לעשות את זה?
עדיף בקבוקים? מה עם שניהם יבכו באותו זמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה של תאומים - תגובה
סימונה פלג03/07/2012שלום לך,
תחילה שיהיה בשעה טובה ולידה קלה.
אני מניחה שאת שואלת אינספור שאלות והמחשבות מתרוצצות.
1. לגבי ההנקה - כאם לשלישיה אני לא הנקתי. כך שתהליך ההנקה לא מוכר לי. בהיכרותי אימהות לתאומים שהניקו הן שילבו את ההנקה עם הבקבוק.
2. האם אפשר להניק שניים? תוכלי לנסות, ואז תדעי האם זה נכון עבורך ואיך את מרגישה עם ההנקה בכלל.
3.כאשר שניהם יבכו באותו זמן, וסביר להניח שיהיו מצבים כאלה, היתרון בבקבוק שאת יכולה להאכיל את שניהם באותו זמן, כל אחד מקבל את הבקבוק שלו כשהוא בסלקל שלו. מה שיותר קשה אם תיהיה הנקה מלאה לשניהם.
שיהיה בהצלחה.
אשמח לענות על כל שאלה,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנקה של תאומים - תגובה
אדוה דרור05/07/2012שלום לך,
ראשית מזל טוב והרבה בריאות
שנית , לי יש תאומות כיום בנות 12 כשהן נולדו
אני הנקתי אותן הנקה מלאה במשך חודש וחצי ואח"כ
חודש וחצי משולב עד שעברנו לבקבוק.
מבחינתי ההנקה הלכה מצוין לא הייתה בעיה של ניווט בין שתיהן יותר ממה
שיש תמיד בין תאומים, גם עם אוכל , אני אף פעם לא האכלתי בו זמנית
מבקבוק , זה תמיד הסתדר איכשהו, מחכים כמה דקות, מרגיעים בסלקל או נדנדה
או כמובן אם יש עוד מישהו בבית אז הוא מסייע.
בסופו של דבר להיות הורה לתאומים משמעו ללמוד לנווט ביניהם, ללמוד
ל"חלק" את עצמך באופן המיטבי לך ולהם, זה אף פעם לא יכול לצאת מושלם
כי באופן טבעי כאשר ילד צריך להמתין לתורו הוא חש תסכול,ואת כאמא רוצה לתת לכל ילד שלך את ההכי טוב שלך. אולם חשוב לזכור כי התסכול הזה הוא חיובי והוא מכשיר אותו לחיים עצמם בהם יש סביבנו הרבה אנשים וצרכים.במבט חיובי התאומים לומדים להסתדר בחברה מהר מאוד כי מההתחלה הם לומדים מיומנויות של דחיית סיפוקים, שיתוף פעולה , התחשבות באחר.
מבחינת הנקה כהנקה וכל התלבטות הורית, הכי חשוב שתבחרי את הדרך הנכונה לך
ואשר משתלבת עם אורח החיים בבית שלכם ועם האמונות והערכים שלך.
אני אישית חושבת שהנקה חשובה מאוד לקשר הורה ילד ולמערכת החיסונית של התינוק, יחד עם זאת, אם זה בא על חשבון שלוות הנפש של האמא באופן דרסטי זה בוודאי לא שווה.
שיהיה בהצלחה, את מוזמנת להמשיך, להתעניין ולשאול
בברכה,
אדוה דרור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)