מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תאומים שהופרדו בחטיבותאמא מודאגת17/03/2008
שלום רב
יש לי תאומים בניי 12 וחצי בן ובת במהלך כל השנים למדו יחד בגנים ובבית הספר היסודי השנה הם עלו לחטיבות ובמיון שעשה משרד החינוך הם הופרדו תחילה אני חששתי ויכולתי לערר אבל מכיון שכל אחד מהם יצא עם חבריו החלטתי להשאיר את העיניין ככה .
הילדה הרבה יותר עצמאית בעלת בטחון ומסתדרת לבד בד"כ
הילד הרבה יותר פחדן לא עצמאי ובעיקר מאודדדד רגיש
מאז הפרידה ביניהם קשה לו מאוד .הילדה נהנת ללכת לביה"ס תמיד משבחת את המורות והמנהלת והוא לעומתה כל הזמן מקטר לא טוב לו המורות רעות המנהלת רעה יותר הוא היה תלמיד חרוץ ויש לו ירידה משמעותית יש לציין שבחטיבה שלו הרבה יותר נוקשים עם המשמעת ועונשים ואצלה בחטיבה הרבה יותר רכים ועובדים עם התלמידים יותר בדרך הפסיכולוגית בדיבורים וגם בעונשים אבל גם המנהלת וגם המורות הם בעיקר חברים של התלמידים ונותנים תחושה נהדרת לילדים
אצלו הפוך המורה תמיד מתקשרת לאבא שלו ויש לציין שהאבא יותר נוקשה ממני הוא מעניש אותו וככל שאנו מענישים הוא מתמרד יותר וכועס יותר הוא אוהב יותר כשמדברים איתו ומסבירים לו בצורה יפה ועובדה שכשאני משוחחת איתו בצורה יפה ורגועה הוא מבין את הדברים משתפר ואפילו מבקש סליחה כשצריך.אני ספרנית במקצועי ולא פעם באים תלמידים שתיי החטיבות ואני מגששת את העיניים בכדיי לראות אם רק הבן שלי מתלונן אבל למרבה הצער מהחטיבה שלו כל הילדים עונים חטיבה חרא(סליחה על הביטוי) מורות חרא מנהלת כלבה
ולעומתם תלמידים מהחטיבה של ביתי מתמוגגים מהעונג בחטיבה .
אני מאוד רוצה להעביר את בני לחטיבה של הבת האם עליי לעשות זאת לטובת בני בעלי לא מעוניין ולא מסכים בשום אופן להקשיב לילד כל מה שהמורות אומרות לבעלי קדוש מחר יש לי פגישה עם המחנכות והמנהלת איך להגיד להם את מה שאני חושבת על החטיבה? האם עליי להציע להם לשנות גישה עם הילדים? האם בכלל יש לי את הזכות?הדבר הכי חשוב יצא לי לקרוא מכתב של ילד מאותה חטיבה שניסה להתאבד שבכתב כתב על כל אותם תלונות של בני נגד המורות והמנהלת איך לומר להם שאני יודעת מהסיפור? ושזה מוכיח המון?
תודה מראש וסליחה על המכתב הארוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר עם בית ספר
ורד בן פורת17/03/2008שלום לך. הסוגיה הקשה שאת מעלה אמנם לא קשורה לתאומים, אבל אולי מה שמטריד אותך כאמא לכאלו היא שאחת "הצליחה" עם ההפרדה והמקום שהיא נמצאת, השני ממש לא, והצורך לאזן ולהשוות רק מקשה על המצב המורכב ממילא. ה"כובע" שלי כאן לא מתאים לסוגיה הסבוכה שהעלית, ואני מציעה לך להפנות אותה לפורומים מקצועיים שעוסקים ביחסים עם בית הספר בגילאי ההתבגרות, ולנסות להתייעץ מה עלייך לעשות. ממליצה לך על הפורום כאן שעוסק בהורים ומתבגרים, או פסיכולגיית ילדים. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)