מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האחד שתלטן והשני ותרןשירלי17/06/2013
שלום,
יש לי תאומים זהים בני 4.5 שנים. יש להם מערכת יחסים מאוד מורכבת והם מאוד זקוקים אחד לשני. כיום הם באותו גן (על אף שהגננת המליצה כבר השנה להפריד ביניהם) ושנה הבאה הם יהיו בגנים נפרדים בכדי שכל אחד ייפתח את עצמו וזהותו ללא תלות בשני.
הבעיה היא שיש אח אחד שהוא רגיש יותר, שתלטן, עם התקפי זעם וכמעט כל הזמן מחליט בשביל השני ואילו השני מוותר על כל דבר בשבילו, עד כדי כך שלפעמים אני מתערבת ולא מסכימה שיוותר.
השאלה היא האם אני צריכה לא להתערב? האם אני צריכה לקחת לשיחה את האח הדומיננטי או את האח השני? נא עזרתכם.
תודה,
שירלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האחד שתלטן והשני ותרן - תגובה
סימונה פלג18/06/2013בוקר טוב שירלי.
יחסים בין אחים מורכבים ממגוון תכונות והתנהגויות. כל שכן כשמדובר באחים שנולדו יחד.
זה נכון לא להתערב, עד גבול מסויים. אם תראי שאחד האחים מגיע למצב של אלימות אז כן תתערבי.
זה נכון גם לא להסביר ולדבר כל הזמן על היחסים בינהיים כי זה שם כל אחד מהם במשבצת שהוא לקח על עצמו.
זה נכון להפריד בינהיים שנה הבאה על מנת שכל אחד יחחוה את היחודיות שלו ואת ההתפתחות האישית שלו.
אז מה כן?
מינון.
מינון בתגובה שלך כלפיהם.
לאפשר להם להסתדר בכוחות עצמם אחד עם השני . ובמיוחד אם הם באים אליי" להתלונן"...
לתת להם את היכולת לפתור את הויכוח או הסיטואציה שנקלעו אלייה.
לשים לב שדיבור יתר מביא תוצאה הפוכה .
אם באים אלייך ל" לתלונה או לתשומת לב ,להפריד בינהיים לחשוב על מה שהיה ולהגיד להם שכשנרגעו יפתרו את הדלמה לבד.
לאפשר להם לבד...
האמיני לי שהם יכולים.
שיהיה בהצלחה.
אשמח להתעדכן.
בברכה,
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)