מכות בין תאומים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מכות בין תאומים
    שנידן
    22/03/2008

שבוע טוב, התאומים שלי בני שנה ושלושה חודשים כמעט. בן ובת.
    הבן שנולד קטן יותר תמיד פחדנו עליו שהבת תכה אותו . אך התחלפו היוצרות, בלי שום קשר ששניהם זאטוטים אפילו לא שוקלים 8 קילו.
    אך הבעיה היא שהבן בכל הזדמנות מושך לבת בשערות ואפילו נהנה מכך. עבדתי בשיטת עונש בלול, מסר שאסור אך זה לא עזר. האחים הגדולים צועקים עליו, למרות שאני לא מרשה.
    כיצד אני צריכה להתייחס לסיטואציות אלה? אני רוצה לציין שגם לי הוא מושך בשיערות וצוחק מזה.

בנוסף, תופעה שגם מדאיגה אותי , הילד מכה את עצמו. באמצע האוכל בעיקר, או סתם בלול הוא נותן לעצמו בוקסים בצידי המצח וצוחק. בהתחלה אמרתי שאסור, עכשיו אני מתעלמת, אך התופעה ממשיכה.

כיצד עלי להתייחס ב-2 הסיטואציות הנ"ל.
    בתודה ושבוע טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מכות בין תאומים

הוספת תגובה

• עקביות בגבולות

סיגל לוי
    23/03/2008

שלום לך
    הם עדין קטנטנים. ההבנה שלהם היא עדין חלקית
    דווקא זה מעודד שפעם חששתם שהיא זו שתכה והיום זה הוא - זה אומר שכל אחד מהם חופשי להיות בתפקיד ה"חזק"
    צריך פשוט להיות עקביים - לומר "לא", "אסור" לשחרר את השיער, שהטון יהיה ברור שאינך מרוצה ממה שהוא עושה. להערכתי עונש בלול אינו תורם, כי הוא אינו מסוגל לקשר בין מה שהוא עשה לעונש כך שלא נראה שיש בכך תועלת. כן אפשר להניח אותו אם הוא על הידים ולומר "די, זה כואב לי", או "לאחותך".
    זה גיל שבהדרגה לומדים את הגבולות. כל אחד מנסה. כל אחד צריך לשמוע את ה"לא" בנפרד. "לא" אחד משותף אינו מספיק לשניהם.
    בהקניית גבולות צריך עקביות והמון סבלנות ובעיקר שמדובר בתאומים
    בהצלחה
    סיגל לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו