מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צריכה עזרה!!!!!אלונה30/10/2013
היי לכולם!
שמי אלונה, אם לתאומים לא זהים (בנים), בני חודשיים.
בעלי נימצא רוב הזמן בעבודה וכשהוא בבית אז לא כל כך עוזר. אנחנו גרים על סבתא שלו (על כיסא גלגלים). כך שרוב העזרה אני מקבלת מאימא שלי שמגיע בערך פעם ביומיים ל3-4 שעות...
יש לי מספר בעיות...
גזים,
אחד ישן שני ער,
אוהבים ידיים וכל הזמן דורשים יחס (כמה דקות לבד והצרחות מגיעות, כך שכל! אבל כל היום אני לא יכולה לזוז מהם!)
בין כל זה אני עושה את כל המטלות בבית, וישנה אולי 3 שעות ביממה, מחה שמוביל לתסכול, עצבים והרבה כעס.
בבקשה עם יש למישהו עצה טובה, אשמח עם תכתבו.
תודה מראש, אלונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עזרה!!!!! - תגובה
סימונה פלג31/10/2013אלונה יקרה,
אני מבינה את הקושי שאת מתארת.
לגדל ילד אחד כרוך באתגרים לא פשוטים כל שכן שני ילדים.
1. לקבל את העובדה שכל אחד מהילדים אוכל , ישן, עושה את צרכיו בזמן שלו ובקצב שלו. לעיתים נדמה לנו שאם הילדים נולדו יחדיו אז הם יעשו את התהליכים שלהם יחד.אך לא כך הוא הדבר, להפך ככל שתוכלי להכיל את הקצב האישי של כל אחד בנפרד כך יהיה יותר קל לכשיגדלו.
2. לגבי הרצון שלהם ליחס, אנני יודעת עד כמה בגיל הזה הילדים דורשים יחס. אני כן יכולה להבין שאם את עייפה או מותשת או במתח ....ובצדק האווירה וחוסר בשקט עוברים אליהם ומכאן גם החוסר שקט שלהם.
3. האם יש לך אפשרות לקבל עזרה פיזית נוספת על מה שיש לך עכשיו?
4. האם יש אפשרות בסןפי שבוע שבעלך או מישהו יצא איתם כדי שאת תוכלי קצת להתאורר?
5. האם כשאת יוצאת איתם לטיול בחוץ ,את יכולה להבחין שהם יותר רגועים?
אשמח לענות לך יותר ןנסות להאיר את התקופה הקשה שאת עוברת עתה.
בברכה,
סימונה פלג,
אמא לשלישייה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריכה עזרה
אלונה31/10/2013שלום סימונה,
קודם כל תודה על המענה המהיר :)
ברור שאני תמיד בודקת ומנסה להבין ממה נובע הבכי: העם חיתול יבש, או אולי הם רעבים (הם אוכלים כל שעתיים וחצי- שלוש), עם קר או חם להם או שאולי משהוא מפריע כואב... בדרך כלל הכל תקין, ואז כשאני עוזבת אותם לבד גג שלוש דקות והבכי מתחיל שוב.
בחוץ... בהחלט 95% הם רגועים וישנים.
בקשר לעזרה פיזית נוספת, לצערי זה בלתי אפשרי...
אולי תוכלי לתת לי כמה טיפים לשינה רצופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריכה עזרה - תגובה
אדוה דרור31/10/2013אלונה שלום,
אני קוראת את מה שאת כותבת ונזכרת אחורה 13 שנה (התאומות שלי בנות 13) על השבועות הראשונים שבהם בעלי ואני הרגשנו כאילו אנחנו ברכבת הרים, זה אכן מאוד מאוד קשה, מעייף ומתסכל במיוחד כשאין עזרה.
אני מציעה קודם כל שתשבי לשיחה עם בעלך ותעשו תיאום ציפיות, גידול תאומים הוא שונה מאוד מגידול ילד אחד ומצריך שותפות טובה וחלוקת תפקידים. אני חושבת שזה הבסיס מבחינתך על מנת שתוכלי להרגיש קצת יותר טוב, לפעמים זה לא קל בזוגיות לנווט אבל אני מאמינה שאם שמים את הדברים על השולחן בצורה נעימה ומכבדת זה קודם כל תורם להרגשה הפנימית ולכך שלא תסתובבי עם התסכול והקושי , אפילו אם בעלך מבחינה אופרטיבית לא יכול לסייע הסיוע הנפשי גם חשוב.
מדברייך אני שומעת שבסופו של דבר כמו שסימונה כבר התייחסה את זקוקה לאוורר את עצמך, למצוא קצת זמן לנשום בלשוננו... אני ממליצה שכאשר אמא שלך באה לעזור תעשי לעצמך כלל ששעה אחת לפחות מתוך הזמן אז את מתנתקת ונושמת אם זה בלצאת לשבת בחוץ ואם זה בללכת לישון, גם כשאין כמעט זמן ואין עזרה את עדיין יכולה בארגון נכון למצוא לעצמך פרק זמן קצר שיסייע לך לנשום אווויר.
בנוסף יש עמותה שנקראת אם לאם היא פועלת בכל מיני מקומות בארץ הייתי ממליצה שתבדקי אם יש לך באזור ותתקשרי איתם יש להם מתנדבות שבאות לבית לעזור בדיוק במצבים כאלה שכל כך עמוס כמו אצלך. הן גם יכולות לסייע בהדרכה וטיפים לנושאים שמתקשים איתם.
כהורים לתאומים אם נפנים מהתחלה שלא בושה לבקש עזרה ושאחד הדברים המקלים ביותר על ההתמודדות זה העזרה מסביב אז הרבה יותר קל להתמודד עם האתגרים הכרוכים בהורות לתאומים!
אם לא תסתדרי במציאת אם לאם שלחי לי מייל לפרטי עם מקום המגורים שלך ואנסה למצוא לך לפעמים יש פרויקטים זהים בשם קצת שונה.
בהצלחה !
אדוה דרור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואי תודה!
אלונה01/11/2013אדוה דרור, תודה לך מכל הלב! אחפש מה יש לנו בסביבה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריכה עזרה - תגובה
סימונה פלג02/11/2013שלום אלונה,
מה שלומך?
בשמחה אכתוב לך טיפים לשינה
1. עקביות בפעילות ההכנה לקראת השינה. כלומר, רוטינה חוזרת על עצמה.
2. כל ילד במיטה שלו, החדר חשוך,
3. כאשר את נגשת להרגיע , לא לדבר או להגיע לאיזשהי תקשורת מעורת עם הילד.
4. כאשר אוכלים בלילה, החדר נשאר חשוך, לא ליצור תקשורת מילולית או כזו שיכולה לעורר סקרנות או התענינות.
את מוזמנת ליצור קשר .
שבוע מבורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)