תאומים בן ובת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תאומים בן ובת
    רוני
    24/05/2014

שלום,
    יש לי תאומים בן ובת בני ארבע וחצי - מדהימים,!, התפתחות תקינה - שכלית חברתית ממש הכל בסדר תודה לאל. אציין כי לפני 9 ח' ילדתי בת נוספת.
    בזמן האחרון אני נתקלת בקושי מסוים שהיה קיים רק טיפה התעצם ואשמח אם תעזרו לי.
    שמתי לב (וגם הגננת) שהבת קצת מובילה יותר מבחינה שכלית (כמו רב הבנות בדכ) כלומר דורשת כבר לכתוב אותיות, אוהבת לצייר, משחקת יותר משחקי קופסה והוא קצת פחות ולכן הגננת המליצה על ריפוי בעיסוק. אני מבינה שהוא פחות אוהב לצייר ולכתוב (גם אני כזו אגב) . בנוסף בזמן האחרון החל לכסוס ציפורניים ולחטט באף בצורה כמעט בלתי פוסקת. שמתי לב שכשהוא משחק איתה לבד היא מנחה אותו ומדריכה אותו ותוך כדי שם את היד באף או בפה.בנוסף מציק לה קצת יותר בזמן האחרון (אציין כי למרות זאת מסתדרים ומשחקים יפה)
    מתחילה להלחיץ אותי עצם העובדה שהיא מובילה יותר וכי ההשוואה לעיתים היא בלתי נמנעת למרות שאני בכל מאודי מנסה שלא להשוות ושהדבר יוריד לו מהביטחון העצמי או יפגע בו.
    אשמח לקבל כל עצה/הכוונה/דעה/ ביקורת כל דבר
    ...
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תאומים בן ובת

הוספת תגובה

• תאומים בן ובת - תגובה

סימונה פלג
    25/05/2014

צהרים טובים רוני,
    את מציינת כמה עובדות כמו
    לידת תינוקת חדשה
    הבדלים התפתחותיים בין בנים לבנות
    עובדה נוספת ( ולדעתי חיובית)גננות ולחות לריפוי בעיסוק כשהן מרגישות שכדאי שעוד מישהו יסתכל על הילד. ולדעתי זה מצויין. עוד עין לא תזיק.

כסיסת ציפורנים וההתעסקות באף מעידים על שינוי שהילד חווה וזו דרכו להתמודד עם השינוי. בנוסף לאחות שדי מובילה אותו. אני רוצה לתת לך טיפ ואולי את כבר עושה אותו: לא להעיר או להסב את תשומת הלב לעניין הציפורנים והאף.

בדינמיקה שבינהם הייתי ממזערת את ההתערבות שלי. ומביאה אותם למציאת פתרונות אם עולים ויכוחים או חילוקי דעות בינהיים.
    במערכת יחסים בין אחים זה טבעי שנראה את הילד הדומיננטי יותר והילד הפחות דומיננטי.

השוואת בין ילדים לא נמנעת אך יחד עם זאת כהורים חשוב שאני שם לב לא להיכנס לפינה זו ולכבד כל ילד בקצב ובהתפתחות האישית שלו.

אם יש לך אפשרות להיות עם כל ילד בנפרד בזמן מסויים ומוגדר פעם בשבוע זה יהיה מצויין.
    חלוקת תפקידים לתאומים. דבר שיצור אצלם תחושה של " סומכים עלי" " אני מועיל"

מקווה שנתתי כמה נקודות אור.
    אשמח להתעדכן איך הולך.
    המון בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו