מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוג זהה לתאומות זהות ?שרה12/02/2015
שלום רב, תאומותיי (זהות) בנות 10. כיתה ד.
אנו מתגוררים בארה"ב מזה כשנה, והן לומדות באותה הכיתה (בארץ היו בכיתות נפרדות).
אני מתקשה לייצר ביניהן הפרדה של ממש.
רשמתי אחת מהן לחוג כדורגל, כי היא באמת יותר אקטיבית וספורטיבית ובענייני "ספורט בנים" וכד'.
היא נרשמה לחוג עם חברתן הטובה מהכיתה, אבל אז התאומה השניה רוצה גם להצטרף לאותו החוג, אך הראשונה מסרבת להיות איתה באותו החוג, ואף מאיימת לפרוש ממנו אם אחותה תצטרף.
אני מניחה כי היא מעוניינת בקצת "מרווח נשימה" מאחותה התאומה (היא טוענת שהיא מרגישה שיש לה זנב כל הזמן...)
לציין כי האחות (השניה) לומדת בחוג פסנתר. כך שאינה נטולת כל חוג. והיא גם מאוד כשרונית בתחום.
אני תוהה כיצד עליי להחליט - האם לצרף את אחותה לחוג בכל מקרה, ובכך לפגוע בצורך של השניה בנפרדות, ובאינדוידואליות ?
האם לא לצרף את האחות לחוג ובכך לאפשר לאחות התאומה "לנדות" אותה ? ולמנוע ממנה חוג שהיא מעוניינת בו רק כי "אחותה אינה מסכימה ?
ניסיתי לברר האם יש קבוצות נוספות אך אין. זו הקבוצה היחידה שקיימת. והיא גם אינה מעוניינת במקום אחר.
מה הפתרון הנכון יותר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוג זהה לתאומות זהות ? - תגובה
סימונה פלג13/02/2015שלום שרה,
כאם לשלישיה אני ממש מבינה את ההתךבטות ו ההתמודדות בסיטואציה שתארת.
האם האחות התאומה שרוצה להצטרף לחוג באופן עקבי הולכת לאן שאחותה הולכת?
אחת הדרכים לבנות את האינדבידואליות אצל כל אחד מהילדים, זה לתת לכל אחד מהם זמן אישי, שם מתפתחת מערכת תקשרותית מאוד אישית ואם הזמן פתוחה להדבות,
לא הייתי שולחת את האחות לחוג ובכך מרחיקה את השניה, אלא אם כן זה משהו שמאוד מדבר אליה והיא מאוד אוהבת.
אבל כדבר ראשון הייתי מבררת איתה לבד , מאיזה מקום היא רוצה להיות בחוג,
בכל מקרה הייתי מסבה את תשומת ליבה ךהשלכה של הצטרפותה לחוג לגבי אחותה.
אשמח להתעדכן איך הסתדרתן.
בברכה,
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)