מריבות בין תאומים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מריבות בין תאומים
    לילי
    05/08/2015

שלום רב,
    יש לי תאומים בנים לא זהים בני שנתיים ועשרה חודשים. שני ילדים מקסימים , נמצאים באותו המעון שם נטען שהם מבלים את רוב הזמן ביחד מבחירה. ועד לאחרונה הסתדרו מצויין בניהם. לאחרונה גברו המריבות בניהם כשלרוב יש להם מבנה שחוזר על עצמו:
    תאום אחד רוצה את מה שיש לאח שלו והאח מסרב לתת לו. כאשר הוא לא נענה הוא בא אלי ומתלונן על זה שאח שלו לא נותן לו. לפעמים זה גם מסתיים באלימות מצד תאום ב' שלא מעוניין לחלוק. נכון להיום תאום א' מגיע אלי להתלונן על כל שטות " אמא הוא צועק" "אמא הוא לא נותן לי" "אמא זה שלי" ונוצר מצב שיש לי כביכול בבית "קורבן" ו"בריון". אני מבינה שהדרך הטובה ביותר להתמודד עם התנהגות כזו היא לתת להם להסתדר לבד, ושהתערבות מצידי רק תלבה את האש. האתגר שלי הוא איך עלי להגיב לתאום המתלונן בכל פעם שהוא פונה אלי. האם בגיל הזה זה בסדר להגיד לו תסתדרו לבד? האם אני בכלל צריכה לענות לו? לא נראה לי נכון להסיט את הראש ופשוט להתעלם, ומצד שני אני רוצה שהוא ילמד להתמודד עם אח שלו.
    עצות יתקבלו בשמחה - אנא זכרו שמדובר על ילדים שעדיין לא מלאו להם 3 (הם מפותחים יפה לגילם)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מריבות בין תאומים

הוספת תגובה

• מריבות בין תאומים - תגובה

סימונה פלג
    07/08/2015

בוקר טוב לילי.
    קראתי את דברייך בעיון רב. חזרתי אחורה בשנים כאשר בנותיי היו קטנות.
    אנסה לעזור לך בשלבין שציינת:
    1. עד לאחרונה הסתדרו מצויין - עם כל גיל אנחנו כהורים מוצאים עצמינו מאותגרים מכל הבחינות. ואי ההסתדרות של הבנים מראה על גדילה והתפתחות ומקום טבעי שכל אחד רוצה לתפוס את המקום האישי שלו. זה נעשה על ידי התנהגויות שונות שילד מאמץ, מגלה ובודק לאן זה לוקח אותו. כך שזה הגיוני השינוי שאת חווה בהתנהגותם אחד כלפי השני.
    2.כהורים לתגובתינו יש משמעות מאוד מאוד לתפיסתו של הילד את מקומו ואת התפקיד שהוא הולך לאמץ. ונכון אם ההתיחסות שלנו והתגובה שלנו לילד שמתלונן כל פעם תיהיה רבה מימדים הן מבחינה רגשית והן מבחינה התיחסותית. יש סיכוי שהילד יתםוס כאן איזשהיא תפיסה משלו שמשתלם לו.
    ובכל זאת איך נגיב בלי להעצים?
    קודם נקשיב למה שהילד אומר. נחבק ונשמע. האמירה שיכולה להיות ניטראלית ולא תפתח אצלו דפוס התנהגותי שלא נרצה היא:
    אני יודעת ש...
    אני מרגישה שאתה..
    מה אתה חושב שכדאי לעשות...
    כאן אנחנו נותנים לילד את האפשרות לבחירה איך לקבל את הדברים ויתרה מזו נותנים ל אפשרות לביטחון לעשות עם זה מעצמו...

אני מסכימה איתך לחלוטין ... לא להתעלם. כן להתיחס אבל לתת אפשרויות פתרון שיבואו מהילד.
    בברכה
    סימונה פלג
    אשמח להתעדכן בהמשך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו