מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עקשנותמילה03/12/2015
יש לי שתי תאומות בנות 3 שנים ו5 חודשים. התאומה השניה מאוד עקשנית במיוחד בתקופה האחרונה הוא עושה כל הזמן בעיות. בבוקר כשאני רוצה להלביש אותה היא מתנגדת אני נותנת לה לבחור מה היא תלבש וגם זה לא עוזר, היא בוחרת במשהו ואחר כך אומרת לי לא רוצה ללבוש בוחרת במשהו אחר וגם לא לובשת וכך הלאה.. ע ד שאנחנו נאלצים להלביש אותה בכוח יחד עם כול הבכי והצרחות. בלילה היא מתעוררת לוקחים אותה לשירותים היא מתחילה לתת לנו מקות ולמצוא סיבות לעשות בעיות למשל לא רוצה את הסמיכה, הבגדים מציקים לה וכו.. בהתחלה נענינו לבקשתה אבל עכשיו אין לנו כוח אי אפשר לסבול את זה כול הזמן. היא מתרתרת אותנו. אנחנו לא יודעים איך להתנהג איתה ?!
יש לציין שאני בהריון לא יודעת אם לזה יש קשר ?!
אשמח לעזרה וייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקשנות - תגובה
סימונה פלג03/12/2015בוקר טוב מילה.
העקשנות שאת מתארת אכן יכולה להתיש ולעקשות על ההתנהלות בבית. ובמיוחד כשאת בהריון. אני לא יודעת אם יש קשר להריון. אך יכולה להגיד שיש קשר למה שאתם מרגישים ומה שהילדה קולטת. ומבינה שיש לה כאן אפשרות לעשות מה שיכולה.
אני מציעה לחשוב עם בן זוגך. על סיטאציה אחת בלבד ששם אתם לא מוותרים ומתעקשים איתה על בדרך שנראית לכם.
אתן דוגמא.
בבוקר: אם ואני מבינה שכך הוא הדבר. היא בוחרת את פריט הלבוש שרוצה. עלייה להבין שזה מה עלייה ללבוש ולאלהתחיל לבחור דברים אחרים מהארון. אם לא רוצה ללבוש מה שבחרה. שתלך עם הפיגמה לגן. כלומר אתם לא משתפים פעולה אם התנהגותה הנטלטלת.
להתחיל עם דבר אחד שבו אתם לא מוותרים.
אם יש נושא מסויים שעולה לכם. את יכולה לכתוב לך ואעזור לכם להתארגן איתו ואז לתאת לדרך.
שיהיה בהצלחה.
אשמח להתעדכן.
בברכה
סיממונה פלג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מילה04/12/2015שלום
קודם כל תודה רבה לך על העצה.. כנראה אנחנו צריכות לחזור להיות יותר אסרטיביים.. אמת אנחנו היינו הורים שמציבים גבולות ברורים וגם עם זה היו בעיות.. חשבנו שאנחנו מגזימים קצת ולכן התחלנו קצת להרפות. לא רוצים להזיק לילדה.. כול הסיפור של ההתנגדות התגבר במיוחד בתקופה בה עברנו לביגוד החורפי. בהתחלה כמו תמיד הייתי מוציאה לה בגדים והיא לובשת אותם ואין בעיות, כשעברנו לפוטרים היא כול יום עשתה סיפור היא לא רצתה ללבוש כלום אפילו התחתונים מציקים לה.. אז אמרנו אולי באמת זה מציק לה. אבל אחר כך אפילו בגדים יותר דקים שלבשה קודם היא גם בתנגדה ללבוש ואמרה שמציק לה.. אז אמרנו אולי נרפה קצת ונתן לה חבחור מה היא תלבש !? בהתחלה זה עזר קצת אבל אחר כך ההתנגדות החלה עוד פעם.. היא מתעוררת בלילה לשירותים ולא רוצה ללבוש את התחתונים והמכנסיים פתאום הם מציקים לה הסמיכה מציקה לה בגלל שזה בלילה והיא יושנת עם אחותה בחדר אז אנחנו היינו נאלצים לוותר לה.
כשהיא מתעוררת בלילה היא לא רוצה ללבוש תחתונים פתאום התחתונים מציקים לה והמכנסים מציקים לה.. בגלל שהיא יושנת עם אחותה אז לפעמים היינו כן מחליפים לה.. היא מתחילה לצאוח בכוונה כדי להעיר אותה כעוד מנגנון לחץ עלינו וזה מלחיץ ומעצבן! היינו שולחים אותה לחדר אחר ליד עד שהיא נרגעת אבל היא מאוד עקשנית. היא היתה חוזרת ועוד פעם צורחת..
מה את מציעה לעשות עם הספורים של הלילה ?!
אמת אנחנו כל הזמן בדלימה אם אנחנו מתנהגים נכון או לא?! מאוד קשה לנו בתקופה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
סימונה פלג04/12/2015בוקר טוב מילה.
אכן תקופה לא קלה כלל. אני רוצה לעודד אותך, זו תקופה.
את המילה אסרטיביות אני מחליפה למילה נחישות . למה הכוונה? כשאני נחושה בדעתי לעשות דבר מה, זה אומר שהרעיון עבר עיבוד וחשיבה שאכן הדרך שאני רוצה לפעול ב נכונה ואני מאמינה בה. ומכאן אהיה נחושה לפעול על פיה.
כהמסרים שלנו מתרופפים מעט, הילד מרגיש ומתנהג, בודק, בהתאם.
לכן חשובה הנחישות שלנו וההתמדה במסר שאנחנו רוצים להעביר.
לגבי הלילה:
לא הייתי נכנסת איתה לדיון , ויכוח, הסבר , דו שיח ,
לא מתווכחת איתה.
היא קמה לעשות פחפי, אם לובשת את התחתונים או המכנסים בלי בעיות, מצויין, אם לא. שתישן בלי.
כלומר אני אנסה לא להיכנס איתה לסוג של עימות בלילה.היא תרדם ואז תכסי אותה.
הרי כשאתם שולחים אותה לחדר אחר זה לא עוזר, והיא צורחת או צועקת,
אז המטרה שלי למנוע את הסיטואציה הזו.
דבר נוסף: מאחר והלילות קרים, אולי להעלות את הטמפ בחדר.
נסו זאת בשבוע הקרוב.
כשאתם מאמינים בדרך החדשה, נחושים ומתמידים.
זה המפתח לשינוי.
אני מאמינה שזה ישתפר
שבת מבורכת
סימונה פלג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהע
מילה04/12/2015תודה
ואם היא נשארת בשירותים ולא הולכת לחדר בכלל ?! אז גם להשאיר אותה בשירותים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
מילה04/12/2015אם אבא מתחיל בתהליך השינה והיא עושה בעיות ומבקשת את אימא? או לנשק את אימא האם נכון שאימא תמשיך את התהליך באותה שיטה ודרך של אבא ? או שמי שמתחיל את התהליך מסיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה - תגובה
סימונה פלג05/12/2015היי שוב,
מי שמתחיל בתהליך ההשכבה, הוא זה שמסיים אותה.
שהרי לפני זה היא בכל מקרה נפרדת בנשיקה ברכה וחיבוק מההורה השני שלא משכיב אותה.
אז לא להיכנס לחיךופי תפקידים תוך כדי.
חשוב לי להזכיר לכם
היו נחושים, מאמינים בתהליך ועקביים בו.
אשמח להתעדכן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון
מילה03/01/2016שלום
רציתי לעדכן אותך שהמצב היום הרבה יותר טוב ממה שהיה . הילדה יותר רגועה ופחות עושה בעיות בלילה. ואני מודה לך על הייעוץ הוא זה באמת עזר.
רציתי להתייעץ איתך בקשר לעוד משהו ..אם הילדה טועה -למשל אני אומרת לה לא לעשות משהו והיא עושה אותו- ואני אומרת לה שאני כועסת עליה..אז היא מתחילה לבכות ומבקשת חיבוק. אני מדברת איתה והיא בכלל לא רוצה לשמוע היא רק רוצה חיבוק. וזה קורה בכל פעם שאני אומרת לה שאני כועסת ..מה עלי לעשות ?
אשמח לייעוץ
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהע - תגובה
סימונה פלג05/12/2015בוקר טוב מילה,
כן. כשתסיים בשירותים . חוזרת לחדרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)