מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קצב התפתחות שונה של תאומיםיעל17/03/2019
לפני כשנה נולדו לי בשעה טובה ואחרי טיפולים והמתנה, צמד תאומים מקסימים. לפני חודשיים, הצעיר התחיל ללכת עם הישענות, וכיום כבר הולך יפה ללא משענת. המבוגר יותר עדיין לא הולך. רק נעמד עם תמיכה, ומסכים ללכת רק אם נותנים לו ידיים. האם זה מדאיג? לפני כמה חודשים הוא נפל על הראש ואני חוששת שאולי (למרות שבזמנו היה נראה שהמכה שטחית בלבד) נגרם לו נזק כתוצאה מכך ועל כן הוא מפגר אחרי אחיו? (דווקא בזחילה הוא היה הראשוו)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצב התפתחות שונה אצל תאומים
סימונה פלג17/03/2019יעל יקרה שלום.
אכן, קצב ההתפתחות אצל ילדים שונה מאחד לשני. זה טבעי ונורמאלי לחלוטין. אצל תאומים,שלישיות וכו. רואים את השוני אצל הילדים בו זמנית. זה לא אמור להדאיג.
מה כן חשוב לדעת:
לא להשוות בין הילדים.
לא להגיד את ההשוואה מול הילד. הכונה: תראה איך אחיך עושה וכו....
לתמוך בכל אחד מהילדים בקצב ההתנהלות וההתפתחות שלהם.
ובנוסף, דבר חשוב, על כל דבר שאת מרגישה שהוא נראה לך חריג או מדאיג תתיעצי עם רופא. זאת אני ממליצה ברמה הכללית.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)