רגשות קשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגשות קשים
    אור
    07/07/2008

שלום. אני בת 25, נשואה + תאומים בני חצי שנה. עד לפני זמן קצר הייתי בטוחה שאני רוצה להישאר עם הילדים בבית, לגדל ולהניק אותם עד גיל שנה. עכשיו אני רואה שאני לא מחזיקה מעמד. אני פשוט משתגעת. אני לא מוצאת את עצמי. התחלתי לחפש עבודה בתחום שלי (עבודה סוציאלית), אך בינתיים אני לא מצליחה למצוא כלום. אני מרגישה במין בועה שקשה לי לצאת ממנה. אין לי כוח לצאת מהבית, אין לי כוח לילדים, אין לי כוח לכלום. אני מטפלת בהם ועושה הכל, אך אני מרגישה שאין לי סבלנות כלפיהם. בכל הזדמנות שיש אני שמה אותם על השטיח שישחקו לבד ובורחת למחשב. יש לי מלא ייסורי מצפון על זה, אך זה לא עוזר אני לא משנה את התנהגותי. למה זה קורה לי? מה ניתן לעשות? דבר נוסף שאני מזניחה זה המראה שלי. שמנתי מאד מאז הלידה. אני לא מטפחת את עצמי, לא קונה בגדים. כל היום אוכלת ממתקים ומשמינה. מרגישה שנכנסתי למעגחל קשה לצאת ממנו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רגשות קשים

הוספת תגובה

• רגשות

ורד בן פורת
    08/07/2008

שלום לך. את מתארת בועה רגשית-פנימית, אבל בהחלט גם פיזית- את בתוך הבית, בתוך הורות אינטנסיבית מאד לשני תינוקות - גם זוהי מעין בועה. התחושות שלך אינם חריגים, ומתאימים למצב, ונכון את עושה כשאת משנה את תכניתך המקורית בהתאם לאופן שבו את רואה את יכולתך עכשיו, ומחפשת עבודה. נראה שאת צריכה למצוא לך דרכים לטפל גם בעצמך, ולא להרגיש רק "מכונת" אמהות וטיפול. לפעמים נדמה לנו בתחילת ההורות שרק התמסרות טוטאלית לתינוקות יוצרת הורות טובה, וכשאנו לא מרגישים - באמת - כך נוצר "פלונטר" ופער שאותו את מתארת בכנות בפנייתך. אינני יודעת מהן אפשרויותיך, אך מניחה שתוכלי לבקש מבן זוגך/משפחה/חברות/ לשהות עם הילדים מידי פעם, וכך תוכלי להתפנות למשהו שהוא רק שלך, שיזכיר לך מי את ומהן איכותיך וכוחותיך מעבר למשימות השגרה.
    מה דעתך? האם את מוכנה לזה? אשמח לתגובתך. בהצלחה, ורד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו