מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תאומות בנות 6 , אשמח לשמוע חוות דעתאפרוחית 408/07/2008
התאומות שלי בנות 6 (עולות לכתה ב)וכל פעם כשבאה לאחת חברה השניה רוצה שאני ידאג גם לה לחברה. (וכמובן שזה לא תמיד אפשרי) חוץ מזה הילדה שלא באה אליה חברה נמצאת לבדה כי השניה לא מרשה לה להצטרף למשחק שלהן והיא ממש מתוסכלת ואז אני מבקשת מהבת הגדולה שלי בת 13 להיות איתה אבל זה כמובן לא מוצא חן בעיניה. ראוי לציין שהן בכיתות נפרדות, חברות שונות, ולימי הולדת גם כל אחת הולכת ליום ההולדת של חבריה. ואם יש מצב שחברה של אחת מהן מזמינה את שתיהן הבת שזו החברה שלה מהכתה שלה מאוד לא מבסוטית מהעניין, וגם אומרת לאחותה אני לא רוצה שתבואי ליום ההולדת זה לא חברה שלך. ראוי לציין שעד השנה היה בנהן קשר חברות מקסים, ורק בתקופה האחרונה הן רבות הרבה וקנאיות מאוד כל אחת לפרטיות שלה. אשמח לשמוע מבעלי נסיון האם זה תופעה מוכרת לגיל הזה, איך מומלץ להתמודד איתם. בתודה אפרוחית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפרדות
ורד בן פורת08/07/2008שלום לך. למרות שמתיאורך את הבנות ואת היחסים ביניהן כרגע עולים תסכול וכעסים, אני רוצה להאיר צד חיובי מאד : הן מפגינות את הצורך בנפרדות, החיונית כל כך להתפתחותן. למרות שבעבר הן התחלקו בחברות ללא בעיה, כעת הן מעדיפות ליצור ולשמור על חיים חברתיים נפרדים, גם כשהן בבית.
לא תמיד תהליכי הנפרדות קלים, ולא פעם מלווים בקונפליקטים, אבל עלייך לראות "מעבר" לזה, את הכיוון ההתפתחותי הנכון והבריא. לכן - אולי לא כדאי לך לנסות לפצות בחברתך או בחברת האחות הגדולה - אלא דווקא לתמוך בקושי, לשוחח עליו, להבין אותו - ולתת כלים לכל אחת למצוא את עצמה גם כשהיא לל א אחותה התאומה. מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני רגועה לדעת שזה דבר טבעי ונורמאל
אפרוחית 408/07/2008אני שמחה לשמוע שאנחנו מודאגים מדבר שהוא מראה רק על כיוון חיובי. פשוט מהזוית שלנו אנחנו משתגעים מהמריבות וההתעקשות ומרחמים על זו שנמצאת לבד. האמת שהבנות מאוד בוגרות, הן היו שנה בארצות הברית וחזרו לארץ וקפצו כתה ישר לכתה א (בחודש מרץ) במקום לגן, כנראה שהמעבר הזה גם הקפיץ אותן מבחינה ריגשית, והן ממש דורשות כל אחת את החברה שלה. אני שמחה לדעת שזה כיוון חיובי ורק נתת לנו את הפידבק שאנחנו צריכים להמשיך לעודד את זה ולא לדכא את זה ולכעוס כשהן דוחות אחת את חברותה של השניה. תודה ורד (אני חושבת שאת יודעת מי אנחנו)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)