התלבטות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התלבטות
    ל. נוני
    08/08/2008

שלום רב, יש לי תאומות מקסימות ,(לא זהות), בנות שנה וארבע, המטופלות ע"י מטפלת לא פחות מדהימה בביתינו החל מגיל חמישה חודשים. אני חייבת, לציין כי המטפלת מקסימה משקיעה רבות בחינוך ובבנות וממש אנו מרגשים כמו משפחה.(היא בעצמה אשת חינוך לשעבר) ההתלבטות שלי היא לגבי השנה הבאה והכנסתם למסגרת חינוכית מחוץ לבית. מצד אחד, אני יודעת כי בגיל שנתיים הצורך בחברה נוספת הולך וגובר, מצד שני בבית יש להן חממה אמיתית ואני לא רוצה לוותר על זה. אני נוטה יותר להשאיר אותן בבית (הן ילידות נובמבר כך שהן יכנסו לגן בגיל שנתיים ועשר), השאלה היא, מאחר והן תאומות ויגדלו יחד שלוש שנים ללא אינטרקציה עם ילדים אחרים (למעט כמובן אחיהם הגדול בן ה-5ומשפחה וחברים) יכולה ליצור תלות אחת בשנייה במסגרת החינוכית ויהיה קשה להן יותר להתשלב בחברה מאוחר יותר? אני אובדת עצות האם באמת חשוב כבר לשלב אותן בגיל מוקדם יותר עם עוד ילדים נוספים או שניתן לדחות את המועד בעוד שנה קדימה ולהכניסן לגן רק בגיל 3?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות

הוספת תגובה

• גיל מתאים

ורד בן פורת
    08/08/2008

שלום לך. ראשית בנימה אישית - אני הכנסתי את תאומי לגן בגיל שנתיים ועשר, ולכן מניסיון יכולה לומר לך שזה לא פגע בשום יכולת חברתית ו/או אחרת. אבל יש גם דיעה מקצועית יותר: לכל מצב ישנם יתרונות וחסרונות כמובן, אבל מצב של חממה וטיפול שהוא גם חינוכי ואיכותי - כאן יש רק יתרון.... נכון שמסגרת של גן, חינוך חברתי וחברת ילדים אחרים תורמת הרבה, אבל בשלב התפתחותי זה תשומת הלב האישית היא המשמעותית. למידה חברתית יש להן מעצם היותן אחיות אחת לשנייה ולגדול יותר, ואי מניחה שבמשפחה ובסביבה הן פוגשות ונמצאות עם עוד ילדים. אז מאחלת לך שתהיי שלמה עם כל החלטה! בהצלחה, ורד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו